fbpixel

Search icon
Search
Sani gourmet: 9 χαρισματικοί σεφ, ανάμεσά τους και μια Θεσσαλονικιά pastry chef, ξεδιπλώνουν την τέχνη της υψηλής γαστρονομίας
TASTE

Sani gourmet: 9 χαρισματικοί σεφ, ανάμεσά τους και μια Θεσσαλονικιά pastry chef, ξεδιπλώνουν την τέχνη της υψηλής γαστρονομίας

Από 20 μέχρι και 24 Μαΐου, ο πρωτοπόρος θεσμός επιστρέφει δυναμικά μετά από 2 χρόνια, γιορτάζοντας τη 15η επέτειό του


Έπειτα από μια αναμονή δύο χρόνων, το Sani Gourmet επιστρέφει στο Sani Resort, για να γίνει και πάλι το απόλυτο σημείο συνάντησης του fine dining για τους λάτρεις της σύγχρονης υψηλής γαστρονομίας. Με έντονη δημιουργικότητα και καινοτόμες γεύσεις, το Sani Gourmet 2022 θα γιορτάσει από τις 20 μέχρι και τις 24 Μαΐου τη 15η επέτειό του, απογειώνοντας τις αισθήσεις των επισκεπτών.

Με θέμα Culinary Artisans”

1sani-resort.jpg

Αυτήν τη χρονιά με θέμα Culinary Artisans, ο θεσμός είναι αφιερωμένος στη σύγχρονη ελληνική γαστρονομική σκηνή, με πρωταγωνιστές εννέα κορυφαίους Έλληνες σεφ. Για 5 ημέρες, στα πολυβραβευμένα εστιατόρια του Sani Resort, Water, Fresco, Tomata και Asian, καθώς επίσης και στην Patisserie, οι οικοδεσπότες μας θα δημιουργήσουν Degustation Menus, με έμπνευση από́ τα αγαπημένα τους signature πιάτα και τις προσωπικές τους γαστρονομικές καταβολές, σε μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, στην οποία οι executive chef του Sani Resort θα έχουν υποστηρικτικό ρόλο με τη γνώση και την εμπειρία τους.

Σε μια γιορτή της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομικής σκηνής, οι εννέα καλεσμένοι σεφ θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους για να προσφέρουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, που θα ανεβάσουν τις γευστικές διαθέσεις των καλεσμένων.

Τhe 9 chefs - Get to know them

evaggelou-YVbLj.jpg
Σωτήρης Ευαγγέλου

Στο εστιατόριο Fresco θα βρίσκεται από τις 22 έως τις 24 Μαΐου, ο Σωτήρης Ευαγγέλου. O διακεκριμένος executive σεφ στο εστιατόριο Salonica στη Θεσσαλονίκη, με εμπειρία σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών, έχει διαμορφώσει το δικό του ξεχωριστό γαστρονομικό στυλ, πλέον αναγνωρίσιμο σε όλη την Ελλάδα.

kontovas.jpg
Άνταμ Κοντοβά

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τις δημιουργίες του Άνταμ Κοντοβά, στο εστιατόριο Asian στις 23 και 24 Μαΐου. Ο head σεφ του bar-restaurant Kobra και executive σεφ του εστιατορίου Alali στη Σαντορίνη, θα προσφέρει μια εμπειρία γαστρονομικής καινοτομίας και διασκέδασης, με fusion δημιουργίες που έχουν ως βάση τις γαστρονομικές ρίζες της Μεσογείου και επιρροές από τα ταξίδια του στην Ασία και όλο τον κόσμο.

ksenakis.jpg
Γκίκας Ξενάκης

Στις 20 και 21 Μαΐου, στο εστιατόριο Fresco, o Γκίκας Ξενάκης, head σεφ στο εστιατόριο Aleria θα αφήσει το ιδιαίτερο μαγειρικό του στίγμα, παρουσιάζοντας κλασικά πιάτα μέσα από ευρηματικές δημιουργίες που εκφράζουν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, την οποία και πρεσβεύει με πάθος.

mouratidis-jzBz9.jpg
Βασίλης Μουρατίδης

Ο executive σεφ των εστιατορίων Squirrel και Αndromeda στη Χαλκιδική και ιδιοκτήτης του ανερχόμενου εστιατορίου Moldee στη Θεσσαλονίκη, Βασίλης Μουρατίδης, θα βρίσκεται στο εστιατόριο Tomata από τις 20 έως τις 22 Μαΐου. Ο ίδιος έχει διακριθεί με πολλά βραβεία για το διαχρονικό γαστρονομικό του στυλ, δημιουργώντας πιάτα που συνδυάζουν τη μεσογειακή και ασιατική κουζίνα.

pamporis.jpg
Δημήτρης Παμπόρης

Τις ίδιες ημέρες, στο εστιατόριο Asian οι επισκέπτες του Sani Gourmet 2022 θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα πιάτα του ταλαντούχου Δημήτρη Παμπόρη. Ο executive σεφ του εστιατορίου Treehouse & Bubo στη Χαλκιδική, θα ξεδιπλώσει το μαγειρικό, δημιουργικό του ταλέντο πάνω σε πιάτα και γεύσεις της ελληνικής παράδοσης, παρουσιάζοντας μια σύγχρονη και πρωτότυπη εκδοχή τους.

feskos.jpg
Θάνος Φέσκος
papazacharias.jpg
Γιώργος Παπαζαχαρίας

Οι head σεφ στο εστιατόριο Delta, Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας, επιχειρούν να αναδιαμορφώσουν τα δεδομένα στην εγχώρια ελληνική κουζίνα, παντρεύοντας τις σκανδιναβικές τεχνικές με τις ελληνικές γεύσεις. Από τις 20 έως τις 22 Μαΐου θα βρίσκονται στο πολυβραβευμένο εστιατόριο Water, για να εκπλήξουν τους επισκέπτες με τις δημιουργίες τους.

papoutsakis.jpg
Μανώλης Παπουτσάκης

Το εστιατόριο Tomata θα φιλοξενήσει στις 23 και 24 Μαΐου τον ιδιοκτήτη και σεφ του πολυβραβευμένου εστιατορίου Χαρούπι & Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Μανώλη Παπουτσάκη. Εκφραστής της κρητικής κουζίνας, θα δημιουργήσει φρέσκα πιάτα από αγνά και εποχιακά υλικά, τιμώντας την τεράστια γαστρονομική ιστορία του τόπου του.

tsiotinis.jpg
Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Έχοντας κατακτήσει ένα αστέρι Michelin και οκτώ Χρυσούς Σκούφους, o Αλέξανδρος Τσιοτίνης, executive σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου CTC, συνδυάζει με ευφάνταστο τρόπο την κλασική ελληνική κουζίνα με τη σύγχρονη, δημιουργώντας εναλλακτικές προτάσεις υψηλής γαστρονομίας. Στο εστιατόριο Water και αποκλειστικά στις 23 και 24 Μαΐου, θα γοητεύσει τους καλεσμένους με τα ξεχωριστά πιάτα του.

kermanidou.JPG
Λίζα Κερμανίδου

Τέλος, μια από τις πιο ταλαντούχες και ανερχόμενες σεφ ζαχαροπλαστικής στην Ευρώπη και head pastry σεφ στον πολυχώρο Pantechnicon, η Θεσσαλονικιά Λίζα Κερμανίδου ξεχωρίζει για τη δημιουργική της ευφυΐα και την ιδιαίτερη ποιότητα. Στις 21 Μαΐου θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες με τις ζαχαροπλαστικές της καλλιτεχνίες, στην Patisserie που δεσπόζει στην εμβληματική μαρίνα του Sani Resort.

Παρακολουθήστε το video παρακάτω:


Η δυναμική επιστροφή του Sani Gourmet 2022, ύστερα από 2 χρόνια, θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν τις γαστρονομικές προτάσεις των εννέα καλεσμένων σεφ, άρτια συνδυασμένες με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιών, αποκλειστικά για πέντε ημέρες. Με σεβασμό́ προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο και με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, κατά́ τη διάρκεια του φετινού́ θεσμού́ θα εφαρμοστούν πρακτικές μηδενικών οργανικών απορριμμάτων με μείωση και κομποστοποίηση των αποβλήτων.

mouratidis.png

Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του Sani Gourmet 2022 για να ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα των Side Events που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του θεσμού και θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

Η γιορτή́ της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομικής σκηνής ξεκινάει! 

Για κρατήσεις επικοινωνήστε εδώ: sgr@saniresort.gr