fbpixel

Search icon
Search
Scandinavian design: Η πιο μινιμαλιστική & elegant διακόσμηση που αξίζει να τολμήσετε
INTERIORS

Scandinavian design: Η πιο μινιμαλιστική & elegant διακόσμηση που αξίζει να τολμήσετε

Γνωρίστε και υιοθετήστε την απόλυτη τάση στους χώρους σας


Οι Σκανδιναβοί φημίζονται για το interior design, όπως ακριβώς οι Γαλλίδες για τη μόδα. Ενώ οι τάσεις που έχουν δημιουργήσει στη διακόσμηση έκαναν τα βήματα τους πριν πολύ καιρό -συγκεκριμένα το 1950- ωστόσο συνεχίζουν να αποτελούν διαχρονικές επιλογές ακόμα και τώρα. Η συγκεκριμένη design πρόταση προέρχεται από Σκανδιναβικές χώρες, όπως η Δανία, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Φιλανδία. Πρόκειται ουσιαστικά για μια «επανάσταση» στη βιομηχανία, που χαρακτηρίζεται από την απλότητα, τη λειτουργικότητα, καθώς και τον μινιμαλισμό. Το στιλ αυτό έχει την ικανότητα να μεταμορφώνει ακόμα και τους πιο αδιάφορους χώρους σε εντυπωσιακούς, με πολύ απλές κινήσεις.

Αν θέλετε και εσείς να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που να εκπέμπει θετικά συναισθήματα, τότε ακολουθήστε τα παρακάτω tips!

Προσθέστε φυτά εσωτερικού χώρου

scandi.png

Μέσα από τον τρόπο, οι Σκανδιναβοί, προσπαθούν να «φέρουν» το έξω-μέσα. Αυτό ακριβώς το επιτυγχάνουν με την εισαγωγή φυτών εσωτερικού χώρου, δημιουργώντας μια open air living ατμόσφαιρα. Φυτά που θα μπορούσατε να επιλέξετε είναι η Σανσιβέρια, η Μονστέρα, το Σπαθίφυλλο και αυτό γιατί, όχι μόνο θα σας καλύψουν αισθητικά, αλλά θα εντυπωσιαστείτε και από τα θετικά οφέλη που θα έχουν της διάθεσής σας.

Δώστε «χώρο» στο φυσικό φως

scandinavian-design.jpg

Οι Σκανδιναβικές χώρες δεν έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν το φυσικό φως με τον ίδιο τρόπο που μπορούμε εμείς. Αυτό, τους οδήγησε στην αναζήτηση νέων τρόπων με κάποιους απ’ αυτούς είναι τα μεγάλα παράθυρα και οι πολύ απαλές σε αποχρώσεις κουρτίνες -όπως λευκές και μπεζ- με αποτέλεσμα να μην χάνουν στιγμή την «επαφή» τους με τον ήλιο, ειδικά όταν η μέρα είναι ηλιόλουστη.

Αντικαταστήστε τα μεγάλα έργα τέχνης

scandi-3.png

Τα statement και μεγάλα έργα τέχνης δημιουργούν ένταση στον χώρο μας, κάτι που αν θέλετε να βάλετε στην ζωή σας το Scandinavian design, πρέπει να το αποφύγετε. Βέβαια, σε περίπτωση που τα αγαπάτε και θέλετε να προσδώσετε καλλιτεχνικό χαρακτήρα στο σπίτι σας, μπορείτε να επιλέξετε artworks που απεικονίζουν μοτίβα σε πιο γραμμικά σχέδια, αλλά και απαλούς χρωματικούς συνδυασμούς, ώστε να επιτύχετε ένα πιο μινιμαλιστικό design. 

Προτιμήστε ξύλινο δάπεδο

scandi-4.png

Το ξύλινο δάπεδο είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της scandi διακόσμησης! Ο λόγος είναι γιατί οι βόρειοι θέλουν να έχουν περιποιημένο και διακοσμημένο θα λέγαμε δάπεδο, χωρίς να χρειάζεται να προσθέσουν από πάνω κάποιο χαλί. Σε ό,τι αφορά την απόχρωση του ξύλου, επιλέξτε την πιο ανοιχτή ή εάν θέλετε να δώσετε στο διαμέρισμα σας μια πιο vintage διάθεση, μπορείτε να περάσετε το ξύλο με γκρι ή λαδί χρώμα, τα οποία θα βοηθήσουν και στην απομάκρυνση της έντονης κίτρινης απόχρωσης, που αυτό διαθέτει.

Πείτε «ναι» στην ποιότητα & «όχι» στην ποσότητα

a0d17b28d63762cdf9e9451bda55889c.jpg

Επιλέξτε προσεχτικά τα αντικείμενα που μπορούν να σταθούν μόνα τους ως décor προσθήκες, χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε περισσότερα ή τελικώς να καταλήξετε με έξτρα αποθηκευτικούς χώρους. Για παράδειγμα στην κουζίνα σας, αντί να διαλέξετε πολλά ξύλα κοπής, επενδύστε σε ένα πολύ καλό και «επιτρέψτε» του να έχει κυρίαρχο και διακοσμητικό ρόλο στο δωμάτιο. Με λίγα λόγια, ξεχωρίστε πράγματα που έχετε πραγματικά ανάγκη, αλλά μην ξεχνώντας την ποιότητα, τη λειτουργικότητα, αλλά και την εμφάνισή τους.

Mix and Match

scandi-6.png

Τέλος, συνδυασμός των μοντέρνων στοιχείων με τη vintage αισθητική έχει αποδειχθεί μια από τις πιο σημαντικές τάσεις όλων των εποχών, αλλά και του Σκανδιναβικού design, καθώς το αποτέλεσμα που θα σας προσφέρει θα είναι «ζεστό» και φιλόξενο. Πως μπορείτε να το κάνετε; Επιλέξτε να ταιριάξετε διαχρονικά έπιπλα όπως είναι οι καθρέπτες, οι πολυθρόνες με διάφορα patterns, φωτιστικά και στη συνέχεια προσθέστε τους ένα μοντέρνο twist, συνδυάζοντάς τα με σύγχρονα αξεσουάρ, ταπετσαρίες, artpiece, και διάφορα deco items που ανήκουν στις νέες τάσεις διακόσμησης.