fbpixel

Search icon
Search
Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη: Όλα όσα μπορείτε να κάνετε
AGENDA

Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη: Όλα όσα μπορείτε να κάνετε

Άλλο ένα συναρπαστικό τριήμερο μόλις ξεκίνησε και σας καλεί να νιώσετε τον «παλμό» της πόλης


Ακόμα ένα Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού είναι εδώ και η Θεσσαλονίκη μάς καλεί να το απολαύσουμε, κάνοντας όλες τις καλοκαιρινές στιγμές μοναδικές και αξέχαστες. Ακόμα κι αν δεν αποδράσετε σε κάποια κοντινή παραλία με τον καύσωνα να συνεχίζει δυναμικά, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές προτάσεις τις οποίες αξίζει να ακολουθήσετε, ώστε να έρθετε σε επαφή με την τέχνη, αλλά και τη γοητεία της πόλης.

Παρακάτω, οι πιο hot προτάσεις για να περάσετε υπέροχα υπό τον «παλμό» της Θεσσαλονίκης!

Θερινό σινεμά

Info: "Summer of '85", Ελληνίς θερινός, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:50.


Το μικρό ιστιoπλοϊκό σκάφος του 16χρονου Alex αναποδογυρίζει κοντά στις ακτές της Νορμανδίας. Ο 18χρονος David τον σώζει ηρωικά. Ο Alex μόλις βρήκε τον φίλο των ονείρων του. Όμως, μπορεί το όνειρο να διαρκέσει πάνω από ένα καλοκαίρι, το καλοκαίρι του ’85; Σκηνοθεσία - Σενάριο: François Ozon. Πρωταγωνιστούν: Félix Lefebvre, Benjamin Voisin, Philippine Velge, Valeria Bruni-Tedeschi.

Info: "Old", Ναταλί θερινός, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 23:00.


Αυτό το καλοκαίρι, ο οραματικός κινηματογραφιστής, M. Night Shyamalan, μας αποκαλύπτει ένα ανατριχιαστικό, μυστηριώδες νέο θρίλερ για μια οικογένεια που κάνει διακοπές σε ένα τροπικό μέρος και που θα ανακαλύψει ότι η απομονωμένη παραλία που επέλεξε να χαλαρώσει για λίγες ώρες με κάποιο τρόπο κάνει τους ανθρώπους να γερνούν γρήγορα, συμπυκνώνοντας ολόκληρη τη ζωή τους στη διάρκεια μιας ημέρας. Σενάριο: M. Night Shyamalan, Pierre-Oscar Lévy, Frederick Peeters. Πρωταγωνιστούν: Gael García Bernal, Vicky Krieps, Rufus Sewell.

Info: "Jungle Cruise", Σινέ Αύρα, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 22:40.


Η Lily είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει ένα αρχαίο δέντρο με απαράμιλλες θεραπευτικές ικανότητες, κρατώντας στα χέρια της τη δύναμη να αλλάξει το μέλλον της ιατρικής. Το απίθανο ντουέτο σε μια επική και απρόσμενη περιπέτεια, θα συναντήσει αμέτρητους κινδύνους και υπερφυσικές δυνάμεις, όλα κρυμμένα στην παραπλανητική ομορφιά του πλούσιου τροπικού δάσους. Καθώς όμως τα μυστικά του χαμένου δέντρου ξεδιπλώνονται, η ζωή της Lily και του Frank παίζεται κορώνα γράμματα και το ανθρώπινο είδος κρέμεται από μία κλωστή. Σκηνοθεσία: Jaume Collet-Serra. Σενάριο: Michael Green, Glenn Ficarra, John Requa. Πρωταγωνιστούν: Dwayne Johnson, Emily Blunt, Edgar Ramirez.

Info: "Black Widow", Village Cosmos (αιθ. 2), Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:50.


Μια επικίνδυνη συνομωσία φέρνει τη Natasha Romanoff, γνωστή ως Black Widow, αντιμέτωπη με τις ρίζες της. Ένας αντίπαλος την καταδιώκει ανελέητα και η Natasha θα βρεθεί να παλεύει με το κατασκοπικό παρελθόν της, αλλά και τις διαλυμένες σχέσεις που άφησε πίσω της πριν γίνει μια από τους εκδικητές. Σκηνοθεσία: Cate Shortland. Σενάριο: Jac Schaeffer, Ned Benson, Eric Pearson, Stan Lee, Don Heck, Don Rico. Πρωταγωνιστούν: Scarlett Johansson, David Harbour, Florence Pugh, O-T Fagbenle, Rachel Weisz.

Εκθέσεις

Info: «Για μια φλόγα που καίει: Αρχαιότητες και Μνήμη, Θεσσαλονίκη - Μακεδονία 1821-2021», Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, καθημερινά 08:00-20:00.


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης εγκαινίασε την έκθεση με τίτλο «Για μια φλόγα που καίει: Αρχαιότητες και Μνήμη, Θεσσαλονίκη - Μακεδονία 1821-2021». Η περιοδική έκθεση, που θα διαρκέσει ένα έτος, αποτελεί τη συμμετοχή του μουσείου στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από τον σημαντικότερο σταθμό της νεότερης ελληνικής ιστορίας, το ξέσπασμα του αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία. Σχεδόν 100 χρόνια μεσολαβούν από το 1821 μέχρι το 1912, όταν ενσωματώνεται και η Μακεδονία στο ανεξάρτητο ελληνικό κράτος. Ένας αιώνας προσμονής, όπου η φλόγα της εξέγερσης γίνεται μια φλόγα που καίει χρόνια για τους απανταχού Έλληνες.

Info: «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα», Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 10:00-18:00.


Ο όρος «ταυτότητα» χρησιμοποιείται αυτονόητα σήμερα προκειμένου να περιγράψει χαρακτηριστικά, επιλογές και δραστηριότητες, οι οποίες μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας, άλλοτε ενώνοντας κι άλλοτε διαχωρίζοντάς τον από τους άλλους. Ταυτόχρονα, σήμερα περισσότερο από ποτέ, ζούμε στην εποχή των ταυτοτήτων, με την αποδοχή του ότι δεν υπάρχει ένας μοναδικός εαυτός και ότι η ταυτότητα δεν αφορά κάτι ενικό, αδιαπέραστο και σταθερό, αλλά κάτι πολύσημο, πολυφωνικό και ρέον, να διανοίγει ένα ευρύ πεδίο συζητήσεων, αναθεωρήσεων και καινούργιων αφηγήσεων. Επιχειρώντας να διερευνήσει τους πολλαπλούς όρους με βάση τους οποίους διαμορφώνονται οι ταυτότητες, το project-ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα» διοργανώνεται από τη RUNONART, προσκαλώντας πέντε Ελληνίδες καλλιτέχνιδες να δημιουργήσουν νέα έργα και να μοιραστούν την καλλιτεχνική έκφραση και τις σκέψεις τους σχετικά με την ιδέα της πολυπρισματικότητας του είναι.

Don't miss!

Info: Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών, απόψε στις 21:30.


Και σε περίπτωση που βρεθείτε στη Χαλκιδική, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα τραγουδήσει όλα όσα θέλετε να ακούσουμε: τα πολιτικά του, τα ερωτικά του, τις επιτυχίες του, τα δικά του αγαπημένα, αλλά και φρέσκα τραγούδια από τον νέο του δίσκο «Αντίλαλος». Μαζί του οι μόνιμοι συνεργάτες του, με τον Αντρέα Αποστόλου στις ενορχηστρώσεις, καθώς και οι φωνές της Μαίρης Μπρόζη και του Απόστολου Μόσιου.

Info: Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Αμφιθέατρο Σίβηρης, απόψε στις 21:30.


Εναλλακτικά, στο πλαίσιο των συναυλιών «Η ερωτική Νατάσα», η αγαπημένη τραγουδίστρια Νατάσα Θεοδωρίδου πρόκειται να βρεθεί στη Χαλκιδική, χαρίζοντας ακόμα μια μοναδική live εμφάνιση. Ερωτευτείτε και ονειρευτείτε με τα τραγούδια της!

Info: «Οθέλλος», Αμφιθέατρο Σίβηρης, 8 Αυγούστου στις 21:30.


Και για τους λάτρεις του θεάτρου, Οθέλλος του William Shakespeare κατευθύνεται στη Χαλκιδική. Είναι μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό. Ο έρωτας του έμπειρου και γενναίου Μαυριτανού στρατηγού με τη νεαρή και ευγενικής καταγωγής Βενετσιάνα καταρρίπτει τα στερεότυπα της εποχής, αλλά, αντί να γεφυρώσει τις διαφορές, κλονίζει τις βεβαιότητες και διαταράσσει τις κοινωνικές ισορροπίες. Παίζουν οι: Γιάννης Μπέζος, Αιμίλιος Χειλάκης, Μυρτώ Αλικάκη.

Have a nice weekend!