fbpixel

Search icon
Search
Ruth Bader Ginsburg: To πρώτο ντοκιμαντέρ μετά τον θάνατο της πιο σπουδαίας γυναίκας των ΗΠΑ είναι γεγονός
LIFE & CAREER

Ruth Bader Ginsburg: To πρώτο ντοκιμαντέρ μετά τον θάνατο της πιο σπουδαίας γυναίκας των ΗΠΑ είναι γεγονός

Το "RUTH: Justice Ginsburg in Her Own Words" είναι η παραγωγή που φέρνει στην επιφάνεια διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα και της δουλειάς της


Τέσσερις μήνες μετά τον θάνατό της και η σπουδαία Ruth Bader Ginsburg συνεχίζει να γράφει τη δική της ιστορία τόσο στις ΗΠΑ που αυτήν την περίοδο κλονίζονται περισσότερο από ποτέ όσο και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Μια προσωπικότητα που πάντα ξεχώριζε στην πολιτική και νομική σκηνή σε παγκόσμια κλίμα, ενώ παράλληλε κατάφερε να γεμίσει αισιοδοξία όλες τις γυναίκες του κόσμου και να θέσει νέα στεγανά, μιας και υποστήριζε με όλο της το πάθος τα δικαιώματά τους.

Η ζωή της γυναίκας που ήταν πιο μπροστά από την εποχή της και κατάφερε να παραμείνει πιστή στις πεποιθήσεις μέσα από τις οποίες ενέπνευσε πολύ κόσμο, μεταφέρετε για ακόμα μια φορά σε ένα ντοκιμαντέρ που πρόκειται να αναδείξει τις πτυχές της συγκλονιστικής πορείας της. Συγκεκριμένα, το ντοκιμαντέρ θα φέρει τον τίτλο "RUTH: Justice Ginsburg in Her Own Words" και θα είναι σκηνοθετημένο από τη βραβευμένη με Oscar Freida Lee Mock, η οποία είναι γνωστή για την επιλογή γυναικών στα projects της, ενώ πρόκειται να το δούμε στις οθόνες μας μέσα στον Φεβρουάριου -πέντε μήνες δηλαδή μετά τον θάνατό της. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η πλατφόρμα αναπαραγωγής του, κάτι για το οποίο θα πληροφορηθούμε κατά πάσα πιθανότητα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

The inside story

1-olrkn.jpg

Το επερχόμενο ντοκιμαντέρ θα αφηγηθεί την καριέρα και τους προσωπικούς θριάμβους της θρυλικής αυτής προσωπικότητας, μέσα από αποσπάσματα, συνεντεύξεις που παραχώρησε ανά καιρούς και δημόσιες εμφανίσεις της. Θα παρουσιάσει, επίσης, ορισμένες από τις υποθέσεις που ανέλαβε και την απασχόλησαν ιδιαίτερα και θα περιλαμβάνει σχόλια από πρώην συναδέλφους, οι οποίοι θα μιλήσουν για το έργο και το background story της.

Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το πάθος της για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των γυναικών, το πώς προέκυψε και την ανάγκη της κοινωνίας από μια τέτοια δυναμική προσωπικότητα, η οποία περνά ηχηρά μηνύματα για ένα καλύτερα αύριο, δίχως διακρίσεις και τοξικές απόψεις. Από νεαρή ηλικία, ούσα μητέρα και σύζυγος, εργάστηκε σκληρά και συνέβαλε όσο κανείς στη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου γι' αυτά τα δικαιώματα, ενώ δε δίστασε στιγμή να ορθώσει το ανάστημά της ανάμεσα σε «θηρία» του νομικού συστήματος και εκφράσει την έντονη ανησυχία της για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, χαρακτηρίζοντάς τον «απατεώνα».

«Εκείνες τις μέρες, είχα τρία θέματα εναντίον μου: το ένα ήταν ότι ήμουν Εβραία, το άλλο ότι ήμουν γυναίκα και το τρίτο ότι είχα μια τετράχρονη κόρη. Κατάλαβα πως πρέπει να είσαι κυρία και να είσαι ανεξάρτητη, όσο δύσκολο κι αν είναι στην εποχή που διανύουμε», είχε δηλώσει στο παρελθόν εκφράζοντας τη σιγουριά της για τον ανδροκρατούμενο κόσμο και προσπαθώντας να περάσει τα δικά της, ελπιδοφόρα μηνύματα.

600283fe717a4882a9f1bbf8a5f026fe.jpg

Για την Ginsburg, αυτή δε θα είναι η πρώτη φορά που η ιστορία της ζωής της μεταφέρεται στην οθόνη. Το 2018, το ντοκιμαντέρ RBG, σε σκηνοθεσία των Julie Cohen και Betsy West, είχε αφήσει αφήσει της καλύτερες εντυπώσεις μιας κι έγιναν γνωστές πολλές καταστάσεις της πορείας της, με αποτέλεσμα να είναι υποψήφιο για βραβείο Oscar. Την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε το "On the Basis of Sex", που είχε να κάνει με μια βιογραφία με πρωταγωνίστρια τη Felicity Jones, και χρονολογούνταν το διάστημα που η Ginsburg χάραζε τα πρώτα της βήματα στη νομική και είχε μπροστά της μια λαμπρή καριέρα ως δικηγόρος αλλά και ως άνθρωπος.

Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ: