fbpixel

Search icon
Search
Ριζικές αλλαγές στον Dior: Η Benedetta Petruzzo, CEO της Miu Miu, αναλαμβάνει τα ηνία στον γαλλικό οίκο
FASHION NEWS

Ριζικές αλλαγές στον Dior: Η Benedetta Petruzzo, CEO της Miu Miu, αναλαμβάνει τα ηνία στον γαλλικό οίκο

Υπό την ηγεσία της, η Miu Miu γνώρισε πρωτοφανή ανάπτυξη


O Christian Dior Couture διόρισε την Benedetta Petruzzo, CEO της Miu Miu, ως διευθύνουσα σύμβουλο. Η Delphine Arnault, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Dior αλλά και η μεγαλύτερη κόρη του Bernard Arnault, διευθυντή της LVMH, ανακοίνωσε την άφιξη της Petruzzo, η οποία θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα από τις 15 Οκτωβρίου.

«Είμαι πεπεισμένη ότι το ταλέντο και η εμπειρία της Benedetta θα αποτελέσουν σημαντικό πλεονέκτημα στη συνεχή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Dior και στη διεθνή επιρροή του. Η τεχνογνωσία της στην αγορά πολυτελείας θα συνεχίσει να ενισχύει την επιθυμία και την επιτυχία του Dior. Μαζί, με την αριστεία των ήδη υπαρχουσών ομάδων, θα συνεχίσουμε να χτίζουμε το μέλλον και να ενισχύουμε τον οργανισμό μας» δήλωσε η Arnault.

benedetta-petruzzo-miu-miu-edited.jpeg

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται ακριβώς ενάμιση χρόνο αφότου η Delphine Arnault ανέλαβε το τιμόνι του Dior κι ενώ αντιμετωπίζει τις συνέπειες μιας δικαστικής έρευνας στην Ιταλία για τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού των προμηθευτών της.

Η Petruzzo θα διαδεχθεί τον Charles Delapalme, ο οποίος εντάχθηκε στον Dior το 2018 και είναι διευθύνων σύμβουλος από τον Φεβρουάριο του 2023. Ο ίδιο τους κατείχε εξέχουσες θέσεις και στις brands Fendi και Louis Vuitton του ομίλου. «Μετά από μια μεταβατική περίοδο, ο Charles Delapalme θα αναλάβει νέες σημαντικές αρμοδιότητες εντός του ομίλου LVMH, οι οποίες θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο διάδοχος του Petruzzo στη Miu Miu δεν έχει ακόμη οριστεί, σύμφωνα με τον όμιλο Prada.

Τι συμβαίνει με την LVMH; 

Τον περασμένο Ιούλιο η LVMH δεσμεύτηκε να επιταχύνει τη στρατηγική της για την αλυσίδα εφοδιασμού και να ενισχύσει τους ελέγχους. Ακόμη, μετά τη δημοσίευση της έρευνας, η εταιρεία δεσμεύτηκε επίσης να αυξήσει τον έλεγχο της παραγωγής στη Dior, το δεύτερο μεγαλύτερο brand της μετά τη Louis Vuitton.

Η έρευνα, οδήγησε την αρχή ανταγωνισμού της Ιταλίας στο να εξετάσει εάν οι ετικέτες Armani και Dior έχουν παραπλανήσει τους καταναλωτές. Τέλος, η κορυφαία εταιρεία επιχείρησης περιουσιακών στοιχείων της Ευρώπης Amundi και άλλοι επενδυτές, ζήτησαν από την LVMH να λάβει ισχυρότερα μέτρα για την παρακολούθηση της μεταχείρισης των εργαζομένων των προμηθευτών της.

Ποια είναι η Benedetta Petruzzo;

fireshot-capture-171-xus7deosh5dxxjyx523pnshmwejpg-8001199-imgbusinessoffashioncom.png

Η Benedetta Petruzzo διορίστηκε στη Miu Miu τον Φεβρουάριο του 2020, εβδομάδες πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19. Υπό την ηγεσία της, η Miu Miu γνώρισε σημαντική ανάπτυξη, με τις λιανικές πωλήσεις να αυξάνονται κατά 93% το πρώτο εξάμηνο του 2024, ξεπερνώντας την αύξηση του 6% της Prada την ίδια περίοδο.

Η ίδια, υπήρξε πρώην σύμβουλος της Bain, ενώ εργάστηκε στην επιχείρηση οπτικών Kering για πέντε χρόνια, προτού ενταχθεί στην Prada ως γενική διευθύντρια της Miu Miu τον Φεβρουάριο του 2020.