fbpixel

Search icon
Search
Refresh your wardrobe: Τα πιο χρηστικά tips για να οργανώσετε τη ντουλάπα σας τη μεταβατική περίοδο
THE LOOK

Refresh your wardrobe: Τα πιο χρηστικά tips για να οργανώσετε τη ντουλάπα σας τη μεταβατική περίοδο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το τέλειο decluttering


Το Σαββατοκύριακο είναι πάντοτε οι κατάλληλες μέρες για να κάνουμε στο σπίτι όλα όσα δεν προλαβαίνουμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Σίγουρα η καθημερινότητα τον τελευταίο χρόνο δε θυμίζει σε τίποτα τις απαιτητικές μέρες που είχαμε συνηθίσει αλλά και πάλι υπάρχει αρκετή πίεση για πολλές από εσάς. Πλέον βρισκόμαστε για τα καλά στην «καρδιά» της άνοιξης, πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στο καλοκαίρι, η θερμοκρασία αυξάνεται συνεχώς και τα χειμερινά, πολύ ζεστά κομμάτια δεν έχουν καμία θέση στην γκαρνταρόμπα μας. It’s detox time!

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ενημερωθείτε για όλα τα χρηστικά και εύκολα tips, τα οποία θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τη μεταβατική σας ντουλάπα αυτό το Σαββατοκύριακο, γεγονός που θα επιδράσει πολύ θετικά και στην ψυχολογία σας.

Βγάλτε τα όλα έξω

Όποιον οδηγό και να συμβουλευτείτε για τη σωστή οργάνωση της ντουλάπα σας, το πρώτο πράγμα που θα διαβάσετε θα είναι να την αδειάσετε. Αυτή η κίνηση έχει διπλό όφελος. Το πρώτο είναι η καθαριότητα. Η ντουλάπα είναι ένα έπιπλο, το οποίο δε μπορούμε να το καθαρίζουμε συχνά όπως θέλουμε. Η αλλαγή σεζόν είναι η κατάλληλη εποχή για να χαρίσουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Το δεύτερο όφελος είναι ότι αδειάζοντας όλα τα πράγματα μπορούμε να δούμε πολύ καλύτερα όλα μας τα κομμάτια και να τα οργανώσουμε πιο σωστά.

fbc4f7d439ae52aea89e7a32ef1228b3.jpeg

«Σηκώστε» τα πολύ ζεστά κομμάτια

Μόλις καθαρίσετε λοιπόν τη ντουλάπα σας, το επόμενο βήμα είναι να ξεχωρίσετε τα χειμερινά σας items. Η αλήθεια είναι ότι για λίγο καιρό ακόμα μπορούμε να επιλέγουμε στην καθημερινότητα μας κάποιες μπλούζες με μακρύ μανίκι ή λεπτά knitted tops. Όμως, τα χοντρά και πολύ ζεστά ρούχα δεν έχουν καμία θέση στην ανοιξιάτικη μας γκαρνταρόμπα. Γι’ αυτό ήρθε και η ώρα να τα αφήσετε στην άκρη και να τα «σηκώσετε». Κατά τη διάρκεια αυτού, μην παραλείψετε να κάνετε τις απαραίτητες ερωτήσεις στον εαυτό σας για να καταλάβετε ποια θέλετε να κρατήσετε και ποια ήρθε η ώρα να δώσετε.

«Κατεβάστε» τα καλοκαιρινά

Με τον ίδιο τρόπο με τα χειμερινά λειτουργούν και τα καλοκαιρινά. Φυσικά και δε μπορούμε να εντάξουμε στις εμφανίσεις μας τα άκρως summery items, αλλά μπορούμε να προσθέσουμε στη ντουλάπα μας μερικά t-shirt ή αέρινα φορέματα που θα μας χαρίσουν ανανέωση και που έχουμε τη δυνατότητα να συνδυάσουμε με πολλούς τρόπους αυτήν την εποχή. Είναι γεγονός ότι την μεταβατική περίοδο η συλλογή μας θα πρέπει περιλαμβάνει κομμάτια απ’ όλες τις εποχές για να έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία και ποικιλία.

210129140921-pexels-anastasia-shuraeva-5704730-e1611922301305.jpeg

Τοποθέτηση

Αφού έχετε ξεχωρίσει αυτά που επιθυμείτε να κρατήσετε κι αυτά που ήρθε η ώρα να αποχωριστείτε κι αφού έχετε αποφασίσει τα κομμάτια που θα διατηρήσετε από όλες τις εποχές ήρθε η πιο σημαντική στιγμή. Η τοποθέτηση! Η σωστή τοποθέτηση των κομματιών σας στη ντουλάπα εκτός του ότι θα βοηθήσει στην καθημερινότητά, καθώς θα έχετε μία καλύτερη εικόνα και θα τα βρίσκετε πιο εύκολα, θα συμβάλει σημαντικά και στην ψυχολογία σας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή μπορείτε να τοποθετήσετε τα ρούχα σας με δύο τρόπους για μεγαλύτερη εξυπηρέτηση.

Α. Ο πρώτος αφορά την εποχή. Όπως αναφέραμε προηγουμένως η μεταβατική σας ντουλάπα ουσιαστικά αποτελείται από τρεις εποχές. Μερικά φθινοπωρινά, τα ανοιξιάτικα και μερικά καλοκαιρινά. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα τα χωρίσετε καθώς τα κρεμάτε για να έχετε μία πολύ καλή οργάνωση και να ξέρετε που θα ψάξετε ανάλογα με το τι χρειάζεστε.

2359b90e617a25f9a91d935104cf38c6.jpeg


Β. Ο δεύτερος έχει να κάνει με τα χρώματα και αφορά όλες τις ντουλάπες ανεξαρτήτως εποχής. Μόλις χωρίσετε τις εποχές θα κάνετε το ίδιο στην κάθε μία και με τα χρώματα. Εμείς ξεκινάμε από τα πιο σκούρα και καταλήγουμε στα πιο φωτεινά αλλά εσείς θα επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο. Αν μέχρι τώρα δεν έχετε ακολουθήσει τον κανόνα των χρωμάτων μη χάνετε άλλο χρόνο. Τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.

Extra tip: Να πλένετε τα ρούχα σας πριν από την αποθήκευση τους. Πέρα από το κομμάτι της καθαριότητας χαρίζουν φρεσκάδα και υπέροχη μυρωδιά στην ντουλάπα σας!