fbpixel

Search icon
Search
Πώς να μετατρέψετε τον χώρο σας σε ένα ήρεμο και minimal καταφύγιο με βάση τις αρχές της αφαίρεσης στο interior design
INTERIORS

Πώς να μετατρέψετε τον χώρο σας σε ένα ήρεμο και minimal καταφύγιο με βάση τις αρχές της αφαίρεσης στο interior design

Οι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε


Χρειάζονται πολλά περισσότερα από το να πετάξετε τα πιο πολλά από τα πράγματά σας για να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο και μίνιμαλ σπίτι. Η απλότητα είναι συχνά το πιο δύσκολο σχεδιαστικό τέχνασμα, οπότε μην ξεγελιέστε όταν σκέφτεστε ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βάψετε απλώς τους τοίχους σας λευκούς. Για συμβουλές σχετικά με τη δημιουργία ενός μινιμαλιστικού εσωτερικού, που εξισορροπεί την τάξη, την απλότητα και την αίσθηση της ηρεμίας, δείτε κάποιες πρακτικές συμβουλές για τη δημιουργία ενός χώρου που δε θα σας αφήσει να νιώσετε σαν να ζείτε σε ένα «λευκό κουτί».

med2523d9d905934e90afd62aa5d8b82fa5.jpg

1. Χρησιμοποιήστε ουδέτερους τόνους που προσθέτουν ζεστασιά και βοηθούν να δημιουργήσετε ένα οικείο, άνετο περιβάλλον. Επιλέξτε μια φυσική παλέτα αλλά με διαφορετικούς τόνους που χαλαρώνουν το μάτι και αντισταθμίζουν τις καθαρές γραμμές. Οι ουδέτεροι χώροι είναι απόλυτα χαλαρωτικοί, αλλά μπορεί να δείξουν επίπεδοι και κρύοι αν δεν είστε προσεκτικοί: διαλέξτε χρώματα βαφής σε απαλό αλλά ζεστό τόνο. Το «παιχνίδι» με τις αποχρώσεις, τις αντιθέσεις και τις υφές κρατά την προσοχή γύρω από το δωμάτιο και δημιουργεί έναν πιο φιλόξενο και πολυδιάστατο χώρο. Συμπυκνώστε την παλέτα των χρωμάτων σας για να μεγιστοποιήσετε την αίσθηση του χώρου και του φωτός. Οι θερμές υφές αλλά και οι γήινες παλέτες μπορούν να λειτουργήσουν ως το τέλειο σκηνικό για τις επιλογές σας.

minimaldesign.jpg

2. Πειραματιστείτε με τις υφές και τα υλικά. Μόλις έχετε έναν ουδέτερο καμβά, ήρθε η ώρα να «παίξετε» με τις αισθήσεις. Εισάγετε διαφορετικές υφές σε όλες τις επιφάνειες για να δημιουργήσετε λεπτεπίλεπτες λεπτομέρειες που ζωντανεύουν με το φυσικό φως. Είναι σημαντικό να έχουμε μια εκλεπτυσμένη παλέτα υλικών και αντίθετων υφών, ματ και γυαλιστερή, σκληρή και μαλακή, σκοτεινή και light. Καθεμία από αυτές «παίζει» τέλεια με το φως και μπορεί να προσθέσει ενδιαφέρον και χαρακτήρα στον χώρο σας. Η χρήση υλικών στη φυσική κατάστασή τους, ακόμη, μπορεί να είναι επωφελής για τη διακόσμηση. Τα industrial στιλ υλικά μπορούν να συμπληρώσουν όμορφα το interior design: ένα δάπεδο από σκυρόδεμα προσθέτει ένα παιχνιδιάρικο βάθος και κίνηση. Διατηρήστε τα υλικά όσο το δυνατόν πιο φυσικά και απλά. Με εξαίρεση τα μπάνια, τα πατώματα από σκληρό ξύλο σε ολόκληρη την επιφάνεια, -ακόμη και στα υπνοδωμάτια- είναι ιδανικά. Φροντίστε οι τοίχοι να παραμείνουν ελαφριοί με απαλούς, ουδέτερους τόνους και προσθέστε λινές κουρτίνες για μια λεπτή κάθετη αίσθηση. Μην διαλέξετε κάτι πολύτιμο ή περίτεχνο, κρατήστε όμως τις γραμμές απλές αλλά ενδιαφέρουσες.

2410131.jpg

3. Προτιμήστε τις υπάρχουσες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες και προσωπικά αντικείμενα για να «πείτε» μια ιστορία. Ένα μικρό σπίτι δε χρειάζεται να στερείται προσωπικότητας. Αυτές οι πρωτότυπες πινελιές και τα αγαπημένα items συναισθηματικής αξίας θα προσθέσουν χαρακτήρα και γοητεία στα δωμάτια της κατοικίας σας, γι 'αυτό «αγκαλιάστε» τα. Τα πιο επιτυχημένα σπίτια είναι αυτά στα οποία οι ένοικοι δίνουν προσοχή στην προσωπικότητα του χώρου μέσω των δικών τους αντικειμένων που έχουν συλλέξει με την πάροδο του χρόνου. Οι αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες επίσης είναι το πλαίσιο για να πειραματιστείτε σε οποιοδήποτε σπίτι. Υπάρχουν συχνά εκπληκτικά χαρακτηριστικά που μπορούν να προσδώσουν γοητεία και χαρακτήρα: ένας παλιός τοίχος από τούβλα για παράδειγμα μπορεί να προσθέσει μια έξτρα υφή κι ένα παλαιωμένο δάπεδο να τριφτεί και να διατηρηθεί όμορφα.

blue-color-block-living-room-with-metal-industrial-lighting-and-scandinavian-accent-chair-1024x683.jpg

4. Σκεφτείτε τα έπιπλά σας ενώ σχεδιάζετε κάθε χώρο και αποφασίστε έγκαιρα ποια θα θέλατε να ενσωματώσετε στα νέα σας σχέδια ώστε να ρυθμίσετε την ατμόσφαιρα κάθε δωματίου. Επιλέξτε κομμάτια που είναι σημαντικά για εσάς, αλλά να είστε αυστηροί έχοντας σαν motto το less is more. Ζητήστε από τον αρχιτέκτονά σας να σας βοηθήσει: το μέγεθος και η θέση κάθε επίπλου πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά καθώς αυτό θα έχει αντίκτυπο στη χωρική εμπειρία και θα αποτελέσει τη βάση για το συνολικό σχέδιο φωτισμού. Αυτή η αυστηρότητα είναι θεμελιώδης για την επίτευξη ενός καλά επιμελημένου χώρου που έχει ακόμα ζεστασιά, ατμόσφαιρα και ψυχή. Να είστε πολύ προσεκτικοί και να σκεφτείτε εάν κάποια έπιπλα μπορούν να εξυπηρετήσουν περισσότερους από έναν σκοπούς. Σκεφτείτε πόσο καλά μπορούν να λειτουργήσουν τόσο τα οριζόντια όσο και τα κάθετα στοιχεία μιας και οι τοίχοι και μερικές φορές ακόμη και οι οροφές μπορούν να αξιοποιηθούν για τη μεγιστοποίηση της χωρητικότητας και της λειτουργικότητας σε ένα δωμάτιο.

top-home-interior-design-minimalist-ideas.jpg

5. Προγραμματίστε όλες τις ανάγκες αποθήκευσης εκ των προτέρων. Εάν στοχεύετε σε ένα δωμάτιο χωρίς περισπασμούς, είναι χρήσιμο να σκέφτεστε μπροστά. Οι διακριτικές λύσεις αποθήκευσης μπορούν να συμπεριληφθούν σε σχέδια που απελευθερώνουν πολύτιμο χώρο και βοηθούν στην πορεία προς μια ζωή (κυρίως) χωρίς ακαταστασία. Ένας άφθονος, ευφάνταστος και καινοτόμος χώρος αποθήκευσης είναι το «κλειδί» για τις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης, κάτι που συχνά υποτιμάται. Ο πλούσιος εξοπλισμός επίσης μπορεί να κρύβεται υπέροχα πίσω από όμορφες πόρτες ντουλαπιών. Πολύ σημαντικό είναι επίσης να αποφύγετε τα ανοιχτά ράφια, καθώς κανένας επισκέπτης δε θέλει να δει τον αποχυμωτή σας, ανεξάρτητα από το πόσο όμορφος μπορεί να είναι. Στα υπνοδωμάτια δημιουργήστε ενσωματωμένες ντουλάπες, κατά προτίμηση σε έξυπνες κόγχες, με πλήρες ύψος και φροντίστε τα κουφώματά τους να μπορούν να ταιριάζουν με τα φινιρίσματα ώστε να εξαφανίζονται ομοιόμορφα μέσα στους τοίχους.

large-babcock-peffer.jpg