fbpixel

Search icon
Search
Salma Hayek: Απέκτησε το δικό της αστέρι στο Hollywood Walk of Fame κι έστειλε το πιο σπουδαίο μήνυμα
PEOPLE & MOMENTS

Salma Hayek: Απέκτησε το δικό της αστέρι στο Hollywood Walk of Fame κι έστειλε το πιο σπουδαίο μήνυμα

Πάλεψε για τα όνειρά της και τα έκανε πραγματικότητα


Μία γυναίκα που πάλεψε σκληρά κόντρα σε όλους και σε όλα, προκειμένου να καταφέρει να πραγματοποιήσει τα όνειρά της. Μία γυναίκα που κλήθηκε να ξεπεράσει σημαντικά εμπόδια, που άντεξε παρά τις προσβολές και τις «επιθέσεις» που δέχθηκε και τελικά, δικαιώθηκε. Αυτή είναι η Salma Hayek. Η πασίγνωστη ηθοποιός του Hollywood μοιάζει πιο ευτυχισμένη από ποτέ, απολαμβάνοντας την επιτυχία της, ωστόσο, για να φτάσει εδώ που βρίσκεται, χρειάστηκε να περάσει πολλά. Πλέον, απέκτησε και το δικό της αστέρι στο Hollywood Walk of Fame και με αφορμή την παρουσία της εκεί, θέλησε να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα σε όλους τους νέους ανθρώπους, που λυγίζουν μπροστά στις δυσκολίες και δεν κυνηγούν τα όνειρά τους. Το ταλέντο της είναι αδιαμφισβήτητο, όμως για μία ακόμη φορά, μας δείχνει ότι πάνω από όλα διαθέτει μία σπουδαία προσωπικότητα. 

Η Salma Hayek αποτελεί το απόλυτο πρότυπο για τους νέους ανθρώπους!

Τα πρώτα βήματα κι η Frida

salma.jpg

Γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1966 στο Mexico και το πλήρες όνομά της, είναι Salma Valgarma Hayek Jiménez. Ο πατέρας της, είχε ρίζες από το Λίβανο κι η μητέρα της από την Ισπανία, ενώ η ίδια, αφού πέρασε το πρώτο κομμάτι της ζωής της στη γενέτειρά της, παίρνοντας μέρος σε μικρές, τοπικές παραγωγές, ετοιμάσε τις βαλίτσες της και μετακόμισε στο Los Angeles, θέλοντας να κυνηγήσει το όνειρό της. Η «Frida» ήταν ο ρόλος που τη σημάδεψε κι ουσιαστικά την έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο. Η ταινία γυρίστηκε το 2002, με την Hayek να ενσαρκώνει το ρόλο της σπουδαίας, Frida Kahlo και για την ερμηνεία της, κέρδισε το Academy Award for Best Actress, συγκεντρώνοντας όλα τα βλέμματα επάνω της.

Ο κόσμος την αποθέωσε για την ερμηνεία της, η ίδια ωστόσο, χρειάστηκε να κάνει τεράστια υπομονή στη διάρκεια των γυρισμάτων. Ο Harvey Weinstein ήταν ο παραγωγός της συγκεκριμένης ταινίας κι όπως εξομολογήθηκε πρόσφατα η ίδια, της δημιουργούσε πολλά προβλήματα. Ουσιαστικά, της ασκούσε bullying σχεδόν σε καθημερινή βάση! «Έτρεμα και με έθλιβε όλο αυτό, αλλά το αντιμετώπιζα και λίγο σαν καρτούν. Όταν με έπαιρνε τηλέφωνο στα γυρίσματα της ταινίας, φώναζε "Γιατί έχεις μονόφρυδο και μουστάκι; Δε σε προσέλαβα για να είσαι άσχημη". Εγώ του εξηγούσα ότι επρόκειτο για το ρόλο της Frida, αλλά δεν το καταλάβαινε», έχει πει σε συνέντευξή της η Hayek, προσπαθώντας να εξηγήσει όλα όσα βίωσε στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Weinstein. «Επίσης, ήμουν πολύ δυνατή. Δεν με είδε ποτέ αδύναμη. Δεν είναι ότι δεν φοβάμαι, αλλά δεν πρόκειται να το δείξω. Μπορώ μάλιστα να γίνω σχεδόν εκφοβιστική με την ήρεμη δύναμη μου», ανέφερε σε άρθρο της στους New York Times. Ήταν κι αυτή ένα από τα θύματά του, αλλά ποτέ δεν το έβαλε κάτω.

Οι ρίζες της και το ταξίδι που τη σημάδεψε

shutterstock-1604260294.jpg

«Το παιδί μου ήρθε αργά στη ζωή μου και φοβήθηκα πως μπορεί να μην κατάφερνα να γίνω μητέρα. Ήταν κάτι εξαιρετικά σημαντικό για εμένα», είπε, μιλώντας στο People πριν από μερικά χρόνια. Ωστόσο, τελικά έφερε στη ζωή την Valentina, ενώ έχει και τρία θετά παιδιά, καθώς ο σύζυγός της, François-Henri Pinault έχει δύο από το γάμο του με τη Dorothée Lepère κι ένα από τη σχέση του με το μοντέλο Linda Evangelista. Είναι σύζυγος, μητέρα κι ηθοποιός κι έχει να επιδείξει πλούσιο ανθρωπιστικό έργο συνεργαζόμενη με τη UNICEF, αλλά κι ως μία εκ των ιδρυτών της οργάνωσης Chime For Change, την οποία έχει συστήσει μαζί με τη Beyoncé. Η Salma Hayek είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, με πολλές ευαισθησίες, που δεν εφησυχάζει. Τα τελευταία χρόνια, έχει μπει στη διαδικασία να ψάξει τις ρίζες της και το ταξίδι της στο Λίβανο, τη σημάδεψε, καθώς είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά μέρη στα οποία έζησε ο παππούς της.

«Πήγα στο σπίτι όπου μεγάλωσε ο παππούς μου κι είδα μέλη της οικογένειάς μου που δεν είχα συναντήσει ποτέ ξανά. Η Valentina αντιλήφθηκε πλήρως τη σημασία αυτού του έργου κι είναι πολύ υπερήφανη που το έκανα. Ο πατέρας μου, μου δίδαξε να συμπεριφέρομαι με τον ίδιο τρόπο σε όλους τους ανθρώπους και να κρατήσω στενούς δεσμούς με την οικογένειά μου. Η μητέρα μου, αντίστοιχα, μου έμαθε πως μόνο οι ηλίθιοι άνθρωποι βαριούνται. Κάθε μέρα συνειδητοποιώ πόσο τυχερή είμαι», έχει εξηγήσει, περιγράφοντας τη σχέση της με την οικογένειά της.

Το Hollywood Walk of Fame

salma-xM1RU.jpg

Εδώ και μερικές ημέρες, η Hayek διαθέτει και το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Los Angeles κι έγινε η 2.709η ηθοποιός του Hollywood που το κατάφερε αυτό. Η τελετή της παρουσίασης πραγματοποιήθηκε στο TCL Chinese Theatre και στο πλευρό της, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν ο σύζυγος της και δισεκατομμυριούχος François-Henri Pinault, η κόρη τους, Valentina, ο Adam Sandler και η βραβευμένη με Όσκαρ σκηνοθέτις Chloé Zhao. Η στιγμή που πήρε η ηθοποιός το λόγο, ήταν η πιο συγκινητική, καθώς όντας εμφανώς αρκετά φορτισμένη, έκανε μία αναδρομή στα δύσκολα χρόνια που πέρασε στην αρχή της καριέρας της. «Αν νομίζεις πως δεν είσαι καλός σε αυτό, όπως έκανα εγώ, γίνε καλύτερος. Δε χρειάζεται να είναι το cinema. Γίνε καλύτερος σε ό,τι κι αν κάνεις. Προσπάθησε να γίνεις καλύτερος. Προσπάθησε να βρεις την ευτυχία σε αυτό που κάνεις. Δούλεψε σκληρά. Προετοιμάσου. Μη σε νοιάζει τι λέει ο καθένας. Αλλά το σημαντικότερο, μην ακούς τον εαυτό σου όταν τον μειώνεις», ήταν τα λόγια της και μέσα από αυτά, θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα στους νέους ανθρώπους.

Εξίσου συγκινητικά ήταν και τα λόγια του Adam Sandler, που έχει συνεργαστεί μαζί της αλλά είναι και στενός της φίλος, με τον λαμπερό ηθοποιό να σημειώνει πως: «Είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος. Η λέξη προσγειωμένη είναι η καλύτερη για σένα. Είσαι καλή σε όλους. Είσαι απίστευτη ηθοποιός, αλλά ειλικρινά είναι το καλύτερο κορίτσι». Αυτή είναι η Salma Hayek. Μία γυναίκα-μαχήτρια, που έχει μάθει να επιμένει και να μην το βάζει κάτω, αντιμετωπίζοντας διάφορα εμπόδια.