fbpixel

Search icon
Search
Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη: Πώς να το διασκεδάσετε
AGENDA

Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη: Πώς να το διασκεδάσετε

Οι πιο updated προτάσεις γι' αυτές τις ημέρες στην πόλη


Οι πρώτες βροχερές ημέρες σηματοδοτούν την έναρξη του φθινοπώρου, το οποίο η Θεσσαλονίκη το υποδέχεται με τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας, που πρόκειται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας και να μας χαρίσουν ένα Σαββατοκύριακο που θα μας μείνει αξέχαστο. Από θεατρικές παραστάσεις μέχρι σινεμά κι εκθέσεις, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά το δικό σας φθινόπωρο.

Απολαύστε τη φθινοπωρινή Θεσσαλονίκη με τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας!

Παραστάσεις

«Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο» των Μιχάλη Ρέππα & Θανάση Παπαθανασίου

metropolitan-3-0.jpg

Το «κλάμα βγήκε από τον παράδεισο» ξαναζωντανεύει από τις 8 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Metropolitan Urban Theater. Η 3ple Threat Productions παρουσιάζει την πρώτη της ολοκληρωμένη μουσικοθεατρική παράσταση στην Θεσσαλονίκη, ανεβάζοντας για πρώτη φορά το σατιρικό κείμενο των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου στο θέατρο, ένα κείμενο που έχει αγαπηθεί όσο λίγα στην πάροδο του χρόνου. Παίζουν οι: Αλεξάνδρα Κασιούμη, Μαρία Ράπαντα, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Δημήτρης Ελιάς, Μαρία Προδρόμου, Θωμαή Ουζούνη κ. ά.

Info: Metropolitan Urban Theater, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:15.

"Viral Thess" του Σάκη Σερέφα

648671.jpg

Το Viral Thess, μια παράσταση βασισμένη στο συγγραφικό κι ερευνητικό υλικό του Σάκη Σερέφα, υπό την σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην σκηνή, μετά την διαδικτυακή προβολή, για το κοινό της Θεσσαλονίκης. Ένα έργο εξαιρετικά σύγχρονο με στόχο να μεταδώσει τον παλμό της πόλης μέσα από τους ανθρώπους της. Να παρουσιάσει την αθέατη πλευρά της Θεσσαλονίκης· αυτήν που συναντάμε καθημερινά στον δρόμο, αλλά δεν τη βλέπουμε. Παίζουν οι: Ιωάννης Καμπούρης, Λένα Μοσχά, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Αφροδίτη Νικολιουδάκη, Αργιέττα Οκαλίδου κ. ά.

Info: Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00.

«Όλα είναι κωμωδία» από τη Super Kiki

super-kiki.jpg

H Super Kiki έχει αγαπηθεί από το κοινό χάρη στο δικό της μοναδικό χιούμορ, κάνοντας την κάθε stand up παράστασή της να γίνεται sold out. Σήμερα έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να μας γεμίσει χαμόγελα, αισιοδοξία και άφθονο γέλιο με τον τρόπο που μόνο η ίδια ξέρει.

Info: Πολυχώρους WE, απόψε στις 21:00.

Συναυλίες

Φεστιβάλ "Οpen Jazz"

upto8festival-openjazzfestival-mike-rafail-52.jpg

Τα 56α Δημήτρια μας βάζουν σε jazz ρυθμούς, φιλοξενώντας το "Open Jazz Festival" του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης. Εννέα συναυλίες με 25 δεξιοτέχνες του είδους από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τις Η.Π.Α., τη Γαλλία και την Κύπρο. Ένα συναρπαστικό πρόγραμμα που διαπνέεται από τις σύγχρονες τάσεις της jazz και της αυτοσχέδιας μουσικής με ό,τι αυτό περιλαμβάνει από τον χώρο των παραδοσιακών σχολών της Ευρώπης και της Αμερικής.

Παρασκευή: Σάκης Παπαδημητρίου (piano solo), Sancho 003 (duo), Φλώρος Φλωρίδης, Γιώργος Δημητριάδης, Γιάννης Αναστασάκης (trio).

Σάββατο: Christos Rafalides (vibraphone & electronics solo), Χάρης Λαμπράκης (quartet), Rick Margitza (quartet).

Κυριακή: Wayne Thomas Brasel (guitar solo), Fuzz Bus (band) Χρήστος Αναστασιάδης (septet/latin jazz band).

Info: Λιμάνι Θεσσαλονίκης - Αποθήκη Δ, στις 20:00.

Κυριακάτικο πρωινό της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, «Από τη Σκιά στο Φως»

649335.jpg

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ξεκινά τον φετινό κύκλο συναυλιών μουσικής δωματίου με το σύνολο Vernissage, που αποτελείται από τον Dmitry Gudimov (τσέλο) και την Ελένη Κουτή (πιάνο). Στη συναυλία του κύκλου των Κυριακάτικων Πρωινών της Κ.Ο.Θ. θα παρουσιάσουν έργα Μπετόβεν, Λιμπεράλη και Μιχαηλίδη.

Info: Αίθουσα Δοκιμών της Κρ. Ορx. Θεσσαλονίκης, Κυριακή στις 10:00.

Έκθεση

"Society doesn’t fit me but my little black dress does" στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

1-arirang.jpg

Έξι εκθέσεις του προγράμματος της Thessaloniki Photobiennale 2021 πρόκειταινα παρουσιαστούν στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-HELEXPO) από την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, δημιουργώντας ένα άκρως ενδιαφέρον, σύγχρονο, βαθιά κοινωνικό, έως και προκλητικό φωτογραφικό πλαίσιο. Ο Αλέξανδρος Κατσής, Ζακ Κωστόπουλος και Μαρία Λουκά στο εγχείρημά τους "Society doesn’t fit me but my little black dress does" (08.10.2021-20.02.2022) χαρτογραφούν με καλειδοσκοπικό τρόπο ατομικότητες και κοινότητες που δε χωρούν στα ασφυκτικά όρια της κανονικότητας, με τη μορφή του δεύτερου να πρωταγωνιστεί, δραματικά και αμετάκλητα.

Info: MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 10:00-18:00.

Σινεμά

No Time to Die

16304388575159.jpg

Η νέα ταινία του James Bond με πρωταγωνιστή τον Daniel Graig είναι επιτέλους εδώ, έχοντας κεντρίσει το ενδιαφέρον μας όσο λίγες παραγωγές. Όσον αφορά στην υπόθεση, ο Bond έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση και απολαμβάνει μια ήρεμη ζωή στη Τζαμάικα. Η γαλήνη της καθημερινότητάς του θα είναι προσωρινή και θα διακοπεί όαπότομα όταν ένας παλιός γνώριμος, ο Φίλιξ Λέιτερ της CIΑ, θα εμφανιστεί για να ζητήσει τη βοήθειά του. Η αποστολή διάσωσης ενός επιστήμονα τον οποίο έχουν απαγάγει θα αποδειχθεί πολύ πιο περίπλοκη απ’ ό,τι έδειχνε.

Info: Cineplexx One Salonica (αίθουσα 2), Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 17:20 & 20:30.

The Big Hit

the-big-hit-922475799-large.jpg

Ο Ετιέν, ένας συχνά εκτός δουλειάς ηθοποιός, δουλεύει ως υπεύθυνος ενός θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή, όπου μαζεύει έναν ασυνήθιστο θίασο από κατάδικους για να ανεβάσουν το διάσημο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, Περιμένοντας τον Γκοντό. Όταν του επιτραπεί να πάρει την ομάδα των κρατούμενων σε περιοδεία του έργου σε κανονικά θέατρα έξω από τη φυλακή, ο Ετιέν επιτέλους αισθάνεται ότι αυτή μπορεί να είναι η μεγάλη του
 ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρο του στη σκηνή και στη ζωή.

Info: Άλεξ θερινός, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 20:00.

Brunch o'clock

0-jDyfb.jpg

Την Κυριακή μεταφερόμαστε στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, σε ένα υπέροχο κήπο που θυμίζει Ισπανική Hacienda. Η πρόταση του πολυσυζητημένου Mariél Bar Restaurant περιλαμβάνει brunch pairing με αγαπημένα Signature Cocktails, γιατί στις Κυριακές μας δε χωράνε τύψεις. Ξεκίνα την ημέρα σου χωρίς ξυπνητήρι, καθώς το “NOT YOUR ORDINARY BRUNCH” event σε υποδέχεται από τις 12:00 το μεσημέρι. Τέσσερις ξεχωριστές αλμυρές και γλυκές προτάσεις από το Brunch menu, η κάθε μία με το δικό της Signature Cocktail, θα σε περιμένουν για το απόλυτο Lazy Sunday.

Have a nice weekend!