fbpixel

Search icon
Search
Scandi girl: Τα πανωφόρια που επιλέγουν τα απόλυτα it girls
THE LOOK

Scandi girl: Τα πανωφόρια που επιλέγουν τα απόλυτα it girls

Με αυτά τα σχέδια θα χαρίσετε πνοή ανενέωσης στις εμφανίσεις σας


Το σκανδιναβικό στιλ έχει αυξήσει πάρα πολύ τη δυναμικότητά του τις τελευταίες σεζόν. Γυναίκες που αγαπάνε τη μόδα από τη Δανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία αποκτούν όλο και περισσότερη δυναμική στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram αλλά και ανερχόμενοι σχεδιαστές όπως η Cecilie Bahnsen κατέχουν μία πολύ σημαντική θέση στο χώρο της μόδας.

Το στιλ τους βασίζεται σε μία πιο χαλαρή αισθητική αλλά τα it items δε λείπουν από τις εμφανίσεις τους. Μάλιστα δεν είναι λίγα τα scandi girls που έχουν «χτίσει» τη γκαρνταρόμπα τους πάνω σε έντονα χρώματα αλλά και εκκεντρικά σχέδια. Ένα από τα αγαπημένα τους κομμάτια, όπως είναι αναμενόμενο λόγω καιρού, είναι τα πανωφόρια. Τα διάφορα outwear έχουν μία θέση στο καθημερινά τους outfits το περισσότερο διάστημα, γεγονός που τις κάνει τις κατάλληλες fashionistas για να μας δείξουν τη δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή μας τη φετινή περίοδο.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τα coat designs που δεν αποχωρίζονται τα απόλυτα fashion girls από τη Σκανδιναβία!

Leather coat

scandi-4.jpg
Image source: @streetstylestars

Παρ΄ όλο που τα δερμάτινα κομμάτια είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις για την περίοδο που διανύουμε, οι Σκανδιναβές τα έχουν στις πρώτες θέσεις της λίστας τους εδώ και αρκετά χρόνια. Τα μακριά δερμάτινα πανωφόρια, αποτελούν συχνά αναπόσπαστο κομμάτι των εμφανίσεων τους και μάλιστα δε διστάζουν να προτιμούν κι άλλα χρώματα πέρα από το μαύρο όπως το λαδί. Τα leather items χαρίζουν την κατάλληλη θερμοκρασία για κρύες μέρες, γεγονός που καθιστά αυτά τα πανωφόρια άνετα και πολύ πρακτικά. Αν δεν έχετε ένα στην κατοχή σας ήρθε η στιγμή να αποκτήσετε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Puffer jacket

scandi-6.jpg
Image source: @cgstreetstyle

Έχουμε μιλήσει εδώ και πολύ καιρό για τα puffer jackets. Είναι μία ιδανική λύση για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να κάνετε τη διαφορά κι αυτό μας το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα scandi fashion girls. Θα τα συναντήσετε σε πλήθος σχεδίων από μονοχρωμίες μέχρι παιχνιδιάρικα μοτίβα που θα σας ανανεώσουν και τη διάθεση. Λατρεύουμε αυτό το design και περιμένουμε να έρθει η ώρα να το φορέσουμε.

Trench coat

scandi-1.jpg
Image source: _jeanettemadsen_

Όπως όλες οι γυναίκες που αγαπούν τη μόδα έτσι και οι Σκανδιναβές γνωρίζουν πολύ καλά το στιλ αλλά και τη classy αισθητική που χαρίζει μία καμπαρντίνα, γεγονός που τις κάνει να την προτιμούν συχνά. Καθώς τα loungewear έχουν αποκτήσει, μετά την εμφάνιση της πανδημίας, μία σημαντική θέση στα καθημερινά all day outfits, επιλέγουν να συνδυάζουν ένα ζευγάρι φόρμες με το διαχρονικό trench coat. Το casual chic αποτέλεσμα που δημιουργείται είναι ένας εύκολος τρόπος για να ανανεωθείτε.

Faux fur

scandi-2.jpg
Image source: @ninasandbech

Είναι γνωστό ότι το κρύο που επικρατεί σ’ αυτές τις χώρες είναι πολύ έντονο. Πέρα από το στιλ πάντα κοιτάμε και την πρακτικότητα και την ευελιξία που μας χαρίζει ένα κομμάτι. Οι faux furs συνδυάζουν τα πάντα. Θα τις συναντήσετε σε πολλά χρώματα και σχέδια από το απλό και κλασικό μαύρο μέχρι έντονες αποχρώσεις. Επιλέξτε αυτό το σχέδιο για τις πρωινές σας βόλτες και ταιριάξτε το με casual look, όπως denim pants και πουλόβερ για μία «ήσυχη» εικόνα με αρμονία.

Bold outwear

scandi-7.jpg
Image source: @cgstreetstyle

Όπως αναφέραμε προηγουμένως πολλά διάσημα scandi girls αγαπάνε τα χρώματα και δε διστάζουν να δημιουργούν πολλές φορές outfits με συνδυασμούς από έντονες και διαφορετικές αποχρώσεις και εκκεντρικά κομμάτια. Γι αυτό το λόγο τα bold coats είναι must στις εμφανίσεις τους. Άλλωστε είναι και μία τέλεια ευκαιρία να προσθέσετε φωτεινότητα στις μουντές και κρύες μέρες του χειμώνα. Το ενδιαφέρον μας φέτος το έχουν κεντρίσει οι κόκκινες και οι μπλε εκδοχές των winter coats.

Checked coat

scandi-3.jpg
Image source: @emilisindlev

Ένα ακόμα style που παρατηρούμε ιδιαίτερα στου δρόμους της Σκανδιναβίας είναι το καρό παλτό. Τα street style scandi girls δείχνουν μία ιδιαίτερη προτίμηση σ’ αυτό, σε πλήθος παραλλαγών όπως τα ουδέτερα χρώματα ή ο συνδυασμός δύο έντονων αποχρώσεων. Μη ξεχνάτε ότι το συγκεκριμένο μοτίβο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου. Φέτος κάντε τη διαφορά και επενδύστε σ’ ένα καρό πανωφόρι και είμαστε σίγουρες ότι δε θα το μετανιώσετε.