fbpixel

Search icon
Search
Πώς να δημιουργήσετε extra αποθηκευτικούς χώρους στην κατοικία σας
INTERIORS

Πώς να δημιουργήσετε extra αποθηκευτικούς χώρους στην κατοικία σας

Ανακαλύψτε εύκολους και πρακτικούς τρόπους οργάνωσης


Ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα και δεν αρκούν τα τετραγωνικά για να αποθηκεύσετε τα πράγματά σας; Είστε σε περίοδο μετακόμισης και αναγκάζετε τον εαυτό σας να βρει κάτι μεγαλύτερο μόνο και μόνο επειδή γνωρίζετε πως μια μικρή κατοικία δεν θα σας προσφέρει αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους; Εάν ναι, τότε καλό είναι να κατανοήσετε πως τα πάντα είναι ζήτημα σωστής διαχείρισης! Δεν χρειάζεται ένα σπίτι να σας παρέχει από μόνο του αποθηκευτικούς χώρους, μπορείτε και μόνοι σας να τους δημιουργήσετε. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις που θα μπορούσατε να υιοθετήσετε, που όχι μόνο θα σας προσφέρουν έναν οργανωμένο χώρο, αλλά θα σας βοηθήσουν και στην εξοικονόμησή του.

Συνεχίστε να διαβάζετε και αυξήστε τους αποθηκευτικούς χώρους σας ή ακόμα καλύτερα δημιουργήστε extra τετραγωνικά!

Αποχωρισμός πραγμάτων που δεν χρειάζεστε

paris01.jpg

Στις μέρες μας, το να καταπιαστεί κανείς σοβαρά με ένα ξεκαθάρισμα και ταυτόχρονα να αποχωριστεί ασήμαντα αντικείμενα αποτελεί δύσκολη υπόθεση. Αυτός είναι και ο λόγος που η πλειονότητα των περιπτώσεων την αποφεύγουν, την αναβάλλουν και δεν αποφασίζουν ποτέ να την ολοκληρώσουν. Αν δεν μπείτε όμως σε αυτή την διαδικασία, δεν θα ηρεμήσετε ποτέ, θα κουβαλάτε διαρκώς μαζί σας αντικείμενα, τα οποία δεν έχετε πραγματικά ανάγκη και θα ψάχνετε συνεχώς χώρους να τα τοποθετήσετε. Όλο αυτό κάποια στιγμή θα σας κουράσει και θα σας δημιουργήσει πολλά αρνητικά συναισθήματα. Πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε; Ξεκινήστε το ξεκαθάρισμα σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά, αδειάστε ράφια, ντουλάπια, τα πάντα και μετά ξεκινήστε να τοποθετείτε σε ένα μεγάλο κουτί αυτά που ξέρετε πως σίγουρα θα σας χρειαστούν και στο άλλο κουτί αυτά που δεν σας προκαλούν όμορφα συναισθήματα και μέσα σας γνωρίζετε πως είναι ασήμαντα. 

Προτιμήστε λειτουργικά και πολυμορφικά έπιπλα

sinthesi-mykonos.jpg

Όταν ο χώρος σας είναι μικρός με μικρούς αποθηκευτικούς χώρους, ένας έξυπνος τρόπος για να εξοικονομήσετε χώρο είναι τα έπιπλα με πολλαπλές χρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, στην αγορά υπάρχει μια πληθώρα από πολυμορφικά και λειτουργικά έπιπλα, κάτι το οποίο μας δίνει να καταλάβουμε πως όλο και περισσότεροι επιλέγουμε μικρότερα διαμερίσματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαλέξετε ένα καναπέ που να ανοίγει και να έχει στο κάτω μέρος τους πολύ χώρο για να βάλετε από ρούχα μέχρι και παπλώματα. Plus, ένας άλλος τρόπος είναι να φροντίσετε τα κρεβάτια σας, τα σκαμπό, ακόμα και τις καρέκλες να έχουν αποθηκευτικό χώρο, καθώς αποτελούν έξυπνα σημεία αποθήκευσης.

Τοποθετήστε ράφια στο ύψος του ταβανιού

anoixta-rafia-kouzina.jpg

Ένα θέμα που προβληματίζει αρκετούς από εμάς, είναι πως θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε extra αποθηκευτικούς χώρους χωρίς να φαίνονται ή και εάν φαίνονται να έχουν αισθητική. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να συμβεί! Ένας απ’ αυτούς είναι να κατασκευάσετε ράφια ψηλά και περιμετρικά στο ύψος του ταβανιού. Εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε βιβλία, σκεύη μαγειρικής αν και μόνο αν επιλέξετε να το φτιάξετε στην κουζίνα, καθώς και πολλά άλλα αντικείμενα της επιλογής σας.

Δημιουργήστε δωμάτιο-ντουλάπα

-PV80D.jpg

Ναι, φυσικά και μπορείτε να φτιάξετε ένα δωμάτιο-ντουλάπα, εάν ο διαθέσιμος χώρος βοηθάει. Για αρχή, θα χωρίσετε το δωμάτιο με συρόμενες γυάλινες πόρτες και θα οργανώσετε το εσωτερικό του όπως εσείς επιθυμείτε. Απλά, φροντίστε να προτιμήσετε ένα διάφανο γυαλί εάν δεν θέλετε να «βαρύνετε» τον χώρο, ενώ εάν θέλετε να εξασφαλίσετε την ιδιωτικότητά σας και των αντικειμένων σας, χρησιμοποιήστε γυαλί από αμμοβολή. Βέβαια, εάν τα τετραγωνικά δεν σας επιτρέπουν αυτό τον διαχωρισμό, μπορείτε να τοποθετήσετε διάφορες κούτες γεμάτες με είδη ένδυσης κάτω από το κρεβάτι, ακόμα μπορείτε να επενδύσετε και σε έναν καλόγερο με χώρο και για παπούτσια. Plus, μπορείτε να κατασκευάσετε και πολλά ράφια μικρά-μεγάλα στους τοίχους για περισσότερη ευκολία.

Εκμεταλλευτείτε τους χώρους κάτω από τις σκάλες

rest-room-under-stair.jpg


Ο χώρος κάτω από τις σκάλες είναι μια κλασσική περίπτωση χαμένου χώρου. Γι’ αυτό και σημαντικό είναι να του δώσετε την ιδιαίτερη προσοχή που του αξίζει! Πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον δυνατό αυτό χώρο; Ένας τρόπος είναι να δημιουργήσετε μια βιβλιοθήκη, όπου μπορείτε εκτός από βιβλία να τοποθετήσετε διάφορα διακοσμητικά στοιχεία είτε συναισθηματικής αξίας είτε μη, κορνίζες, κεριά, ακόμα μπορείτε να βάλετε και όμορφα μικρά φυτά – όπως οι κάκτοι προσδίδοντας φρεσκάδα και στυλ στον χώρο. Στην συνέχεια, ένας πολύ ενδιαφέρον τρόπος είναι να κατασκευάσετε ένα γραφείο, ειδικά για εσάς που εργάζεστε από το σπίτι θα αποτελέσει την ιδανικότερη επιλογή. Επίσης, κάτι ακόμα που μπορείτε να υιοθετήσετε είναι να φτιάξετε μια ντουλάπα, όπου μπορείτε να την γεμίσετε με συρτάρια, αποθηκεύοντας έτσι με αυτό τον τρόπο τα ρούχα και τα αξεσουάρ που χρησιμοποιείτε πιο συχνά.