fbpixel

Search icon
Search
Running with: 4+1 podcasts που μας κάνουν την καλύτερη παρέα στο jogging
WELLNESS

Running with: 4+1 podcasts που μας κάνουν την καλύτερη παρέα στο jogging

Ιστορίες, συζητήσεις και συμβουλές μας δείχνουν το δρόμο για μια ήρεμη και επιτυχημένη ζωή


Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχουμε ανάγκη από υποστήριξη, αισιόδοξες σκέψεις και λόγια, που μας χαρίζουν κίνητρο για να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας. Είναι αυτές οι στιγμές που χρειαζόμαστε τον προσανατολισμό προς τη σωστή κατεύθυνση. Η εσωτερική γείωση κρίνεται απαραίτητη και συμβάλει ενεργά στην ουσιαστική μας επαφή με τους προσωπικούς μας στόχους. Παίρνουμε τον χρόνο και τον χώρο μας και επιλέγουμε μια διαδρομή που τονώνει την αυτοπεποίθησή μας. Συνήθως, σε μια τέτοια συνθήκη θέλουμε να ανεβάσουμε ταχύτητα και να απελευθερωθούμε από οτιδήποτε αρνητικό πρωταγωνιστεί στο μυαλό μας τη δεδομένη στιγμή. 

Αρκετές είναι οι ηχητικές εκπομπές, οι οποίες μπορούν να αποδειχθούν ως οι νούμερο ένα "Confidence boosters" στην καθημερινότητά μας. Ενδιαφέρουσες ανθρώπινες ιστορίες, με τις οποίες ταυτιζόμαστε, αλλά και χρήσιμες πρακτικές συμβουλές για την προσωπική και επαγγελματική μας ισορροπία αποτελούν τα κεντρικά ζητήματα, που αναλύονται σε κάθε επεισόδιο. Συνοδεύοντας τα βήματά μας, μας χαρίζουν ισχυρές δόσεις αυτοεκτίμησης και μας θυμίζουν την ταυτότητά μας. 

Εμείς συγκεντρώσαμε 5 ενδιαφέροντα podcasts, που αποτελούν την κατάλληλη παρέα στο jogging, δείχνοντάς μας το δρόμο για μια ήρεμη και επιτυχημένη ζωή 

Good Life Project

new-cover-art-good-life-project.png


Mια ουσιαστική ζωή αποτελεί το στοιχείο - "κλειδί" της συγκεκριμένης wellness σειράς. Το podcast αποτελεί ένα από τα κεντρικά parts του "Good Life Project". Τα υπόλοιπα αφορούν σε εκπαίδευση, αλλά και στα ζητήματα της ίδιας της κοινότητας. O δημοφιλής συγγραφέας, Jonathan Fields, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αναγάγει την ηχητική αυτή εκπομπή στην πρώτη θέση των παγκόσμιων trends. Μερικούς από τους σημαντικούς άξονες που περιγράφονται εκτενώς, προσφέροντας υγιείς προβληματισμούς για τον καθένα ξεχωριστά είναι: "Τι σημαίνει να ζεις μια καλή ζωή; Ποιος είναι ο ρόλος της ευτυχίας, του νοήματος, της εργασίας, της αγάπης, του σκοπού, της καλοσύνης, της φιλίας και άλλων;".

Info: Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή στο Good Life Project

Mind your mind

ab6765630000ba8af70e3b62e3ceadceb31c5de0.jpg


Αποτελεί μια σειρά εκπομπών με στόχο να μας παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για να δώσει ιδέες και εργαλεία σχετικά με τη πρακτική της ενσυνείδησης. Αυτή άλλωστε είναι και η λέξη, στην οποία στηρίζεται ολόκληρη η φιλοσοφία του δημιουργού του podcast. Ο καταξιωμένος Δάσκαλος Γιόγκα και Διαλογισμού, Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης μας οδηγεί βήμα βήμα τη φορά στο κέντρο της προσωπικής μας γνώσης. Ζητήματα, όπως οι επικοινωνιακές δεξιότητες και ο "καθαρισμός" των σκέψεών μας μπορούν να γίνουν η καλύτερη παρέα μας στο ταξίδι της αυτοβελτίωσής μας. 

Info: Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή στο Mind your mind

The Happiness Lab

ab6765630000ba8acad1cf743dc23b0d0cb311ae.jpg

Η ευτυχία υπό το πρίσμα της επιστήμης και της λογικής. Η καθηγήτρια του Yale, Dr. Laurie Santos, το έχει αποδείξει με τον πιο επιτυχημένο τρόπο. Η ίδια διαπίστωσε ότι πολλοί από εμάς κάνουμε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που πραγματικά θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη. Hardfacts και αληθινές ανθρώπινες ιστορίες, βασίζονται στις χρόνιες έρευνές της και μας δίνουν το καλύτερο μάθημα ζωής. 

Info: Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή στο The Happiness Lab

The Mindset Mentor

ab6765630000ba8add48c63a109849b7c04d147b.jpg


Έχει μετατραπεί στο "talk of the town" project. Ο mental coach, Rob Dial, ακολουθεί το όνειρό του, που είναι να παρακινεί τους ανθρώπους να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Το ενδιαφέρον στοιχείο στην προσέγγιση που έχει επιλέξει να ακολουθήσει είναι το επιστημονικό υπόβαθρο, στο οποίο στηρίζει τις ερμηνείες πίσω από συγκεκριμένους τύπους συμπεριφορών. 

Info: Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή στο The Mindset Mentor. 

Τροφή για σκέψη

313x0w.webp

Διακρίνεται από αυθεντικότητα και απευθύνεται σε όλους μας με άξονα τον ρεαλισμό. Κύρια ζητήματα, με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή, όπως η αναβλητικότητα ή οι κοινωνικές κατασκευές και ο τρόπος που επιδρούν στη συμπεριφορά μας, κυριαρχούν. Όπως αναφέρεται και στο motto τους "Δεν είναι το κοινότυπο Μotivational Podcast "για να νιώσεις καλά" και αυτό είναι σημαντικό γιατί δεν στηρίζεται σε ουτοπίες. 

Info: Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή στο Τροφή για σκέψη

Be strong!