fbpixel

Search icon
Search
Rihanna: Το κορίτσι από τα Barbados που αποτελεί μια Million Dollar Pop Star δημιουργεί το δικό του πανεπιστήμιο ομορφιάς
PEOPLE & MOMENTS

Rihanna: Το κορίτσι από τα Barbados που αποτελεί μια Million Dollar Pop Star δημιουργεί το δικό του πανεπιστήμιο ομορφιάς

Μια ματιά στη συναρπαστική πορεία μιας από τις πιο επιδραστικές celebrities


Δυναμισμός, ταλέντο, τόλμη και αποφασιστικότητα: τα υλικά για τη συνταγή της επιτυχίας είναι διαφορετικά για τον καθένα και για τον χώρο όπου δραστηριοποιείται. Μια ματιά στις ζωές των πιο επιδραστικών stars μας θυμίζει όλα όσα τους καθιστούν τόσο ξεχωριστούς κι επιτυχημένους, αλλά και το πώς έχει εξελιχθεί ο καθένας από αυτούς μέσα από την πορεία του, το γεμάτο λάμψη lifestyle που διατηρεί και την προσωπικότητα που επιλέγει να προβάλλει μπροστά από τα φώτα της δημοσιότητας. Σε μια εποχή που εστιάζει στην πολυτέλεια και την απόκτηση ανεξίτηλης φήμης που ολοένα και αυξάνεται, δεν είναι λίγες οι διασημότητες που ξεκίνησαν κυριολεκτικά από το μηδέν και μέσα από τα σταθερά και μεθοδευμένα βήματά τους, κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή των media, να αγαπηθούν και να διεκδικήσουν πιστούς θαυμαστές που βρίσκονται συνεχώς υπό τη σκιά της επιτυχίας τους.

Στην περίπτωση της Rihanna, τα πράγματα και οι καταστάσεις διαδραματίστηκαν σχεδόν κινηματογραφικά, μέσα από μια μουσική κι επιχειρηματική πορεία που θα ζήλευε ο καθένας. Από ένα ξεχασμένο χωριό στα Barbados και φτάνοντας στο απόγειο μιας συναρπαστικής καριέρας που ενέχει αμέτρητες επιτυχίες, η super star αποτελεί τρανό παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας!

Απασχολώντας για ακόμα μια φορά τα media και δείχνοντας πόσο beauty addicted είναι, μαθαίνουμε πως η Rihanna δημιούργησε το δικό της Beauty School που, όπως η ίδια το χαρακτηρίζει, πρόκειται για ένα Πανεπιστήμιο Ομορφιάς, όπου η παρακολούθηση των μαθημάτων θα γίνεται online και, μάλιστα, δωρεάν! Το Fenty Beauty University, θα παρέχει στου μαθητές tips από τη makeup artist Priscilla Ono, ενώ στο πρόγραμμα θα υπάρχουν και διαγωνισμοί από τους οποίους οι καλύτεροι μαθητές θα κερδίζουν δώρα της σειράς καλλυντικών Fenty της Rihanna. Μη χάνετε άλλο χρόνο και μπείτε στο Instagram της Fenty Beauty by Rihanna, για να ενημερώνεστε για όλα τα μαθήματα που μπορείτε να λάβετε από την άνεση του σπιτιού σας. 

Δείτε το βίντεο & ετοιμαστείτε να εμπνευστείτε από τα μυστικά που εφαρμόζει η makeup guru, Rihanna:

Κι όμως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η super star φανερώνει το ενδιαφέρον της για το κοινό της. Κατά τη διάρκεια της συναρπαστικής της πορείας, οι φιλανθρωπίες, οι δωρεές και οι δράσεις της ήταν πάντα αυτές που προσέδιδαν σπουδαία χαρακτηριστικά σε μια προσωπικότητα που αποτελεί το απόλυτο icon και μυεί αμέτρητους ανθρώπους σε ένα ποιοτικότερο και πιο ανθρώπινο από ποτέ lifestyle!

Τα πρώτα χρόνια & οι δύσκολες καταστάσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει

Γεννημένη στις 20 Φεβρουαρίου 1988 στον Άγιο Μιχαήλ των Barbados, η Rihanna μεγάλωσε με τους γονείς και τα πέντε της αδέρφια (δύο βιολογικά και τρία ετεροθαλή) στο χωριό Britstown, σε ένα σπίτι όπου με δυσκολία κατάφερναν να ζουν μέχρι και τις πιο δεδομένες στιγμές -όπως ο ύπνος και το μαγείρεμα. Οι βασικές ανάγκες της οικογένειας φλέρταραν συνεχώς με την ιδέα της ολοκληρωτικής απώλειας με όλα της τα μέλη να πασχίζουν για την απόκτηση των αγαθών που οι περισσότεροι διαθέτουν σε αφθονία, χωρίς καν να σκέφτονται μια πιθανή στέρηση.

Φέρνοντας στο μυαλό μας τέτοιες καταστάσεις, ίσως να σκεφτόμαστε πως η αγάπη έχει τον τρόπο να νικά κάθε δυσκολία και να δίνει τη λύση κάθε φορά που όλα φαντάζουν χαοτικά. Στην περίπτωση της έφηβης τότε Rihanna τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι, καθώς το κλίμα θαλπωρής που χαρακτηρίζει τις περισσότερες οικογένειες δεν ίσχυε για εκείνη. Με έναν πατέρα ναρκομανή και κακοποιητικό, οι καθημερινές καταστάσεις ξετύλιγαν ένα κουβάρι που θύμιζε μια σειρά από άθλους τους οποίους τα υπόλοιπα μέλη ήταν υποχρεωμένα να φέρουν εις πέρας, προκειμένου να καταφέρουν να βιοποριστούν -όσο ακατόρθωτο κι αν θα φαινόταν για κάποιους άλλους.


rihanna-spitia-2-dP6F5.jpg
Το σπίτι όπου μεγάλωσε στο Britstown

The story of success

Σε ηλικία 16 ετών υπογράφει το πρώτο της συμβόλαιο με τον Rogers και τον Carl Sturken, αφού πρώτα την άκουσαν τυχαία να τραγουδάει κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Ηχογραφεί demo που στέλνονται σε διάφορες δισκογραφικές εταιρίες παγκοσμίου φήμης, με σκοπό να ξεκινήσει συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες. Ο πρώτος που ανταποκρίθηκε ήταν ο Jay-Z, που ήταν ο διευθυντής της Def Jam Recordings. Την πρώτη φορά που είδε από κοντά την τραγουδίστρια την έπεισε να υπογράψει το συμβόλαιό της και της υποσχέθηκε πως θα ανοιγόταν μια σπουδαία καριέρα μπροστά της, όπως και όντως έγινε. 

«Όταν ήμουν μικρή, δεν μπορούσα να αγοράσω σχεδόν τίποτα. Θυμάμαι ότι ήθελα ένα ζευγάρι Timberlands και μάζευα χρήματα έναν ολόκληρο χρόνο για να τα αποκτήσω», έχει δηλώσει η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Κατά τα πρώτα χρόνια του 2000, η πρωτοεμφανιζόμενη τραγουδίστρια υπογράφει μουσικά τα κομμάτια που σε ανύποπτο χρόνο βρέθηκαν στην κορυφή των radio charts, σε μια εποχή που το promote των νέων κυκλοφοριών αποτελούσε έναν άγνωστο όρο. Ξεκινώντας με το Pon de Replay (2005) το οποίο σημείωσε εντυπωσιακή απήχηση σε ολόκληρο τον κόσμο, συνέχισε δυναμικά με συνεργασίες που άφησαν το στίγμα τους στη μουσική βιομηχανία και αποτέλεσαν τα θεμέλια για μια νέα pop διάθεση στο τραγούδι, με έντονα τα R&B στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν μέχρι και σήμερα. 

1b8cd1f377644fb3596ba9ceb68a4294.jpg
Rihanna, 2005

Στο πέρασμα των χρόνων, η Rihanna κατάφερε να γίνει talk of the town και να ξεχωρίσει τόσο για το ταλέντο της στο τραγούδι όσο και για την ικανότητά της να χαρίζει breathtaking performances. Δεν ήταν λίγες οι φορές μάλιστα, που όλα όσα την καθιστούσαν τόσο ιδιαίτερη της προσέφεραν σημαντικά βραβεία που θα ζήλευε κάθε καλλιτέχνης -με πιο πρόσφατο το τιμητικό βραβείο National Association for the Advancement of Colored People (NAACP), που αποθεώνει την πορεία της στον χώρο του θεάματος.

    rihanna-2016-mtv-video-music-awards-performance-gifs.jpg
    Στιγμιότυπο από την εμφάνισή της στα VMA'S το 2016


    Η ενασχόλησή της με τη μόδα & την ομορφιά

    Όσο τα χρόνια περνούσαν και οι μουσικές της επιτυχίες ολοένα και αυξάνονταν, η RiRi -το όνομα που της δόθηκε από τους πιστούς της fans- μαζί με όλα τα υπόλοιπα ξεχώρισε για το στιλ και τις στιλιστικές της επιλογές που την καθιέρωσαν στο απόλυτο fashion and style icon από τον χώρο της showbiz. 

    Η αισθητική της που συνδυάζει τις urban γραμμές με πολυτελή στοιχεία και τις rock chic πινελιές με high fashion κομμάτια, αποτέλεσαν πρότυπο για πολλά νεαρά κορίτσια που προσπάθησαν να αντιγράψουν τα iconic looks της. Το 2017, λοιπόν, ήταν η χρονιά που η τραγουδίστρια ίδρυσε τη δική της εταιρία με καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης, τη Fenty Beauty, ενώ μερικά χρόνια αργότερα δημιούργησε και διάφορες σειρές από ρούχα που φέρουν την υπογραφή της, εξασφαλίζοντας έτσι επάξια μια θέση ανάμεσα στα πιο πολυτελή brands στον χώρο της μόδας.

    fenty.jpg

    Ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας που διατηρεί

    Εξετάζοντας μια σειρά από φιλανθρωπίες στις οποίες προέβη από την αρχή της καριέρας της, θυμόμαστε πως το 2006 ίδρυσε το Believe Foundation για να βοηθήσει παιδιά με νοητικά προβλήματα κι έναν χρόνο αργότερα  αντιπροσώπευσε μαζί με άλλους καλλιτέχνες μια διαφορετική παγκόσμια φιλανθρωπία για την καταπολέμηση του AIDS και σχεδίασαν ρούχα σε συνεργασία με την H&M και συγκεκριμένα τη γραμμή Fashion Against AIDS. 

    Το 2008 πραγματοποίησε διάφορες συναυλίες, τα έσοδα των οποίων χρησιμοποιήθηκαν στην παροχή ιατρικών εφοδίων, σχολικών ειδών και παιχνιδιών για παιδιά που έχουν ανάγκη. Τον Ιανουάριο του 2010 οργάνωσε την εκστρατεία «Ελπίδα για την Αϊτή τώρα» και τον Νοέμβριο του 2012, έδωσε 100.000 δολάρια στην τράπεζα τροφίμων ύστερα από τον τυφώνα Sandy, ενώ την ίδια χρονιά δώρισε 1.750.000 δολάρια στο Νοσοκομείο «Βασίλισσα Ελισάβετ» στον τόπο όπου μεγάλωσε και η ίδια. Το 2013 υποσχέθηκε να δώσει στη UNICEF 61.000 δολάρια προκειμένου να βοηθήσει τους άστεγους ύστερα από σεισμό, στις Φιλιππίνες κι έκανε τα λόγια της πράξη. Στις 3 Ιανουαρίου 2014 πήρε μέρος στην εκστρατεία MAC Viva Glam, η οποία ωφελεί τις γυναίκες, τους άνδρες και παιδιά που ζουν με τον ιό HIV & AIDS.

    Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως σημαντική ήταν η ευαισθητοποίησή της κατά τις τρέχουσες συνθήκες της πανδημίας, δίνοντας πέντε εκατομμύρια δολάρια για τη μάχη κατά του κορωνοϊού, ενώ ακολούθησαν άλλα δύο εκατομμύρια για τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας που σημειώθηκαν κατά το lockdown.

    Οι καινοτομίες, τα plus size πρότυπα ομορφιάς & ο τίτλος της Million Dollar Pop Star

    Ο τρόπος της απέναντι στα πράγματα και τους ανθρώπους, αποτέλεσε το χαρακτηριστικό που έκανε πολλούς να ταυτιστούν και να αντλήσουν τη δύναμη για να δουν τη ζωή με μια νέα, πιο αισιόδοξη ματιά. Δεν ξεχνάμε, επίσης, πως η Rihanna είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που πόζαρε στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue, δημιουργώντας έτσι μια νέα εποχή που δίνει το περιθώριο στην καθεμία να σκιαγραφεί την εικόνα του εαυτού της στην καλύτερη εκδοχή της -χωρίς ποτέ να στέκεται εμπόδιο ούτε το χρώμα του δέρματος ούτε η λιγότερο «κοσμική» καταγωγή.

    vo1119-cover.jpg

    Από τα εντυπωσιακά κουρέματα και τις συνεχείς αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών της και από τις εμβληματικές red carpet εμφανίσεις στα sporty casual looks εμπνευσμένα από τη rap σκηνή, η Rihanna ανά τα χρόνια κατάφερε να γίνει το πιο σύγχρονο πρότυπο που αναδείχθηκε για τις ενδυματολογικές της επιλογές. Μπορεί τα κομμάτια που επιλέγει και σχεδιάζει να χαρακτηρίζονται από sexy πινελιές, αλλά πάντα σκέφτεται τις ανάγκες του ανθρώπου και τη σημασία του να αγαπήσουν κάθε σημείο του σώματός τους -έτσι ακριβώς όπως είναι. Γι' αυτό, λοιπόν, και στις συλλογές της προστίθενται plus size κατηγορίες, εξασφαλίζοντας μοναδικό και αισθησιακό στιλ για όλους τους σωματότυπους και κάνοντας την αρχή του τέλους για τις τοξικές πεποιθήσεις και το body shaming. Το τελευταίο show της, μάλιστα, αποτέλεσε μια ωδή στην απελευθέρωση και τη δημιουργικότητα, μέσα από ένα event γεμάτο μόδα, χρώματα και μουσική, όπου παρουσιάστηκαν τα κομμάτια της νέας της συλλογής.

    gettyimages-1228824249.jpg


    Στον κόσμο της Rihanna, τα plus size άτομα δε γίνονται απλώς αποδεκτά, αλλά λατρεύονται. Σε μια κοινωνία που επικεντρώνεται στα «αδύναμα» σημεία των ανθρώπων και αποφεύγει να κοιτάξει την ουσία των πραγμάτων, ο δυναμισμός αυτής της γυναίκας στέκεται σαν ένα γερό θεμέλιο που δημιουργεί ένα αύριο κατά το οποίο όλοι θα είναι αποδεκτοί, θα μπορούν να κυκλοφορούν όπως ακριβώς επιθυμούν, θα παραμένουν πιστοί στις πεποιθήσεις που τους καθιστούν ξεχωριστούς και θα είναι ελεύθεροι να εκπληρώσουν τα όνειρα και τους στόχους τους -όπως ακριβώς έκανε και η ίδια. Η Rihanna επιλέγει να κάνει focus στην ουσία, να χρησιμοποιεί τη φήμη και τα υπέρογκα κέρδη της για να βοηθήσει τους ανθρώπους και προσπαθεί να πείσει τον καθένα να αναδείξει τις ατέλειές του χωρίς δισταγμό. Keep going!

    Extra facts

    • Ολόκληρο το όνομά της είναι Robyn Rihanna Fenty. 
    • Πριν αρχίσει να ασχολείται με τη μουσική, είχε πάρει μέρος σε τοπικούς διαγωνισμούς καλλιστείων. 
    • Το 2009 ακύρωσε την εμφάνισή της στα βραβεία Grammy, καθώς λίγες ώρες πριν, είχε δεχτεί βίαιη επίθεση από τον τότε σύντροφο της, Chris Brown. 
    • Έχει έξι κέρινα ομοιώματα σε μουσεία Madame Tussaud σε όλον τον κόσμο, από το Las Vegas μέχρι το Sydney. 
    • Το 2012 συμπεριλήφθηκε στο περιοδικό Time Magazine's στις 100 γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή. 


    Ανατρέξτε στη gallery για να θυμηθείτε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις και στιγμές του worldwide icon!