fbpixel

Search icon
Search
Πώς θα φροντίσετε τα πουλόβερ σας για να είναι πάντοτε σαν καινούρια
THE LOOK

Πώς θα φροντίσετε τα πουλόβερ σας για να είναι πάντοτε σαν καινούρια

Όλα τα μυστικά που αξίζει να γνωρίζετε


Ένα από τα must κομμάτια της περιόδου που διανύουμε είναι τα πουλόβερ. Παρόλο που η προσοχή να έχει αρχίσει να στρέφετε προς τις τάσεις της νέας σεζόν, ωστόσο οι fashion lovers επιθυμούν να έχουν πάντοτε περιποιημένα και καλοδιατηρημένα τα ρούχα τους. Μ' αυτόν τον τρόπο όχι μόνο παραμένουν για περισσότερο στη συλλογή μας αλλά και γιατί πετυχαίνουμε το expensive looking που αναζητάμε. Οι θερμοκρασίες επιτρέπουν ακόμα την καθημερινή χρήση των πουλόβερ και γι' αυτό δεν θα πρέπει να αμελούμε την φροντίδα τους. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει όλα τα μυστικά που αξίζει να αναγνωρίζετε. 

cb31523cc74b51fe0acf3541721a1736.jpg
Image source: @harpersbazaar
Ανακαλύψτε τα και εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα!

1. Φροντίστε για την επιδιόρθωσή τους

Πόσες φορές έχει τύχει το πουλόβερ σας να «πιαστεί» κάπου άθελά σας και να χαλαρώσει το νήμα του; Η αλήθεια είναι πως αποτελεί συχνό φαινόμενο. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο καλό θα ήταν να μην το αγνοείται, καθώς θα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο. Αυτό που καλείστε να κάνετε είναι να πάρετε μία βελόνα και να πιάσετε το νήμα από το μπροστινό μέρος του πουλόβερ και, στη συνέχεια, να το τραβήξετε το από το πίσω μέρος του ρούχου. Από αυτήν την πλευρά, στερεώστε το χαλαρό νήμα με έναν κόμπο.

33a0b545f24e9d9ba51dff61f475880a.jpg
Image source: @whowhatwear

2. Προσοχή στην αποθήκευσή τους

Φροντίστε να μην κρεμάτε τα πουλόβερ στις κρεμάστρες, καθώς θα ξεχειλώσουν και θα χάσουν το σχήμα τους. Το ιδανικό είναι να τα έχετε διπλωμένα στα συρτάρια σας, έτσι ώστε να τα προφυλάσσεστε και από την περιττή σκόνη. Από την άλλη πλευρά, αν δεν έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο στα συρτάρια σας τοποθετείστε τα ελαφριά πουλόβερ σε κρεμάστρες padded επένδυση. Τα βαριά φροντίστε να τα διατηρείται διπλωμένα. Βάλτε στην ντουλάπα και στα συρτάρια σας λεβάντα για να απομακρύνεται τον σκώρο.

3. Αφαιρείτε τακτικά τη σκόνη

Καθώς χρησιμοποιείτε τα πουλόβερ σας αρκετά συχνά, είναι σίγουρο ότι θα αρχίσουν να συλλέγουν σκόνη, μαλλιά και μερικούς κόμπους στα σημεία τριβής. Εάν θέλετε να τα διατηρήσετε εξίσου φρέσκα ​​μετά από κάθε χρήση, είναι σημαντικό να θυμάστε να αφαιρείτε τακτικά τη σκόνη, τα μαλλιά και τους κόμπους. Χρησιμοποιήστε έναν κύλινδρο σκόνης ή μια βούρτσα. Οι κόμποι δυστυχώς είναι λίγο πιο δύσκολο να φύγουν, αλλά με ένα απλό και αποτελεσματικό εργαλείο για την αφαίρεσή τους μπορείτε να τους απομακρύνετε σε χρόνο μηδέν!

082a163868dc38f8b5fbee689bd199e0.jpg
Image source: @harpersbazaar

4. Φροντίστε να τα πλένετε με σωστό τρόπο

Οι περισσότεροι πλένουν τα πουλόβερ τους με λάθος τρόπο. Η αλήθεια είναι πως ό,τι κι αν αναγράφεται στο ταμπελάκι του, καλό θα είναι να μην τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο αλλά να τα πλύνεται στο χέρι. Γεμίστε μια λεκάνη με κρύο νερό και βάλτε λίγο απαλό απορρυπαντικό μέσα. Βάλτε το πουλόβερ μέσα και πιέστε απαλά το πουλόβερ στο νερό. Αφήστε το πουλόβερ εκεί για 30 λεπτά Στη συνέχεια ξεπλύνετε το πουλόβερ με κρύο νερό. Κατά το στέγνωμα του πουλόβερ φροντίστε να μην στρίβετε και συμπιέζετε το πουλόβερ, αλλά πιέστε απαλά το νερό με μια πετσέτα και αφήστε το επίπεδο πάνω από μια πετσέτα ή βάση. Κανόνας για το πλύσιμο – Μην πλένετε το πουλόβερ εκτός εάν είναι απαραίτητο. Μόνο μετά από 4-5 χρήσεις ή εάν έχετε λεκέ ή μυρωδιά σε αυτό.

5. Δώστε προσοχή στην ποιότητα

Μπορεί να το αφήσαμε για το τέλος, ωστόσο η ποιότητα παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στη μακροζωία των πουλόβερ σας. Αποφύγετε πουλόβερ με πολύ ακρυλικό και πολυεστέρα, και προτιμήστε αυτά που έχουν ως βασικό συστατικό το κασμίρι, μαλλί μερινό, μοχέρ ή αλπακά.