fbpixel

Search icon
Search
Πώς οι dusty pink αποχρώσεις προσφέρουν ένα παραμυθένιο θέαμα σε αυτήν την κατοικία
INTERIORS

Πώς οι dusty pink αποχρώσεις προσφέρουν ένα παραμυθένιο θέαμα σε αυτήν την κατοικία

Με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Greg Natale


Ο interior designer με καταγωγή από την Αυστραλία κι έδρα τον τόπο του, Greg Natale, είναι ένα από τα τρανότερα παραδείγματα για το πόσο μοντέρνο μπορεί να χαρακτηριστεί ένα σπίτι, κάνοντάς το να διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα που έχουμε θαυμάσει κατά καιρούς. Λατρεύει τα έντονα χρώματα και πιστεύει ακράδαντα πως η προσθήκη τους στους χώρους έχει τον τρόπο να χαρίζει την αίσθηση της ζωντάνιας, αυξάνοντας το ενδιαφέρον που χαρακτηρίζει το τελικό αποτέλεσμα.

Η αισθητική του έχει αποτυπωθεί με τόσο αξιοθαύμαστο τρόπο σε μια κατοικία στην Αυστραλία, την οποία πρόσφατα σχεδίασε και διακόσμησε ο ίδιος. Πρόκειται για ένα απίστευτα εντυπωσιακό σπίτι, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Melbourne και ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για την πολυτέλεια και τον ακαταμάχητο χαρακτήρα που αποπνέει σε κάθε γωνία του.

Take a tour!
greg-natale-toorak-13.jpg


Αποτελείται από τρεις ορόφους, ένα υπόγειο και μια σοφίτα, ενώ οι εξωτερικοί χώροι είναι μεγάλοι κι εξίσου εντυπωσιακοί. Αυτό που ήθελαν από την αρχή οι ιδιοκτήτες στο νέο τους σπίτι, ήταν να αποτυπώσουν με τον πιο elegant τρόπο το ίδιο με τον designer πάθος που τρέφουν για τα χρώματα, αλλά και να ποντάρουν στην εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα. Έτσι, λοιπόν, κι έγινε, μεταμορφώνοντας εξ ολοκλήρου τη βίλα στο απόλυτο καταφύγιο, το οποίο πλέον αποτελεί συνώνυμο του μοντερνισμού, με όμορφες λεπτομέρειες κι εντυπωσιακό χαρακτήρα.

Με τις κατάλληλες γραμμές που παρατηρούνται όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του, έχει δημιουργηθεί ένα σκηνικό, το οποίο δίνει την αίσθηση πως έχει βγει απευθείας από παραμύθι, με πρωταγωνιστικό χρώμα το ροζ. Από εκεί κι έπειτα, δόθηκε τεράστια βάση στην παραμικρή γωνία, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της εσωτερικής διακόσμησης.

greg-natale-toorak-20.jpg


Η βασική pastel απόχρωση είναι το dusty pink, το οποίο χαρίζει μια νότα φρεσκάδας στο όλο αποτέλεσμα και δίνει υπέροχη διάσταση. Δένει μοναδικά μαζί με τους υπόλοιπους τόνους και ειδικά με το timeless & classy λευκό. Όλοι οι χώροι του σπιτιού αποδεικνύουν πόσο μοναδικά μπορούν να συνδυαστούν οι διαφορετικοί τόνοι μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα το ψυχρό γκρι μαζί με το earthy μπεζ. Το ίδιο ισχύει και για το bold μαύρο, με μια πολύ ανοιχτή απόχρωση του καφέ.

Από εκεί κι έπειτα, παρατηρούμε πως έχει δοθεί ένταση χάρη στις μεταλλικές προσθήκες και συγκεκριμένα χάρη στο χρυσό σε μια εξαιρετικά λαμπερή εκδοχή του. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο έχουν συνδυαστεί όλα αυτά μαζί, χωρίς καν να ανήκουν στην ίδια χρωματική παλέτα ή να έχουν παρόμοιο στιλ μεταξύ τους.

greg-natale-toorak-23.jpg


Την ίδια στιγμή, οι μαρμάρινες επιφάνειες γίνονται ένας από τους λόγους που το σπίτι θεωρείται τόσο σύγχρονο και παράλληλα διαχρονικό, δίνοντας luxury αισθητική στα σημεία όπου έχει τοποθετηθεί. Ακόμα, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός πως πολλοί από τους τοίχους έχουν «ντυθεί» με εντυπωσιακές ταπετσαρίες, που καταφέρνουν να κάνουν τη διαφορά και να ενισχύσουν το όλο vibe της κατοικίας.

Τα έντονα, funky χρώματα στη λευκή βάση λειτούργησαν εξαιρετικά, εξασφαλίζοντας το ιδανικό pop of color στα κατάλληλα σημεία. Το τέλειο mix κλασικών στοιχείων με σύγχρονες αναφορές δημιουργούν ένα θεαματικό σκηνικό, άκρως inspiring για κάθε λάτρη του interior design. Ένα πανέμορφο και απόλυτα σύγχρονο σκηνικό, που αποδεικνύει πόσο πολύ έχει εξελιχθεί ο χώρος της αρχιτεκτονικής στο πέρασμα των δεκαετιών.

greg-natale-toorak-31.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: AD