fbpixel

Search icon
Search
Πώς να τελειοποιήσετε τις selfies σας σύμφωνα με τα διασημότερα μοντέλα
STYLING TIPS

Πώς να τελειοποιήσετε τις selfies σας σύμφωνα με τα διασημότερα μοντέλα

Ανακαλύψτε τα 6 tricks που κρύβονται πίσω από τις φωτογραφίες τους


Οι selfies είναι πλέον μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς σας και σχεδόν οι περισσότερες τις ποστάρετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε για να δείξετε τα καινούρια σας γυαλιά, το νέο σας κούρεμα ή το αγαπημένο σας κόσμημα. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν είστε από τους φωτογενείς ανθρώπους και όσο και αν προσπαθείτε δεν καταφέρνετε να τραβήξετε μία καλή λήψη; Φυσικά, η φωτογένεια δεν έχει σχέση με το πόσο όμορφη είναι μία γυναίκα, αλλά είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι έχουν έμφυτο χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να την αποκτήσετε. Η τελειοποίηση της τέχνης της selfie, δεν είναι εύκολο και μπορεί να πάρει αρκετές προσπάθειες μέχρι να πετύχετε την καλύτερη και πιο κολακευτική σας λήψη. 

Για να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στους ειδικούς -τα αγαπημένα μας super models- και να μελετήσουμε και να αναλύσουμε όλα τα κόλπα που χρησιμοποιούν για να κατακτήσετε το selfie sport, αλλά και τις καρδιές των followers σας. 

1. Tilt Your Face

Στρίψτε ελαφρώς το κεφάλι σας και μην κοιτάτε ευθεία ακριβώς μπροστά στην κάμερα. Με αυτόν τον τρόπο θα αναδείξετε περισσότερο τα ζυγωματικά και τις γωνίες του προσώπου σας. Αντίθετα, όταν κοιτάζετε ευθεία μπροστά είναι πιο πιθανό το κεφάλι σας να φαίνεται πιο πλατύ από αυτό που είναι.

how-to-take-a-selfie.jpg

2. Higher Angle

Μην τραβάτε ποτέ τις φωτογραφίες σας από χαμηλά. Είναι η χειρότερη και μη κολακευτική γωνία που υπάρχει, αφού σας αναγκάζει να κοιτάξετε προς τα κάτω, προσθέτοντας κιλά που αδικούν το πρόσωπό σας. Αντιθέτως, προτιμήστε τις λήψεις όπου κοιτάτε προς τα πάνω, διότι έτσι επιμηκύνετε τον λαιμό σας.

how-to-take-a-selfie-1.jpg

3. Find your "good" side

Καλό θα ήταν να αποφύγετε τις κατά μέτωπο φωτογραφίες και ειδικά στις selfies. Ο λόγος; Με τη συγκεκριμένη στάση δε δημιουργούνται σκιές, οι οποίες ίσως κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο φαρδύ, μεγαλύτερο και ελαφρώς αποχρωματισμένο. Οπότε, γυρίστε το κεφάλι σας ελαφρά προς το πλάι από τα δεξιά και από τα αριστερά μέχρι να βρείτε την καλή σας πλευρά δηλαδή το προφίλ που σας κολακεύει καλύτερα.

how-to-take-a-selfie-2.jpg

4. Lighting is everything

Ένα βασικό μυστικό για τη τέλεια selfie είναι ο σωστός φωτισμός που αναδεικνύει τα δυνατά σημεία του προσώπου σας. Μην ξεχνάτε πως πρωταγωνιστής είναι το πρόσωπό σας κι επομένως θα πρέπει να είναι στα καλύτερά του. Πάντα ένα ζεστό και δυνατό φως χαρίζει λάμψη και μπορεί να καλύψει πιθανές ατέλειες που υπάρχουν χωρίς να χρειάζεστε μακιγιάζ.

how-to-take-a-selfie-4.jpg

5. Use a mirror

Πόσες φορές σας έχει τύχει αλλιώς να φαίνεστε μέσα από την οθόνη σας πριν πατήσετε το κλικ και αλλιώς στο τελικό αποτέλεσμα; Αυτό έχει να κάνει με τις οπτικές γωνίες και τους φακούς. Για αυτό χρησιμοποιήστε έναν καθρέφτη για να παρακολουθείτε ακριβώς τι κάνετε και πώς βγαίνετε.

how-to-take-a-selfie-5.jpg

6. Chin Slight Down

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο πιγούνι σας, αφού σίγουρα δε θέλετε να φαίνεται ότι έχετε «προγούλι» εάν σκύβετε πολύ προς τα κάτω, ούτε ότι έχετε προγναθισμό και πελώριο λαιμό εάν σηκώνεται πολύ ψηλά το κεφάλι σας. Το ιδανικό είναι ένα ελαφρύ χαμήλωμα που θα κάνει και το βλέμμα σας πιο έντονο.

how-to-take-a-selfie-6.jpg