fbpixel

Search icon
Search
Report from Milan: Η νέα ταυτότητα της Gucci και το αναδρομικό show της Versace
TRENDS & CATWALKS

Report from Milan: Η νέα ταυτότητα της Gucci και το αναδρομικό show της Versace

Τα highlights που ξεχωρίσαμε στις μοναδικές αυτές επιδείξεις


Gucci Spring 2024 Ready-To-Wear Collection

Στις 22 Σεπτεμβρίου, γεννήθηκε το νέο Gucci look. Ο Sabato De Sarno έκανε το ντεμπούτο της πρώτης πλήρους ανοιξιάτικης συλλογής του 2024 για τον ιταλικό οίκο μετά τον διορισμό του τον Ιανουάριο του 2023 μέσα από μια κόκκινη αίθουσα που έγινε μαύρη όταν έσβησαν τα φώτα. Τα μοντέλα περπάτησαν σε ένα μονοπάτι από φως στην πασαρέλα, με κάθε τους βήμα να φωτίζεται.

Ο De Sarno-ο οποίος εργάστηκε στα παρασκήνια των Prada και Dolce & Gabbana προτού ενταχθεί στον Valentino για 13 χρόνια- άφησε πίσω τη μαξιμαλιστική εμφάνιση που συνδέεται με τον πρώην δημιουργικό διευθυντή Alessandro Michele. Ο σχεδιαστής άνοιξε το show με μια σειρά από εμφανίσεις που επικεντρώθηκαν στα καθημερινά απαραίτητα και σε ένα νέο είδος μινιμαλιστικού suit. Υπήρχαν στοιχεία του κοστουμιού που επανασχεδιάστηκαν, με μικρά λευκά tees και tank tops, μεγάλα loafers με πλατφόρμες, λευκά φορέματα με αυστηρά βελάκια και, κυρίως, blazers και σορτς. 

gucci-1.jpg

Τα ανάγλυφα φορέματα με μονόγραμμα, τα υπερμεγέθη ραμμένα γιλέκα που φοριούνται ξεκούμπωτα, τα σουτιέν με αστραφτερά κρύσταλλα και οι ασορτί τσάντες κυριάρχησαν επίσης στη συλλογή, την οποία η De Sarno ονόμασε "Ancora". Το πιο σημαντικό (και ξεχωριστό) για τη νέα Gucci ήταν τα σακάκια και τα κοστούμια που ήταν σχεδιασμένα χωρίς πουκάμισα από κάτω - έδιναν στα πιο καθημερινά κομμάτια ένα editorial look.

gucci-3.jpg

Παρόλο που η προσέγγιση του De Sarno στην Gucci, με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται ότι επιστρέφει στα βασικά, υπήρχε πραγματικά κάτι για όλους στην πρώτη του συλλογή. Παχιά, σκληρά δερμάτινα σακάκια με πέτο, λευκά διαφανή μπλουζάκια και κοστούμια με μπεζ χρώμα σηματοδότησαν μια νέα εκδοχή της ήρεμης κομψότητας. Παρόλα αυτά, τα κρυστάλλινα πέταλα, οι λουστρίνι λωρίδες, και οι λαμπερές τουνίκ  θα αφήσουν σίγουρα τους οπαδούς της εποχής Gucci του Michele πολύ χαρούμενους.

gucci-2.jpg

Αν αυτή η συλλογή αποτελεί ένδειξη, τα αξεσουάρ θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της μάρκας, καθώς κάθε μοντέλο έφερε μια τσάντα - πολλές από αυτές φορούσαν επίσης χοντρά χρυσά κοσμήματα και γυαλιά ηλίου. Οι αναφορικές ανατροπές στις υπογραφές του Gucci ήταν παντού στη φωτισμένη πασαρέλα.

Versace Spring 2024 Ready-To-Wear Collection

Η Versace φαίνεται να μπήκε σε μια μηχανή του χρόνου για την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, καθώς η αμίμητη ιταλική μάρκα παρουσίασε ένα πλήθος ρούχων εμπνευσμένων από τη δεκαετία του '60 για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024. Τα έντονα λευκά πλαίσια, τα κοντά αμάνικα φορέματα και οι μπότες μέχρι το γόνατο μιλούν για τη ρετρό αισθητική, ενώ τα παιχνιδιάρικα κοψίματα και τα υλικά διατηρούν το στιλ μοντέρνο.

versace-1.jpg

Οι stars που κατέλαβαν το catwalk δεν ήταν άλλες από τις Kendall Jenner, Gigi Hadid, Iris Law και μάλιστα ο Versace οργάνωσε την επιστροφή της Claudia Schiffer στην πασαρέλα. Τα ίδια τα ρούχα, ωστόσο, αναβαθμίστηκαν σε βάθος, ξεκινώντας με την απόρριψη των παντελονιών από τον Versace -αυτή τη σεζόν τα σορτς είναι το ζητούμενο, σε περίπτωση που δεν το είχατε παρατηρήσει- και περιλαμβάνοντας επίσης πιο χαλαρές, πιο υπερβολικές αναλογίες σακακιών.

versace-2.jpg
versace-3.jpg

Η συλλογή SS24 του Versace λούζεται σε χρώματα καραμέλας, από το butter κίτρινο και το πράσινο της μέντας μέχρι το baby pink και το απαλό μπλε. Τα μοντέλα είχαν έντονα hair styles με ψηλές αλογοουρές και κορδέλες. Τα φουσκωτά φορέματα είναι εξοπλισμένα με έντονα μανίκια, και ενώνονται με τα two-piece sets. Εν τω μεταξύ, τα φλοράλ κομμάτια με κροσέ βρίσκονται δίπλα σε ελαφρώς πιο σοβαρά κοστούμια, δημιουργώντας μια απόλυτα ισορροπημένη αντίθεση.