fbpixel

Search icon
Search
Ροζάνα Γεωργίου: Ποια είναι η Ελληνίδα που είδαμε στο film της Haute Couture collection του Dior;
PEOPLE & MOMENTS

Ροζάνα Γεωργίου: Ποια είναι η Ελληνίδα που είδαμε στο film της Haute Couture collection του Dior;

Μια προσωπικότητα που διαπρέπει στον χώρο της μόδας και αξίζει να γνωρίσουμε καλύτερα


Ήδη, η online Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής Spring/Summer 2021 έχει ξεκινήσει δυναμικά, με όλους τους fashion lovers να παραμένουν προσηλωμένοι μπροστά από τις οθόνες τους για να παρακολουθήσουν όλα τα επερχόμενα high fashion κομμάτια των πιο εμβληματικών οίκων παγκοσμίως. Στις 25 Ιανουαρίου, το γαλλικό fashion house Dior, ανέδειξε ψηφιακά τα κομμάτια υψηλής ραπτικής που φέρουν την υπογραφή της Maria Grazia Chiuri, μέσα από ένα ονειρικό fashion fairy tale film, σε σκηνοθεσία του γνωστού Ιταλού σκηνοθέτη Matteo Garrone. 

Το όλο concept ήταν αφιερωμένο στη μαγεία των ταρώ και είχε τίτλο "Le Château du Tarot", όπου στα γαλλικά σημαίνει το Παλάτι των Ταρώ. Στο ιδιαίτερο film, πέρα από τα υπερπολυτελή κομμάτι του οίκου που παρακολουθήσαμε, η προσοχή μας έπεσε και στα μοντέλα που έδειχνα πιο εντυπωσιακά από ποτέ μέσα στις Dior δημιουργίες. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίσαμε την Ελληνίδα & top model, Ροζάνα Γεωργίου ή αλλιώς Ros Georgiou -όπως είναι το όνομα με το οποίο κάνει καριέρα στο εξωτερικό.

rosana.jpg


Δίνοντας άρωμα Ελλάδας, λοιπόν, η Ροζάνα αποτελεί ζωντανή απόδειξη ενός μοντέλου που έχει καταφέρει να βρεθεί δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της μόδας παγκοσμίως και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Στα 26 της μόλις χρόνια είναι ένα διεθνώς καταξιωμένο μοντέλο, σημειώνοντας δουλειές που ο καθένας θα ζήλευε, μεταξύ των οποίων runways για του πιο iconic οίκους, εξώφυλλα στα μεγαλύτερης φήμης περιοδικά, καμπάνιες που ξεχωρίζουν για την αισθητική τους, αλλά και καταλόγους στους οποίους το εντυπωσιακό της πρόσωπο κλέβει την παράσταση. Άλλωστε, το stunning βλέμμα της έχει τον τρόπο να μαγεύει τους πάντες, κάτι που της χαρίζει τη μία δουλειά μετά την άλλη.

Who is Who

tara-ethical-luxury-jewelry.png

Γεννημένη το 1994 στην Αθήνα, ξεκίνησε την ενασχόληση με τον χώρο της μόδας σε ηλικία 16 ετών, χωρίς να φαντάζεται τις απίστευτες συνεργασίες που ακολούθησαν για εκείνη μέσα στα επόμενα χρόνια, παρά το όνειρό της να δουλέψει ως μοντέλο στο εξωτερικό και να κάνει διεθνή καριέρα, όπως τελικά κατάφερε. Η επιμονή της, ο ευγενής χαρακτήρας της και η προσγειωμένη συμπεριφορά της, φαίνεται να είναι το κλειδί της επιτυχίας για εκείνη που τη βοήθησε να διακριθεί και, πλέον, να μιλούν όλοι γι' αυτήν.

Ήταν άνοιξη του 2010, όταν ο διάσημος Έλληνας σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας την εντόπισε σε μία από τις boutique του κι εντυπωσιάστηκε από την απαράμιλλη ομορφιά της. Αμέσως της κάνει πρόταση να φωτογραφηθεί για το look book του και να συμμετάσχει στην επόμενη επίδειξή του κι έτσι η καριέρα της ξεκίνησε να σκιαγραφεί ένα λαμπρό μέλλον που ακολούθησε. Έκτοτε, έκανε το το ντεμπούτο της σε ηλικία 16 ετών στην παριζιάνικη Εβδομάδα Μόδας, πρωταγωνιστώντας στα shows των Celine, Dries Van Noten, Anna Sui και Sonia Rykiel.

Η Ros έχει υπάρξει κατά καιρούς κεντρικό πρόσωπο πολλών μεγάλων εταιριών μόδας. Μέχρι σήμερα, έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας, όπως οι Prada, Louis Vuitton, Jil Sander, Marc Jacobs, Dior και Givenchy. Επίσης, δεν υπάρχει περιοδικό που να μην την έχει φιλοξενήσει στις σελίδες ή στο εξώφυλλό του, μιας και ο ξένος Τύπος τής αποδίδει τον χαρακτηρισμό «σύγχρονη Καρυάτιδα». H ίδια, ωστόσο, επιλέγει να κρατά εξαιρετικά low profile, αποφεύγοντας κάθε είδους περιττές κοσμικότητες. Παρόλο που γνωρίζει κι έχει συνεργαστεί με όλα τα ονόματα της διεθνούς μόδας, συναναστρέφεται ελάχιστα τόσο σχεδιαστές όσο και συναδέλφους της, θεωρώντας τη λάμψη που την περιβάλλει απλώς μέρος μιας δουλειάς -της δουλειάς της.

rozana-gewrgiou34.jpg


Κατά το παρελθόν, έχει εκφραστεί για τη δουλειά της και πώς η ίδια βλέπει τη σπουδαία εξέλιξή της, αναφέροντας σε συνεντεύξεις της: «Υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που νομίζουν πως είμαι celebrity και προσπαθούν να με αντιμετωπίσουν ως τέτοια. Τότε βάζω τα γέλια, γιατί δεν είμαι. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου, χαίρομαι με αυτή μου την εξέλιξη, αλλά ως εκεί. Κάθε φορά που τελειώνω μια δουλειά -είτε φωτογράφηση είτε πασαρέλα- επιστρέφω στην κανονικότητά μου».