fbpixel

Search icon
Search
Πώς να περάσετε δημιουργικά τις αργίες στο σπίτι σας: Σας παρουσιάζουμε 5 υπέροχες δραστηριότητες
WELLNESS

Πώς να περάσετε δημιουργικά τις αργίες στο σπίτι σας: Σας παρουσιάζουμε 5 υπέροχες δραστηριότητες

Όλα όσα θα σας ανανεώσουν και θα σας χαλαρώσουν


Τους τελευταίους μήνες η καθημερινότητά μας έχει πάρει μία εντελώς διαφορετική τροπή. Η πανδημία μας έχει «κρατήσει» μακριά από αγαπημένες μας συνήθειες και δραστηριότητες, ενώ οι επιλογές των πραγμάτων που μπορούσαμε να κάνουμε στον ελεύθερό μας χρόνο έχουν μειωθεί.

Το τριήμερο της 26ης Οκτωβρίου απέχει μόνο μία ανάσα και είναι γεγονός ότι δε θα θυμίζει τίποτα απ’ όλα αυτά που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Οι περισσότεροι από εμάς θα επιλέξουμε να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι και να αποφύγουμε μικρές μετακινήσεις ή εξορμήσεις. Άλλωστε, αξίζει να «θυσιάσουμε» τρεις μέρες για να γυρίσουμε ακόμα πιο γρήγορα στην κανονικότητα που όλοι επιθυμούμε.

Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να περάσουμε υπέροχες και όμορφες στιγμές στο σπίτι; Είναι τόσα πολλά τα πράγματα που έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε, που στο τέλος θα θέλαμε να είχαμε και λίγο χρόνο παραπάνω. Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω, ανακαλύψτε όμορφες κι εποικοδομητικές δραστηριότητες, ξεχωρίστε την αγαπημένη σας και περάστε μία αξέχαστη και γεμάτη μέρα!

1. Τακτοποιήστε την ντουλάπα σας

home-4.jpg

Η θερμοκρασία τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει να μειώνεται σταδιακά και αυτό σημαίνει ότι αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους τα πιο ζεστά κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας. Ένα βασικό στοιχείο για τη δημιουργία updated και όμορφων συνόλων είναι να έχουμε μία τακτοποιημένη ντουλάπα, ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα για τα items της συλλογής μας, αλλά και για να τα φροντίζουμε ώστε να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Είναι λοιπόν η ευκαιρία να οργανώσετε την ντουλάπα σας χωρίς άγχος και πίεση χρόνου για ένα άριστο αποτέλεσμα. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να αποχωριστούμε τα καλοκαιρινά μας κομμάτια και να πάρουν τη θέση τους τα πιο stylish για αυτήν την εποχή.

2. Αλλάξτε το σπίτι σας

home-2.jpg

Όλη η κατάσταση που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες μας δημιουργεί συχνά την ανάγκη για αλλαγές και ανανέωση σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Το σπίτι αποτελεί το μέρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας και μας κάνει να νιώθουμε άνετες και ασφαλείς. Μπορείτε λοιπόν να ξεκινήσετε από εκεί τις αλλαγές. «Παίξτε» με τα έπιπλα που έχετε στο σαλόνι και προσπαθήστε να τα βάλετε σε διαφορετικές θέσεις. Κάντε μικρές προσθήκες όπως κάδρα στους τοίχους ή όμορφες κορνίζες και βάζα. Αν επιθυμείτε μπορείτε να κάνετε το ίδιο και στα υπόλοιπα δωμάτια. Αυτή η μικρή ανακατάταξη θα σας βοηθήσει να νιώσετε υπέροχα.

3. Περάστε χρόνο με την οικογένειά σας

home-3.jpg

Η καθημερινότητα είναι πολύ απαιτητική και αυτό σημαίνει ότι περνάνε πολλές ώρες μακριά από το σπίτι και την οικογένειά μας. Αυτή η μέρα λοιπόν είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να περάσετε χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αν έχετε παιδιά βρείτε όμορφες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε από το πρωί μαζί τους όπως η ζωγραφική ή τα επιτραπέζια. Για όλες εσάς που ζείτε με τον σύντροφό σας απολαύστε στιγμές χαλάρωσης με τον άνθρωπό σας, πίνοντας ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ ή βλέποντας μία ταινία ή σειρά.

4. Μπείτε στην κουζίνα

home-5.jpg

Η μαγειρική εκτός από μία δραστηριότητα που μας βοηθάει να «γεμίζουμε» τον χρόνο μας και μας χαρίζει νόστιμα αποτελέσματα, λειτουργεί και σαν ψυχοθεραπεία. Καθώς το μυαλό δεν μπορεί να κάνει δύο πράγματα ταυτόχρονα και αυτή η ενασχόληση απαιτεί συγκέντρωση, χωρίς να το καταλάβουμε αφήνουμε στην άκρη τις αρνητικές σκέψεις και αυτά που μας αγχώνουν. Μαγειρέψτε για τους ανθρώπους σας ή ακόμα μόνο για τον εαυτό σας! Ξεκινήστε το πρωινό σας με τα πιο γλυκά και ινσταγκραμικά pancakes!

Pancakes με φρούτα του δάσους & maple syrup

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αβγό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο βούτυρο ή λίγο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • φρούτα του δάσους
  • σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση:

Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα το αβγό με το γάλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και το αλεύρι τμηματικά, συνεχίζοντας να χτυπάτε με το σύρμα. Σταματάτε όταν γίνει ένας ομοιογενής χυλός. Ζεσταίνετε μισό κουταλάκι βούτυρο σε μικρό τηγανάκι διαμέτρου 15 εκ. περίπου και όταν κάψει καλά, ρίχνετε τόσο χυλό όσο να σκεπάσει την επιφάνεια του τηγανιού. Ψήνετε μέχρι να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά και μετά γυρίζετε με τη βοήθεια σπάτουλας για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Ψήνετε κατά τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα pancakes. Σερβίρετέ τα ζεστά, τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο σχηματίζοντας «πύργο», με κομμάτια βούτυρο ανάμεσα στις στρώσεις και περιχυμένα με άφθονο σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) και φυσικά τα γευστικά φρούτα του δάσους, τα οποία θα δώσουν τέλειο χρώμα.

5. Διαβάστε βιβλία

home-1.jpg


Η ανάγνωση βιβλίων αποτελεί μία από τις αγαπημένες συνήθειες πολλών ανθρώπων, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί χρόνο και ηρεμία, κάτι το οποίο οι περισσότεροι δε διαθέτουμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Αν λοιπόν είστε book lovers και θέλετε να ξεκινήσετε το καινούριο σας μυθιστόρημα, τώρα είναι η στιγμή μας. Φτιάξτε ένα τέλειο ζεστό ρόφημα και αφεθείτε!

Have a great time!