fbpixel

Search icon
Search
Πώς θα παρακολουθήσετε δωρεάν το 22o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, τα αφιερώματα & οι live συζητήσεις
ARTS & CULTURE

Πώς θα παρακολουθήσετε δωρεάν το 22o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, τα αφιερώματα & οι live συζητήσεις

Ψηφιακά ανεβαίνει η αυλαία της φετινής διοργάνωσης την Τρίτη 19 Μαΐου


Πιστό στο φανατικό του κοινό και υπακούοντας στις επιταγές της νέας καθημερινότητας, λόγω της πανδημίας, το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιστρέφει με τη φετινή του διοργάνωση να πραγματοποιείται online, με απόλυτη ασφάλεια για όλους τους συντελεστές και για τον κόσμο. Μεταξύ άλλων σας περιμένουν 210 ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, πρωτότυπα αφιερώματα και μια σειρά από live ανοιχτές συζητήσεις, διαθέσιμες στο κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στο www.filmfestival.gr όπου θα μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν τα ντοκιμαντέρ του 22ου ΦΝΘ για δέκα ολόκληρες ημέρες, από την Τρίτη 19 έως και την Πέμπτη 28 Μαΐου.

mfyr6ioq.jpeg
anthropocene-the-human-epoch-2.jpg

Σημειώστε ότι κάθε ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο για 400 θεάσεις σε χρήστες αποκλειστικά από την Ελλάδα, οπότε μελετήστε το πρόγραμμα και τα αφιερώματα από τώρα και σημειώστε τα δικάς σας must-see, για να προλάβεις να δείτε τα αγαπημένα σας ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ!

Πώς θα δείτε δωρεάν τα ντοκιμαντέρ;

Από τις 19 Μαΐου μπαίνετε στο www.filmfestival.gr και ακολουθείτε το σύνδεσμο TDF22 ONLINE.

Δημιουργείτε ένα λογαριασμό επιλέγοντας "Create account" στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης.

Συμπληρώνετε το όνομα, το email και τον κωδικό που επιθυμείτε. Μπορείτε τώρα να παρακολουθήσετε τα διαθέσιμα ντοκιμαντέρ.

Βρείτε το ντοκιμαντέρ που επιθυμείτε είτε μέσω αναζήτησης, είτε από τις λίστες ανά τμήμα που θα βρείτε στο κεντρικό μενού.

Επιλέξτε το ντοκιμαντέρ που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε. Θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης.

Πατήστε "Play Now" ώστε να ξεκινήσει η προβολή. Έχετε 24 ώρες να δείτε την ταινία.

Σε περίπτωση που δεν τη δείτε, η θέση σας ακυρώνεται.

Μείνετε συντονισμένοι καθημερινά για τη διαθεσιμότητα των ταινιών.

ztgn6cug.jpg

Τι περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα;

Φέτος, για πρώτη φορά, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης έχει τρία διαγωνιστικά διεθνή τμήματα: Μεγάλου Μήκους ντοκιμαντέρ, Newcomers με πρώτες και δεύτερες ταινίες δημιουργών και Film Forward.  Δυναμικό παρών δηλώνει και το ελληνικό ντοκιμαντέρ, το οποίο εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς. Συνολικά, 77 ελληνικές παραγωγές θα προβληθούν, ενώ το ελληνικό ντοκιμαντέρ διαγωνίζεται στα διεθνή διαγωνιστικά τμήματα. Τα βραβεία του 22ου ΦΝΘ θα απονεμηθούν στο τέλος της διοργάνωσης.

Στα αφιερώματα τώρα, υπάρχει ένα πλήρες και απρόσμενο αφιέρωμα στο Animated Nτοκιμαντέρ, ένα υβριδικό υπο-είδος που αναπτύσσεται ραγδαία, το τολμηρό και επίκαιρο όσο ποτέ αφιέρωμα στην Ανθρωπόκαινο Εποχή, όπου εξετάζονταιζητήματα με γεωλογικές, περιβαλλοντολογικές, κοινωνικές, φιλοσοφικές, πολιτικές και πολιτισμικές προεκτάσεις, και τέλος, το αφιέρωμα στον συναρπαστικό κόσμο των memes με εύστοχα, αιχμηρά, πολιτικά ή ακόμη και χιουμοριστικά ντοκιμαντέρ.

Για τους μικρούς μας φίλους πραγματοποιούνται on line οι προβολές Docs for Kids που απευθύνονται σε μαθητές σχολείων και οι οποίες θα είναι δωρεάν διαθέσιμες από τις 19 έως τις 28 Μαΐου σε παιδιά και εφήβους από όλη την Ελλάδα για να τις απολαύσουν από το σπίτι.

house-of-cardin.jpg

Τι άλλο μπορείτε να παρακολουθήσετε on line;

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης συμπληρώνεται με μία σειρά από ενδιαφέρουσες live ανοιχτές συζητήσεις, που μπορείτε να δείτε ζωντανά στο κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube. Σημειώστε:

  • Τη συζήτηση με τον διάσημο πολεμικό ανταποκριτή Ρόμπερτ Φισκ, πρωταγωνιστή του ντοκιμαντέρ "This is Not a Movie" και τον σκηνοθέτη του, Γιούνγκ Τσανγκ, την Πέμπτη 21 Μαΐου στις 21:00 
  • Την επίκαιρη συζήτηση για την Ανθρωπόκαινο εποχή και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον την Κυριακή 24 Μαΐου, στις 20:00, με τους: Ορέστη Ανδρεαδάκη, καλλιτεχνικό διευθυντή Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης/ Γιάννη Μπουτάρη, πρόεδρο και ιδρυτή Arcturos, / Κώστα Στασινόπουλο, επιμελητή και ιστορικό τέχνης, Serpentine Galleries, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) / Κωνσταντίνο Βουδούρη, καθηγητή Γεωλογίας ΑΠΘ / Βανέσα Αρχοντίδου, αλπινίστρια / Χρυσόστομο Σταμούλη, καθηγητή Θεολογίας ΑΠΘ.
  • Την ανοιχτή συζήτηση με τον σκηνοθέτη του "The Story of Technoviking", Ματίας Φριτς, τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Γιάννη Ιωαννίδη και τους The Real Ancient Memes, την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 20:00.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες και το πρόγραμμα του 22ου ΦΝΘ

poster-tdf-22-goes-online-final.jpg