fbpixel

Search icon
Search
Πώς να κρατήσετε μακριά το στρες της δουλειάς από τις διακοπές σας
WELLNESS

Πώς να κρατήσετε μακριά το στρες της δουλειάς από τις διακοπές σας

Η άδεια πρέπει να συνδυάζεται με χαλάρωση και όχι με άγχος


Εκτός από τη ζέστη, το καλοκαίρι φέρνει μαζί του και τη στιγμή των διακοπών, όταν θα αφήσετε πίσω σας την καθημερινότητα του γραφείου και θα περάσετε τον χρόνο σας παρέα με cocktails και αντηλιακά. Ωστόσο, πολλές φορές, ανεξάρτητα από τον τροπικό ή παραθαλάσσιο προορισμό κι αν καταλήξετε, δεν καταφέρνετε ν' απαλλαγείτε εντελώς από το στρες της δουλειάς, με αποτέλεσμα αυτό να μη σας αφήνει να περάσετε ξέγνοιαστα και χαλαρά τον χρόνο σας. 

Εάν τα παραπάνω σας θυμίζει επικίνδυνα τη δική σας συμπεριφορά, τότε πρέπει σίγουρα να διαβάσετε κι εσείς τα παρακάτω tips ώστε να κρατήσετε μακριά τις υποχρεώσεις σας και να απολαύσετε στο έπακρο το πολυπόθητο break!

Βγάλτε προσωρινά το wi-fi από τη ζωή σας

pretty-little-liars-phones.jpg

Την εποχή της κυριαρχίας των social media, θεωρείται δεδομένο ότι, όταν πάτε κάπου, θα πρέπει να τραβήξετε φωτογραφίες και stories για το Instagram από όποιο μέρος κι αν επισκέπτεστε. Στην περίπτωση όμως που χρειάζεστε επειγόντως ξεκούραση, δοκιμάστε να κάνετε μίνι αποτοξίνωση από το κινητό σας. Όταν λέμε "διακοπές", εννοούμε ότι διακόπτουμε τη ρουτίνα μας, άρα τα posts και το ατελείωτο scrolling ας είναι τα πρώτα task που θα σταματήσουν προσωρινά Επίσης, με το να ασχολείστε διαρκώς με το εάν υπάρχει wi-fi εκεί που θα πάτε και εάν θα έχετε γενικά πρόσβαση στο διαδίκτυο, προκαλείτε ακόμη περισσότερο άγχος στον εαυτό σας. Επιπλέον, εάν έχετε Internet, τότε θα λαμβάνετε και e-mails, στα οποία σίγουρα δε θα αντισταθείτε, θα τα ανοίξετε και θα μπείτε σε διαδικασία να απαντήσετε -κάτι που φυσικά θα σας βάλει σε διαδικασία να ασχοληθείτε με τη δουλειά, όπου κι αν βρίσκεστε.

Οργανώστε το πλάνο των υποχρεώσεών σας

stocksnap-b5rv44m0dn.jpg

Σίγουρα, όσο θα λείπετε θα υπάρχουν άλλοι πίσω σας, για να καλύψουν τη δουλειά σας, αλλά ακόμη κι αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει, επιστρέφοντας θα έχετε να αντιμετωπίσετε νέα tasks που θα έχουν προκύψει. Αρχικά, φτιάξτε ένα πλάνο των υποχρεώσεών σας πριν φύγετε. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε οργανώσει όσα έχετε να κάνετε μόλις επιστρέψετε στην εργασία σας και δε θα τα σκέφτεστε στις διακοπές σας. Επίσης, από τη στιγμή που θα τελειώσετε με το οργανόγραμμά σας, φροντίστε να μην το κοιτάξετε ποτέ ξανά. Τις περαιτέρω λεπτομέρειες θα τις δείτε, όταν γυρίσετε ξεκούραστοι και ανανεωμένοι από το ταξίδι σας. 

Η άδεια ισούται με παραγωγικότητα

8311a08aed5471f23369371b2a362711-summer-vibes-relaxation.jpg

Σε κάθε περίπτωση, οφείλετε να έχετε στο μυαλό σας ότι η άδεια μόνο καλό θα σας κάνει! Άρα, ξεκαθαρίστε με τον εαυτό σας ότι χρειάζεστε πραγματικά την ξεκούραση στη ζωή σας -έστω και για λίγες μόνο ημέρες. Μπορεί να βρίσκεστε σε διαδικασία προαγωγής ή αύξησης, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όσο περισσότερο δουλεύετε, τόσο θα επιβραβευτεί η προσπάθειά σας. Αντίθετα, τα διαλείμματα είναι απαραίτητα για να αποστασιοποιηθείτε από κάθε στρεσογόνο παράγοντα, να δώσετε την ευκαιρία στον εαυτό σας να ανασάνει και να χαλαρώσει. Έτσι να είστε σίγουροι ότι το level δημιουργικότητας θα αυξηθούν και τα πρότζεκτ που τελευταία σας δυσκόλευαν λόγω κούρασης, θα μοιάζουν πια παιχνίδι! Relax and go for it!

Μην ανησυχείτε άδικα

0030eb65947a79c1bc5cb0ef74a54574.jpg

Πολλοί πιστεύουν ότι, όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να χαλαρώσουν με τίποτα, ούτε καν στις διακοπές τους, με αποτέλεσμα να επιλέγουν να μην πηγαίνουν πουθενά! Ανησυχούν απλά για να ανησυχούν και χάνουν στιγμές που πραγματικά θα λειτουργήσουν θετικά στην επαγγελματική τους πορεία, αφού γεμίζουν τις μπαταρίες τους και κατά συνέπεια αυξάνουν την παραγωγικότητά τους. Γίνετε λοιπόν, περισσότερο αισιόδοξοι και χαρείτε όσα σας προσφέρει η ζωή απλόχερα και σας κάνει χαρούμενους στην καθημερινότητά σας. Άλλωστε είναι πολύ μικρή, για να αφήνετε τις ευκαιρίες που έρχονται μπροστά σας να πάνε χαμένες! Carpe diem και όλα θα πάνε καλά...

adv

GLOW LOVES

8 celebrities μοιράζονται πολύτιμα beauty tips για ταξίδια
BEAUTY PEOPLE

8 celebrities μοιράζονται πολύτιμα beauty tips για ταξίδια