fbpixel

Search icon
Search
Πώς να εισάγετε με επιτυχία τα υφάσματα στο σπίτι σας & να δημιουργήσετε χώρους υψηλής αισθητικής
INTERIORS

Πώς να εισάγετε με επιτυχία τα υφάσματα στο σπίτι σας & να δημιουργήσετε χώρους υψηλής αισθητικής

Ο Κώστας Πατόπουλος, Contract Operator της Flora Home & Contract μας αποκαλύπτει τις πιο εμπνευσμένες ιδέες


Κατά τη διαδικασία ανανέωσης των χώρων σας, το βασικότερο κομμάτι ως προς την επιλογή ενός υφάσματος είναι να καθορίσετε το ύφος που θέλετε να δώσετε στον συγκεκριμένο χώρο -θα αλλάξετε στιλ ή θα διατηρήσετε το υπάρχον- σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητα του υλικού. Όλα αυτά αποτελούν τη βάση ώστε να οδηγηθείτε με ασφάλεια σ’ ένα αποτέλεσμα που να ικανοποιεί τόσο τις αισθητικές σας απαιτήσεις όσο και την αντικειμενική χρησιμότητα.

Mix & match

Υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί ανόμοιων υλικών που μπορείτε να κάνετε, μπλέκοντας διαφορετικές ποιότητες και στιλ μεταξύ τους, ώστε να σας δώσουν το αποτέλεσμα που ονειρευόσασταν και σας ικανοποιεί. Κατά τους θερινούς μήνες, βέβαια, επιλέγονται περισσότερο οι φυσικές υφές και δροσερές ποιότητες, που αναπνέουν. Λινές κουρτίνες, υφάσματα με βάση το βαμβάκι και ταπετσαρίες τοίχου από φυσικές πρώτες ύλες βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων για ένα πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα. Οι χρωματικές τάσεις υποδεικνύουν επιφάνειες σε αποχρώσεις του μπεζ, στα χρώματα του λιναριού και του σπάγκου, συνδυασμένων με διακοσμητικά κομμάτια σε φουξ και πορτοκαλί.

flora3.jpg
Υφάσματα επιπλώσεων, Flora

Outdoors

Καθώς το καλοκαίρι χρησιμοποιείτε περισσότερο τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού ή και του εξοχικού σας, καλό είναι να στραφείτε σε υφάσματα που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, ώστε να μπορούν ν’ αντέχουν τις έντονες κλιματικές συνθήκες. Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, υλικά υψηλής αντοχής στην ηλιακή ακτινοβολία, ώστε να μην αλλοιώνεται η ύφανση ή η χρωματική τους απόδοση, καθώς, επίσης, και αδιάβροχα υφάσματα και τεχνοδέρματα, τα οποία προστατεύουν τα έπιπλα πάνω στα οποία εφαρμόζονται.

flora2.jpg
Tαπετσαρία τοίχου, Flora

Fabric care

Ανάλογη με την ποιότητα και τη χρήση του, αλλά και τις υπάρχουσες κλιματολογικές συνθήκες, είναι και η διάρκεια ζωής ενός υφάσματος. Για τον λόγο αυτόν είναι απαραίτητη η προστασία του και η ιδιαίτερη φροντίδα του κατά τον καθαρισμό, κυρίως σε περιπτώσεις όπως οι κουρτίνες, που εκτίθενται στον ήλιο. Επομένως, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και να τηρούμε τις οδηγίες συντήρησης κάθε υλικού.

The expert

flora.jpg

Κώστας Πατόπουλος, Contract Operator

 1. Καλό είναι να υπάρχει απόλυτη εναρμόνιση της επιλογής του υφάσματος με το συνολικό ύφος και την αισθητική του χώρου.
 2. Τα υψηλά τεστ τριβών είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τον έλεγχο της διάρκειας ενός υλικού, ειδικά αν δε σκοπεύετε να κάνετε συχνά αλλαγές.
 3. Προτιμήστε προϊόντα που πλένονται, καθώς παρέχουν μεγαλύτερη ευκολία καθαρισμού.
 4. Επιλογή κατάλληλου τρόπου ραφής ενός υφάσματος με βάση το χώρο, ώστε να κερδίζετε σε πρακτικότητα.
 5. Εξασφαλίστε την ακρίβεια των μετρήσεων και της τελικής εφαρμογής του. Όσο πιο καλά εφαρμόζει στο έπιπλο ή στον χώρο που θα τοποθετηθεί, τόσο πιο άρτιο είναι το διακοσμητικό αποτέλεσμα.

  Flora Home & Contract

  Για περισσότερα από 30 χρόνια, η εταιρία δραστηριοποιείται στον χώρο των υφασμάτων, δίνοντας λύσεις σε οικιακά κι επαγγελματικά έργα. Εκτός από τα υφάσματα και τις κουρτίνες, όμως, σημαντικό κομμάτι της συλλογής της αποτελούν τα συστήματα σκίασης, όπως ρολοκουρτίνες και περσίδες, ενώ διαθέτει και μια πλήρη γκάμα ταπετσαριών τοίχου και wallpaneling, για ένα ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα.

  Info: Παύλου Μελά 40, Τ 2310 280103, Instagram: @mf_florawww.flora-fabrics.gr

  Κεντρική φωτογραφία: Ύφασμα επιπλώσεων, Flora