fbpixel

Search icon
Search
Πώς θα αποβάλλετε τα περιττά κιλά λίγο πριν το καλοκαίρι
WELLNESS

Πώς θα αποβάλλετε τα περιττά κιλά λίγο πριν το καλοκαίρι

Μυστικά που σας αποκαλύπτουμε για ταχύτατα αποτελέσματα


Το καλοκαίρι βρίσκεται κι επίσημα μια «ανάσα» μακριά και είναι πολύ λογικό οι περισσότεροι από εμάς να προετοιμαζόμαστε για την εικόνα μας στην παραλία. Οι περασμένοι μήνες μπορεί να μας άφησαν μερικά extra κιλά, που μπορούμε ωστόσο να αποχωριστούμε εύκολα και γρήγορα, επιλέγοντας απλά πιο υγιείς και προσεχτικές διατροφικές συνήθειες. Φυσικά, δεν πρέπει να κάνουμε υπερβολές και σε καμία περίπτωση να στερηθούμε πολλές από τις γεύσεις που αγαπάμε. Μέσα από τα αποτελεσματικά διατροφικά μυστικά που συλλέξαμε για εσάς θα δείτε απλά και άμεσα τα επιθυμητά αποτελέσματα στο σώμα σας.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τα tips που θα σας βοηθήσουν να τα ξεφορτωθείτε λίγο πριν τη summer season! 

Προτιμήστε τα μικρά γεύματα

Κατά την διάρκεια των εορτών πιθανόν να επιλέγαμε μεγάλα γεύματα λίγες φορές την ημέρα. Αυτή η συνήθεια ήρθε η στιγμή να αλλάξει. Καταναλώστε μικρά και συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε το αίσθημα της πείνας και θα σας βοηθήσουν στην μείωση του βάρους σας. Μάλιστα, οι ειδικοί πιστεύουν πως είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε έναν υγειή μεταβολισμό.

shutterstock-1324717145.jpg

Αποφύγετε ή μειώστε την κατανάλωση γλυκών

Συνήθως τα γλυκά «κυριαρχούν» κατά την εορταστική περίοδο. Όμως μετά το πέρας της χρειάζεται να αποφευχθούν ή έστω να μειωθούν λόγω του ότι είναι μια πλούσια πηγή θερμίδων. Καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα detox πρόγραμμα για λίγο καιρό έτσι ώστε να μείνετε μακριά από αυτά. Σε περίπτωση που είστε λάτρεις και δε μπορείτε να τα αποχωριστείτε δοκιμάστε απλά να τα περιορίσετε ή και να τα αντικαταστήσετε. Για παράδειγμα προτιμήστε να τρώτε ένα γλυκό την εβδομάδα ή να καταναλώνετε γλυκά δίχως ζάχαρη ή ακόμη και με στέβια.

Επιλέξτε πιο «απλά» γεύματα

Προτιμήστε τα απλά παρασκευασμένα γεύματα. Αντικαταστήστε τα με αυτά με χαμηλές σε λιπαρά και υψηλές σε θρεπτικά συστατικά τροφές. Άπαχο κρέας, ψάρι και λαχανικά είναι μερικές από τις οποίες μπορείτε να δοκιμάσετε. Extra tip: Αξίζει να επιλέξετε τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και σίδηρο. Επίσης, προσφέρουν αίσθημα κορεσμού το οποίο διαρκεί!

shutterstock-594245135.jpg

Προτιμήστε το νερό

Το νερό όντας ρόφημα δίχως θερμίδες, λιπαρά και χοληστερόλη μπορεί να αποτελέσει τον Νο 1 σύμμαχό μας για την απώλεια βάρους. Είναι από τα σημαντικότερα, κι αν όχι το σημαντικότερο, στοιχείο της ζωής μας γι αυτό και αξίζει να μην το ξεχνάμε καθώς τα οφέλη του είναι πολλά. Η ενυδάτωση και η ευεξία είναι μερικά από αυτά. Μάλιστα, η κατανάλωση νερού πριν από κάθε γεύμα μπορεί να μας προσφέρει το πολυπόθητο αίσθημα του κορεσμού. Επιπλέον πολλές είναι οι φορές στις οποίες μπερδεύεται το αίσθημα πείνας με αυτό της δίψας. Γι' αυτό ένα ποτήρι νερό ανάμεσα στα γεύματα ή όταν νιώσουμε πεινασμένοι μπορεί να μας «αποτρέψει» από άσκοπες θερμίδες.

Η επιτυχία «κρύβεται» στην άσκηση

Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν την σωστή διατροφή και δεν συμπεριλαμβάνουν την άσκηση. Ωστόσο τα οφέλη της άσκησης είναι ύψιστης σημασίας και καθοριστικά για την απώλεια βάρους. Αρχικά, η άσκηση συνεπάγεται με την καύση λίπους και θερμίδων. Κατά την διάρκεια της καίμε θερμίδες περισσότερο από ότι σε κατάσταση ηρεμίας. Επιπλέον στη διαδικασία απώλειας βάρους χάνεται όχι μόνο λίπος αλλά και μυϊκός ιστός, ενώ στον συνδυασμό διατροφής και άσκησης ο μυϊκός ιστός προστατεύεται και αυξάνεται. Έτσι το βάρος που θα χάνετε θα αποτελείται κυρίως από λίπος και όχι από μυϊκή μάζα.

shutterstock-403536184.jpg

Το «κλειδί» είναι στο πρωινό

Πόσες φορές έχετε ακούσει ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας; Όσο κι αν το παραλείπετε αυτή είναι η αλήθεια. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πρωινό γεύμα χάνουν ευκολότερα κιλά σε σύγκριση με αυτές που το παραλείπουν. Άλλωστε το πρωινό είναι το γεύμα που μας προσφέρει την περισσότερη ενέργεια για την ημέρα μας. Εμείς θα σας προτείναμε πρωινά γεύματα πλούσια σε ενέργεια όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης τα οποία πέρα από τις χαμηλές θερμίδες είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, στοιχείο απαραίτητο για ευκολότερο κορεσμό.

Ξεκινήστε την προσπάθειά σας από σήμερα και είμαστε σίγουρες ότι θα ξετρελαθείτε με τα αποτελέσματα!

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα απολαυστικά wellness tips κι όχι μόνο!