fbpixel

Search icon
Search
Πώς θα κάνετε detox στη γκαρνταρόμπα σας για να αναβαθμίσετε το στιλ σας
THE LOOK

Πώς θα κάνετε detox στη γκαρνταρόμπα σας για να αναβαθμίσετε το στιλ σας

Όλα τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσετε


Η μόδα και τα κομμάτια που επιλέγουμε καθημερινά «παίζουν» πολύ σημαντικό ρόλο σε πολλούς τομείς στη ζωή μας και φυσικά στην ψυχολογία μας. Αυτό σημαίνει ότι έρχονται οι στιγμές που χρειαζόμαστε μια ανανέωση. Όπως και στη διατροφή μας έτσι και στη γκαρνταρόμπα μας καλούμαστε να κάνουμε ένα detox, το οποίο θα μας βοηθήσει να εξελιχθούμε και να νιώσουμε καλύτερα. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία θα μπορέσουμε να προσδιορίσουμε καλύτερα το στιλ μας και να αντιληφθούμε τι είναι αυτό που μας ταιριάζει πλέον και τι όχι. 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το detox της γκαρνταρόμπας σας. Ανακαλύψτε τα!
8dcad9ca1fb5b723fa162021af73a915.jpg

1. Πρώτο βήμα: Η εκκαθάριση 

Ξεκινώντας το detox της γκαρνταρόμπας σας, αυτό που καλείστε να κάνετε πρώτα απ' όλα είναι η αγαπημένη εκκαθάριση. Τι σημαίνει αυτό; Θα πρέπει να έρθετε «αντιμέτωπες» με όλα τα ρούχα που υπάρχουν στη ντουλάπα σας. Μπορείτε να τα χωρίσετε αρχικά σε δύο μεγάλες κατηγορίες, δηλαδή ανά εποχή. Στη συνέχεια προχωράτε στην κάθε μία χωρίζοντας την σε μικρότερες, όπως για παράδειγμα με βάση το χρώμα, το νούμερο, τη συχνότητα που επιλέγετε τα κομμάτια στην καθημερινότητά σας. Αυτή η διαδικασία θα σας οδηγήσει στα fashion pieces που αξίζει να κρατήσετε και σ' αυτά που πρέπει να δωρίσετε. 

2. Δεύτερο βήμα: Η οργάνωση 

Μόλις ολοκληρώσετε το παραπάνω θα περάσετε στο επόμενο step, αυτό τις οργάνωσης. Σ' αυτό το σημείο καλείστε να ελέγξετε προσεκτικά τα κομμάτια που υπάρχουν στη συλλογή σας και στη συνέχεια να καταγράψετε τις ανάγκες σας κι όσα σας λείπουν. Για να γίνει η οργάνωση ακόμα πιο ξεκάθαρη και ολοκληρωμένη, τοποθετείστε τα σε σειρά προτεραιότητας. Το ίδιο ισχύει και για τα παπούτσια και τα αξεσουάρ σας.

4c2ee2412c224727f83e594efdfc0aea.jpg

3. Πόσο συχνά αναδιοργανώνετε τη ντουλάπα σας; 

Οι περισσότερες θα απαντήσετε δύο φορές το χρόνο, μετά το τέλος των μεταβατικών περιόδων. Παρόλα αυτά αν επιθυμείτε να έχετε μία πλήρως οργανωμένη γκαρνταρόμπα, ίσως θα πρέπει να την αναδιοργανώνετε περισσότερες φορές. Μία ιδανική συνθήκη είναι να προχωράτε σε mini εκκαθάριση κάθε φορά που επενδύετε σε καινούρια κομμάτια. Έτσι θα γνωρίζετε ακριβώς τι υπάρχει στη συλλογή σας και τι είναι αυτό που χρειάζεστε.

4. Πώς θα ξέρετε ποια ρούχα θα αποχωριστείτε; 

0e64c3a7fd20e3d7d65e2b2b98e4f363.jpg

Το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχουν πολλά κομμάτια κρεμασμένα στην ντουλάπα σας, δε σημαίνει ότι τα επιλέγετε όλα και ότι είναι χρηστικά. Οι fashion experts έχουν τονίσει πως αν έχετε να βάλετε ένα κομμάτι για πάνω από δύο σεζόν, τότε οι πιθανότητες να το ξαναφορέσετε είναι ελάχιστες. Αφιερώστε χρόνο για να βρείτε ποια είναι αυτά τα κομμάτια και αφήστε τα στην άκρη. Plus, μπορείτε να τοποθετείτε τις κρεμάστρες με τα ρούχα που επιλέγετε στην καθημερινότητά σας με αντίθετη φορά από όλα τα υπόλοιπα. Έτσι θα αντιληφθείτε πιο εύκολα αυτά που δεν σας αρέσουν πια.

5. Πόσο σημαντικό είναι το detox της γκαρνταρόμπας;

Η οργάνωση είναι ένα από τα βασικά βήματα για να ανακαλύψετε το πραγματικό στιλ σας. Μην ξεχνάτε, πως όσο μεγαλώνουμε και εξελισσόμαστε σαν προσωπικότητες αλλάζει κι αυτό μαζί μας. Το detox της γκαρνταρόμπας θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε ποιες είναι οι σιλουέτες που σας κολακεύουν, ποιες είναι οι ελλείψεις που έχετε και ποια τα κομμάτια, στα οποία πρέπει να επενδύσετε.