fbpixel

Search icon
Search
Πώς να κρατήσετε μια σχέση από απόσταση ζωντανή
PSYCHOLOGY

Πώς να κρατήσετε μια σχέση από απόσταση ζωντανή

Από μία γυναίκα που ζει 7000 μίλια μακριά από το σύντροφό της


Λένε, ότι μία μακροχρόνια σχέση ανάμεσα σε ένα ζευγάρι το οποίο ζει μίλια μακριά είναι σχεδόν αδύνατο να κρατήσει αναμμένη τη σπίθα της. Εσείς το πιστεύετε; Μη βιαστείτε να απαντήσετε «όχι», διότι έχουμε ένα παράδειγμα από μία γυναίκα που, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ζούσε χωριστά από το αγόρι της για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Κι όμως, ο δεσμός τους όχι μόνο κράτησε αλλά έγινε ακόμη πιο ισχυρός! Η απόσταση που υπήρξε τους έφερε πιο κοντά σε συναισθηματικό επίπεδο, καθώς η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη "λειτουργούσαν" πλέον με τα μάτια κλειστά, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Εάν πραγματικά θέλετε κάτι και είστε έτοιμοι να τα δώσετε όλα, τότε να ξέρετε ότι τα πάντα περνούν μέσα από τα χέρια σας. Εσείς οι δύο αποφασίζετε τους κανόνες που θέτετε για τη σχέση σας και κανένας άλλος! Η αληθινή αγάπη μπορεί να κρατήσει, ακόμη κι αν βρίσκεστε δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά.4-long-distance-relationship-glow-magazine.jpg

Και οι δύο ζούσαν στο κέντρο της Νέας Υόρκης για πέντε χρόνια, μέχρι που ένα χρόνο πριν αυτός βρήκε δουλειά σε μία ΜΚΟ στο Μπουρούντι της Αφρικής. Μόλις της το ανακοίνωσε, αυτή νόμισε ότι ήταν ένα αστειάκι. Τα πράγματα όμως σοβάρεψαν μέχρι που έφτασε η ώρα που έπρεπε να φύγει. Η κοπέλα –συγγραφέας στο επάγγελμα– θα μπορούσε να μετακομίσει μαζί του όμως σκέφτηκε, ότι δεν θα ήταν σωστό για τη δική της επαγγελματική καριέρα.

Στην αρχή, ήταν δύσκολο και τα πράγματα δεν ήρθαν, όπως ακριβώς τα περίμεναν. Αφού αυτός έφυγε, προσπαθούσε με χίλιους τρόπους να τον μεταπείσει να επιστρέψει στην Αμερική και παραπονιόταν διαρκώς για την επτάωρη διαφορά ώρας που τους χώριζε. Δεν είχαν όμως άλλη επιλογή, η αγάπη και τα συναισθήματα που έτρεφαν ήταν μεγάλα, οπότε και δημιούργησαν μεταξύ τους ένα «παιχνίδι» στο οποίο έθεσαν συγκεκριμένους όρους με στόχο να διατηρήσουν και να βελτιώσουν τον δεσμό τους. Για να δούμε ποιοι είναι αυτοί, έτσι όπως τους περιγράφουν οι ίδιοι!

2-long-distance-relationship-glow-magazine.jpg

Ραντεβού στο Skype

"Βρισκόμαστε σε χώρες στις οποίες κάποιος από τους δύο μπορεί να μην έχει ξαναεπισκεφθεί ποτέ, όμως μέσω μιας κάμερας, η απόσταση «χάνεται». Κανονίζουμε μια ώρα που βολεύει, ετοιμαζόμαστε και ξεκινάει το αποκαλούμενο “Skype date” μας. Αντί να κάνουμε τις κλασικές ερωτήσεις που θα έκανε ένα κοινό ζευγάρι, εμείς κάνουμε πλάνα. Πλάνα για το μέλλον και συγκεκριμένα για τη σχέση μας. Αυτές οι συζητήσεις ανεβάζουν τη σχέση μας σε ανώτερα επίπεδα. Αυτό που μας αρέσει είναι να τρώμε «μαζί» ταυτόχρονα, νιώθοντας ότι έχουμε βγει ραντεβού σε κάποιο εστιατόριο. Είναι δύσκολο να βρίσκεσαι συνεχώς στην ίδια σελίδα με το ταίρι σου, όταν υπάρχει η απόσταση, όμως εμείς το έχουμε καταφέρει!"

Τα θετικά στη διαφορά της ώρας

"Στην προκειμένη περίπτωση, η διαφορά της ώρας μας έχει ευλογήσει, διότι εγώ είμαι βραδινός τύπος και μου αρέσει να κοιμάμαι αρκετά αργά ενώ αντιθέτως το αγόρι μου είναι ξεκάθαρα πρωινός τύπος. Έτσι, το πρόγραμμα βγαίνει ευκολότερα. Μόλις τελειώσω από μια δύσκολη ημέρα στη δουλειά, μου αρέσει να τρέχω πάνω στο διάδρομο, λίγο πριν πέσω για ύπνο. Παράλληλα, το αγόρι μου ξυπνάει νωρίς και, σαν πρωινός τύπος, πηγαίνει πάντα για ένα πρωινό run. Κι αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα! Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το πρόγραμμά μας συμπίπτει. Ή μάλλον το έχουμε κάνει εμείς να συμπίπτει και τα πράγματα δε θα μπορούσαν να είναι καλύτερα!"3-long-distance-relationship-glow-magazine.jpg

Workout buddies

"Τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, κάνουμε video chat την ώρα της γυμναστικής. Κάνουμε κάμψεις, κοιλιακούς και διάφορες άλλες ασκήσεις. Ίσως δεν είναι και η πιο διασκεδαστική ρουτίνα που έχουμε αποκτήσει, αλλά από τη στιγμή που δεν μπορούμε να καθίσουμε μαζί μπροστά σε μία τηλεόραση ή να πάμε για ψώνια, είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος ώστε να κρατάμε ακόμη πιο στενή επαφή. Όπως κάθε ζευγάρι πρέπει να εντάσσει νέες δραστηριότητες στη ρουτίνα του, έτσι κι εμείς λόγω της απόστασης κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, ώστε να μείνουμε για πάντα μαζί. Βασιζόμαστε, επίσης, σε ένα running app το οποίο σου επιτρέπει να μοιράζεσαι με τους φίλους σου φωτογραφίες, καθώς και τη διαδρομή που ακολουθείς. Συνεπώς, γνωρίζω ακριβώς ποια είναι η πορεία του κι έτσι αισθάνομαι, ότι είμαι κι εγώ εκεί, δίπλα του".

Μηνύματα αγάπης

"Δυστυχώς, θα περνούσαν μήνες μέχρι να λάμβανε κάποιο δέμα στο Μπουρούντι από την Αμερική. Παρόλο που το αγαπημένο μου πράγμα ήταν να λαμβάνω συνεχώς λουλούδια από αυτόν, πλέον συμφωνήσαμε ότι με τα ηχητικά μηνύματα είμαστε και οι δύο ικανοποιημένοι. Στέλνουμε μυστικά βίντεο στο Facebook ή αφήνουμε voice messages στο Whatsapp καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μην χάνουμε τίποτα από τη ζωή του άλλου. Με αυτόν τον τρόπο αισθανόμαστε, ότι ζούμε κάθε στιγμή μαζί, γνωρίζουμε τα πάντα ο ένας για τον άλλον και σίγουρα δεν ερχόμαστε ποτέ σε δεύτερη μοίρα. Σήμερα, τα πράγματα είναι τόσο πιο εύκολα αφού η τεχνολογία έχει εξελιχθεί. Μόνο και μόνο που υπάρχει η δυνατότητα της οπτικής επαφής είναι τόσο σημαντικό, διότι καθημερινά «βρίσκεσαι» μαζί με τον άλλον οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, για οτιδήποτε χρειαστείς".

screen-shot-2015-11-22-at-155707.png

Εστιάζουμε στο τέλος του «παιχνιδιού»

"Ανεξάρτητα από το “butterfly feeling” που αισθάνομαι κάθε φορά που τον βλέπω και τον ακούω ψηφιακά, η αλήθεια είναι ότι όλα όσα κάνουμε είναι θυσίες. Έχουμε βρει το μαγικό τρόπο, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο. Παρ’ όλα αυτά, η προοπτική της λήξης της σύμβασής του σε δύο –μόνο– χρόνια είναι αυτό που μας κρατά! Όταν πρόκειται για μεγάλες και μακρινές αποστάσεις, πρέπει να υπάρχει ένα σαφές, σίγουρο και ξεκάθαρο φως στο τέλος του τούνελ. Εάν δεν υπάρχει, τότε θα βρεθείτε να αναρωτιέστε για ποιον λόγο κάνετε όλες αυτές τις θυσίες και γιατί κρατάτε ακόμη τον δεσμό, που έχετε ως τώρα αναπτύξει. Οπότε σας συμβουλεύω να το κάνετε ξεκάθαρο από την πρώτη κιόλας στιγμή και να βεβαιωθείτε, ότι και οι δύο θέλετε το ίδιο πράγμα απ' αυτήν τη σχέση!"

Πηγή: www.health.com

adv

GLOW LOVES

Το road trip  στους υπέροχους Δελφούς αποτελεί μοναδική εμπειρία
TRAVEL

Το road trip στους υπέροχους Δελφούς αποτελεί μοναδική εμπειρία