fbpixel

Search icon
Search
Πώς οι γαλλικές αντίκες αναβαθμίζουν τη διακόσμηση μιας κομψής κατοικίας
INTERIORS

Πώς οι γαλλικές αντίκες αναβαθμίζουν τη διακόσμηση μιας κομψής κατοικίας

Σχεδιασμένη από την Penny Francis


H Penny Francis γνωρίζει όσο λίγοι πόσο επιδραστικά λειτουργούν οι περασμένες δεκαετίες στον χώρο της αρχιτεκτονικής, μιας κι έχουν αποτελέσει σημαντικό μέρος στο πώς έχουν διαμορφωθεί οι τάσεις στη σημερινή εποχή. Αυτήν ακριβώς την ιδέα αποτυπώνει σε κάθε αρχιτεκτονική δημιουργία της, βασισμένη πάντοτε στις ανάγκες των πελατών της.

Θεωρεί πως τίποτα δεν είναι τυχαίο και γι' αυτό συνεχίζει σχεδόν ευλαβικά να αποτυπώνει vintage αναφορές ακόμα και στις σύγχρονες κατοικίες, κάνοντάς τες με αυτόν τον τρόπο πιο μοναδικές, ατμοσφαιρικές και με έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που δε χορταίνουμε να θαυμάζουμε. Κάπως έτσι λειτούργησε και κατά τη διαδικασία του makeover ενός υπέροχου σπιτιού που βρίσκεται στη Νέα Ορλεάνη.

Πρόκειται για ένα αριστούργημα, το οποίο δίνει έντονα την αίσθηση πως βγήκε απευθείας από το παρελθόν. Πιο συγκεκριμένα, θα το τοποθετούσε κανείς στη δεκαετία του '70, τότε που τα bold χρώματα και τα αντίστοιχα patters είχαν πρωταγωνιστικό -σχεδόν απαραίτητο- ρόλο. Σε εκείνη την εποχή μάς γυρνάει αυτή η κατοικία, η οποία προσαρμόζεται φανταστικά στο σήμερα και στις τάσεις που ορίζουν οι experts στο interior design.

17-audubon-8250.jpg


Το σπίτι χτίστηκε τη δεκαετία του '50 και αυτό γίνεται ολοκάθαρο σε κάθε σημείο. Ωστόσο, τόσο η designer όσο και οι ιδιοκτήτες, ήθελαν να διατηρήσουν αυτήν την τόσο γοητευτική vintage αίσθηση, η οποία προσαρμόζεται απόλυτα στο παρόν και σίγουρα στο μέλλον. Έτσι, λοιπόν, δόθηκε βάση στην ήδη υπάρχουσα διαρρύθμιση και προστέθηκαν μοντέρνες πινελιές που αναβάθμισαν θεαματικά όλους τους χώρους.

Οι vintage γραμμές στο design, λοιπόν, ισορροπούν με τον πιο φανταστικό τρόπο μαζί με τις σύγχρονες προσθήκες. Έντονες αποχρώσεις, όπως το μπλε, το καφέ και το πράσινο, κυριαρχούν και είναι αποτυπωμένες σε αντίκες που προέρχονται από τη Γαλλία μιας άλλης εποχής. Στο μεταξύ, έργα τέχνης και indoor plants δίνουν διάσταση και «κλειδώνουν» το τελικό αποτέλεσμα.

Ακόμα και με ένα σύντομο tour στο εντυπωσιακό αυτό familly house, η total αισθητική είναι πραγματικά ένα λαμπρό παράδειγμα για το πώς μπορεί να ισορροπήσει μεταξύ διαχρονικού και μοντέρνου, χρησιμοποιώντας παράλληλα στοιχεία και κομμάτια του παρελθόντος. Ένας κατάλευκος καμβάς και wood details που χαρίζουν διάσταση, κρυστάλλινα διακοσμητικά που λειτουργούν σαν bonus πολυτέλειας σε κάθε σημείο, αλλά και χρυσές λεπτομέρειες οι οποίες φωτίζουν τους χώρους με τον πιο expensive τρόπο.

17-audubon-8276f-as.jpg


Ένα mix από ενδιαφέρουσες, bold αποχρώσεις που ισορροπούν φανταστικά με ουδέτερους τόνους συνθέτουν όλο το home σκηνικό, το οποίο προκαλεί μια νοσταλγική αίσθηση. Ίσως αυτό να οφείλεται στις κλασικές γραμμές βάσει των οποίων έχει διαμορφωθεί το σπίτι, χωρίς παρόλα αυτά να χάνει τη σύγχρονη ματιά.

Όλα τα δωμάτια διακρίνονται από μια one of a kind φινέτσα που δε συναντάμε συχνά. Εντύπωση προκαλούν τα υπέροχα διακοσμητικά, τα oversized έργα τέχνης, τα περίτεχνα στοιχεία που κοσμούν κάθε επιφάνεια, ο statement χαρακτήρας σε ορισμένα σημεία και το πετυχημένο mix & match με χρώματα και υφές στους καναπέδες και τα κρεβάτια.

17-audubon-8295a.jpg


Μαζί με όλα τα παραπάνω, βλέπουμε πως τα πολλά τετραγωνικά δίνουν την ευκαιρία στο φυσικό φως να ξεπροβάλει από κάθε γωνία, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο την ατμοσφαιρική αύρα να λαμβάνει ρεαλιστική διάσταση. Οι ηλιακές ακτίνες, επίσης, που εισέρχονται στην κατοικία αντανακλώνται τόσο μαγευτικά στα κρυστάλλινα κομμάτια και τις metallic λεπτομέρειες, δημιουργώντας ένα σκηνικό που ο οποιοσδήποτε να επιθυμούσε να απολάμβανε καθημερινά.

Ανατρέξτε στην gallery για περισσότερο φωτογραφικό υλικό του σπιτιού!

Πηγή: AD