fbpixel

Search icon
Search
Ρέα Παπανικολάου: H ιδρύτρια του creative studio, Rhea Kalo μας μιλάει με πάθος για το έργο της
MAGAZINE

Ρέα Παπανικολάου: H ιδρύτρια του creative studio, Rhea Kalo μας μιλάει με πάθος για το έργο της

Μάθετε περισσότερα για την ανήσυχη δημιουργό


Ξεκινώντας την καριέρα της στον χώρο του επιχειρείν, κατάλαβε πως τελικά θ’ αφοσιωνόταν στο σχέδιο κι έτσι δημιούργησε το creative studio Rhea Kalo, με stylish, χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι. Σήμερα, μετρά τη μία συνεργασία μετά την άλλη, ενώ με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη πρόκληση, μας μιλάει για όσα την εμπνέουν καθημερινά και απόλυτα.

First Things First

Από παιδί είχα μία έμφυτη αγάπη για την τέχνη. Η μία μου γιαγιά ήταν ζωγράφος και συγγραφέας, ενώ η άλλη φανατική art lover. Επέλεξα, ωστόσο, ν’ ακολουθήσω συμβατικές σπουδές και κατέληξα στον κόσμο των επιχειρήσεων, καλλιεργώντας την καλλιτεχνική μου φύση με part-time μαθήματα. Στο πρώτο lockdown, όμως, κάτι σαν ν’ άλλαξε μέσα μου...

img-6892.jpg

About Art

Τέχνη για μένα σημαίνει ελευθερία σκέψεων και κινήσεων και βάσει αυτού ξεκίνησα το Rhea Kalo, ως ένα προσωπικό ταξίδι, που ο κόσμος αγκάλιασε. Τα handmade items που σχεδιάζω συνδυάζουν το πάθος μου για το art & design με την πρακτικότητα και είναι κομμάτια που φεύγουν από μένα και αποκτούν μία «ενεργή ζωή» κάπου αλλού. Ασχολούμαι κυρίως με τα κεραμικά και μελλοντικά, θα ήθελα να μπω πιο ενεργά στον χώρο του επίπλου.

Get Inspired

Εμπνέομαι από παντού και κυρίως από τη γυναικεία υπόσταση και τις κόρες μου -ο τρόπος που σκέφτονται είναι κάτι μοναδικό. Θα περιέγραφα τον εαυτό μου ως οπτιμίστρια, με αγαπημένο μου χρώμα το μαύρο, ωστόσο. Θαυμάζω σχεδιαστικά την Anni Albers, την Barbara Hepworth, αλλά και τις φιγούρες της Disney.

8b7a6388-cb-1340x836.jpg

Her New Collection

Η νέα μου συλλογή χρηστικών αντικειμένων (κεριά, ποτήρια, σουβέρ, πιάτα, κ.ά.) είναι εμπνευσμένη από τον χειμώνα με μία παραπάνω δόση φαντασίας! Πιθανώς να υπάρξει και μία ακόμη capsule collection με τη Romeo + Jules Studio, που τόσο αγαπώ και με την οποία συνεργάστηκα το καλοκαίρι για τη “Under The Sea” line.

Floral Collaboration

Μετά τη συνεργασία μου με την event designer Rebecca Gardner, ενώνω τις δυνάμεις μου με τη Βαλεντίνη Κρασσά και το Secret Garden - ένα brand που θαύμαζα από πάντα για την αισθητική του. Πρόκειται για μία συλλογή tabletop με βάζα, που συνοδεύεται από κεριά και αντικείμενα, όπως, φυσικά, και από τις πανέμορφες συνθέσεις λουλουδιών του Secret Garden.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021