fbpixel

Search icon
Search
Σαν βασιλιάδες: Μείνετε στο νέο ξενοδοχείο που ανοίγει ο πρίγκιπας Κάρολος
DESIGN NEWS

Σαν βασιλιάδες: Μείνετε στο νέο ξενοδοχείο που ανοίγει ο πρίγκιπας Κάρολος

Μια ματιά στο bed&breakfast της βασιλικής οικογένειας στη Σκωτία


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως είναι η αίσθηση «να μένεις σαν βασιλιάς»; Ο πρίγκιπας Κάρολος τη γνωρίζει καλύτερα από όλους κι αυτός είναι ο λόγος που δίνει στο κοινό τη δυνατότητα, να περάσουν μια σειρά ολιγοήμερων διακοπών, σ’ ένα από τα προσωπικά του και βραβευμένα holiday spots.

Την 1η Μαΐου, λοιπόν, ο πρίγκιπας της Ουαλίας άνοιξε το περίφημο «Granary Lodge», ένα πολυτελές bed&breakfast ξενοδοχείο, που έχει τη βάση του στο γραφικό Castle of Mey, στη Σκωτία –το μέρος, όπου και ταξιδεύει συχνά, περνώντας ιδιωτικές στιγμές ξεκούρασης, σχεδόν κάθε Αύγουστο.

Το παραδοσιακό κάστρο διαθέτει 10 υπνοδωμάτια και ένα σαλόνι με θέα στη θάλασσα. Εκτείνεται σε 30 στρέμματα βασιλικής γης, η οποία περιλαμβάνει έναν περιφραγμένο και ανθοστολισμένο κήπο, που στο παρελθόν συνήθιζε να εποπτεύει την περιποίηση του, ευλαβικά, η μητέρα του, Βασίλισσα Ελισάβετ.

History

Η κληρονομιά του κάστρου είναι μεγάλη, αφού ξεκινά το μακρινό 1572, όταν χτίστηκε από τον Γεώργιο, τον 4ο κόμη του Caithness. Σύμφωνα με τον Βρετανικό τύπο, το περίφημο «Castle of Mey», στη Σκωτία υπήρξε ιδιοκτησία της Βασιλομήτορος Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου, από το 1952 έως και το 1996. Εκείνη είχε αγοράσει την τότε εγκαταλελειμμένη έκταση, αποφασίζοντας να την ανακαινίσει πλήρως. Στη συνέχεια, έγινε η κύρια κατοικία της μέχρι και τον θάνατό της. Ωστόσο, λίγο πριν πεθάνει, ήταν εκείνη, που τη δώρισε στο Καταπίστευμα Mey Trust της σημερινής Βασίλισσας Ελισάβετ.

Πρόσφατα, ο εγγονός της πρώτης, πρίγκιπας Κάρολος συνεχίζει το εν λόγω έργο, ανακαινίζοντας ολοκληρωτικά τη θρυλική κατοικία, μέσω του «Queen Elizabeth Castle of Mey» ιδρύματος, στο οποίο και είναι πρόεδρος, μετατρέποντας την σ’ ένα πολυτελές bed&breakfast.

Tο Granary Lodge -όπως είναι και το επίσημο όνομα του- αποτελεί μια εξαιρετική απόδραση, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, στην περιοχή Caithness, της Σκωτίας. Στις αρχές του μήνα, ο ίδιος ο πρίγκιπας πραγματοποίησε τα επίσημα εγκαίνια του ξενοδοχείου, συστήνοντας το στο κοινό, το οποίο θα ήθελε να γευτεί μια ισχυρή δόση βασιλικής διαμονής.

Inside Granary Lodge

charles-hotel.jpg

Το βασιλικό ξενοδοχείο λοιπόν αποτελείται από 10 δωμάτια -δύο από αυτά ξεχωρίζουν ως πολυτελείς σουίτες. Όλα τους είναι διακοσμημένα με διαφορετικό στιλ, αλλά και λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, στο ένα δωμάτιο θα βρείτε ένα εντυπωσιακό κρεβάτι με ζωηρό και σύγχρονο κεφαλάρι από λουλουδένια prints και στο άλλο θα συναντήσετε ξύλινες λεπτομέρειες και «ζεστά» μποέμικα χρώματα σε χαλιά και τοίχους. Ιδιαίτερη εντύπωση αποκομίζει το γαλάζιο μπάνιο, το οποίο διαθέτει τη δική του αυτόνομη μπανιέρα –ειδική, για πριγκιπικές ώρες χαλάρωσης.

Επιπλέον, το κεντρικό σαλόνι του κάστρου έχει θέα στη Βόρεια Θάλασσα, ενώ το ζεστό σπιτικό English Breakfast του ξενοδοχείου, που αποτελείται από εξαιρετικής ποιότητας τοπικά υλικά, συναρπάζει καθημερινά τους επισκέπτες. «Είμαστε ενθουσιασμένοι, που το όραμα του πρίγκιπα της Ουαλίας για το Granary Lodge υλοποιήθηκε και ελπίζουμε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα ταξιδεύουν στη συγκεκριμένη περιοχή της Σκωτίας, με σκοπό να βιώσουν όσα προσφέρει» δήλωσε ο Robert Lovie, ο υπεύθυνος του Ιδρύματος του Κάρολου.