fbpixel

Search icon
Search
Resort 2022: Η Max Mara έκλεψε τις εντυπώσεις με τη νέα συλλογή της στην Ischia της Ιταλίας
TRENDS & CATWALKS

Resort 2022: Η Max Mara έκλεψε τις εντυπώσεις με τη νέα συλλογή της στην Ischia της Ιταλίας

Όλα όσα ξεχώρισαν στο καταπληκτικό show με τους ιδιαίτερους καλεσμένους


Τα πράγματα σιγά σιγά έχουν ξεκινήσει να μπαίνουν ξανά σε κανονική τροχιά κι αυτό γίνεται κατανοητό με πολλούς και διάφορους τρόπους. Στον πανέμορφο και μαγευτικό κόσμο της μόδας, τα shows έχουν επιστρέψει σε όλα αυτά που αγαπήσαμε και μας έλειψαν. Υπέροχες τοποθεσίες, υψηλή αισθητική, ζωντανό κοινό και χειροκρότημα είναι μερικά από αυτά τα στοιχεία. Περιμένοντας να ανοίξει αυλαία στις 4 Ιουλίου η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι, πολλοί διάσημοι οίκοι παρουσίασαν τη Resort collection τους. Ανάμεσα τους και η Max Mara, η οποία εχθές χάρισε στους λάτρεις της μόδας ένα μοναδικό show στην Ischia της Ιταλίας, το οποίο θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη μας, και περισσότερο στων ανθρώπων στο front row, για πολύ καιρό.

Ο Ian Griffiths, creative director του fashion house, ονόμασε τη Resort συλλογή του “Local Color”, ένα απλό όνομα με αρκετά «μυστικά». Η τοποθεσία που επιλέχθηκε ήταν μαγευτική. Στο νησί Inchia της Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στο Hotel Mezzatorre, το οποίο έχει μία θέα που «κόβει» την ανάσα με την ομορφιά της στο κόλπο της Νάπολης, τα μοντέλα περπάτησαν κάτω από το εντυπωσιακό παρατηρητήριο του 16ου αιώνα. Τα άφθονα γεράνια σε αποχρώσεις του ροζ, του φούξια και του κόκκινου, συντέλεσαν σημαντικά στη δημιουργία μιας εικόνας που η κομψότητα και η υψηλή αισθητική άγγιξαν την τελειότητα. Μάλιστα οι αποχρώσεις των δέντρων ήταν και τα μόνο χρώματα που υπήρχαν και τα οποία έκαναν μία καταπληκτική αντίθεση με την κατά τ’ άλλα ουδέτερη χρωματική παλέτα που επέλεξε ο Griffiths για τις δημιουργίες του. Το λευκό, το μπεζ και το μαύρο επιλέχθηκαν ως οι κεντρικοί άξονες για να παρουσιάσει τις νεανικές σιλουέτες.

max-mara-1.jpg

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής παραδέχτηκε ότι άντλησε έμπνευση γι’ αυτήν τη συλλογή από τις δεκαετίες των ‘50s & ‘60s, θέλοντας να τις αναπτύξει και να τις αναδείξει «αποφεύγοντας τα κλισέ». Για να το πετύχει αποφάσισε να εργαστεί επάνω σε νέες αναλογίες και σχήματα με «σχεδόν ελάχιστα σχέδια με ραφές και γραμμική καθαρότητα». Στόχος του ήταν να εκσυγχρονίσει αυτές τις κατασκευές και το έκανε, δείχνοντας δερμάτινα σορτς κάτω από μια μπλούζα με ογκώδη, σε σχήμα καμπάνας, πληθωρικά μανίκια και ένα πολύ άνετο sandals. Χάρισε μία πνοή ανανέωσης στην εικόνα του brand, δείχνοντας κολάν με κοντές φούστες και κουκούλες. Κάθε μοντέλο κρατούσε μεγάλες δερμάτινες τσάντες ή travel bag, δείχνοντας την κύρια έμπνευση της συλλογής.

«Αυτό γεννήθηκε από ένα όνειρο, ονειρευόμουν να ταξιδέψω. Σκεφτόμουν συγγραφείς που έγραψαν για ταξίδια όταν δεν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε και γύρισα στον Truman Capote - τον θαυμάζω πραγματικά, είναι ένας από τους μεγαλύτερους. Για το λόγο αυτό, το βιβλίο του Capote του 1950 «Τοπικό χρώμα», με τις σημειώσεις και το ημερολόγιό του σε μέρη που επισκέφτηκε, συμπεριλαμβανομένης της Ischia, ήταν πηγή έμπνευσης. Ορκίζομαι ότι θα ήταν το πρώτο μέρος που θα ταξίδευα», είπε ο Griffiths, ο οποίος ταξίδεψε στην Ischia για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από αρκετούς μήνες lockdown.

max-mara-3.jpg

Όσον αφορά τα κομμάτια που επιλέχθηκαν για τη συλλογή, ο creative director έλαβε σημαντικά υπόψη του διάσημα designs του οίκου. Γι’ αυτό το λόγο είδαμε ξανά το παλτό 101801 με μία νέα αλλά πάντα πολυτελή τεχνική, η οποία κάνει το item να είναι ελαφρύτερο αλλά και να διπλώνεται εύκολα σε μία βαλίτσα χωρίς να τσαλακώνει και να χαλάει τη φόρμα του. Επανεξέτασε και το Teddy Coat του brand με πλεκτές λεπτομέρειες.

Κι ενώ τα σχέδια ήταν βασισμένα κυρίως στα neutrals, όπως αναφέραμε και προηγουμένως υπήρχε ένα floral μοτίβο, το οποίο χάριζε την απαραίτητη δυναμική στη συλλογή και η οποία αναπαράγει τα γεράνια του νησιού, τα οποία ο Griffiths πιστεύει ότι είναι «ανεπιτήδευτα, όμορφα και υγιεινά» και ένα μοτίβο «εμπνευσμένο από χάρτες προτού υπάρξει η Google». Ένα φόρεμα με χαμηλή μέση έδειξε τον χάρτη μιας φανταστικής πόλης Max Mara, ενός ιστού της Rue Max Mara ή της Place Max Mara. Οι ελαφριές tunics με καλυμμένα μανίκια και ανοίγματα στο πλάι, με τη σειρά του, ήταν απόλυτα συγχρονισμένα με την τοποθεσία και το πνεύμα της συλλογής.

max-mara-2.jpg

Δε γίνεται να μην αναφερθούμε και στους εκλεκτούς καλεσμένους που παραβρέθηκαν, τόσο από το χώρο της μόδας αλλά και από άλλους τομείς. Ανάμεσα τους ήταν η Anna Dello Russo, οι Kathy και Nicky Hilton αλλά και διάσημες fashionistas , όπως οι Camila Coelho, Caroline Daur και Leonie Hanne.

Το show μετέφερε τους επισκέπτες σε ένα ονειρικό μέρος διακοπών όπου η κομψότητα σημαίνει άνεση και κομψότητα ταυτόχρονα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τους καλεσμένους και το μοναδικό σκηνικό στη gallery!