fbpixel

Search icon
Search
Πώς ένα μικρό διαμέρισμα στο Μιλάνο εναρμονίζεται πλήρως με τη φύση
INTERIORS

Πώς ένα μικρό διαμέρισμα στο Μιλάνο εναρμονίζεται πλήρως με τη φύση

Με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού Studio Paradisi Αrtificiali


Το Studio Paradisi Αrtificiali και η ομάδα που ανέλαβε να ανασχεδιάσει αυτό το διαμέρισμα των 96 τετραγωνικών μέτρων, στην καρδιά της Ιταλίας, στο Μιλάνο, επέλεξε να δημιουργήσει έναν εσωτερικό φανταστικό τόπο, έναν μικρό παράδεισο που κάθε ένας από εμάς θα ήθελε να έχει στο σπίτι του. Έμπνευση άντλησαν από τα γράμματα από το βιβλίο Νuevo Μundo του Amerigo Vespucci... 

«Αυτό που παρατηρήσαμε ήταν πολλοί παπαγάλοι και τόσα διαφορετικά είδη -κάτι που έμοιαζε με θαύμα. Μερικοί πράσινοι, άλλοι κίτρινοι-λεμόνι και άλλοι μαύροι. Και το τραγούδι των πουλιών που ήταν στα δέντρα ήταν τόσο γλυκό και μελωδικό, που πολλές φορές μέναμε για να απολαύσουμε αυτήν τη γλυκύτητα. Τα δέντρα που είδαμε έχουν τέτοια ομορφιά και αγνότητα που νομίζαμε ότι ήμασταν στον επίγειο παράδεισο... », καταγράφει ο Vespucci.

nuevomundo-appartamento-byparadisiartificiali-02.jpg

Κάπως έτσι φαντάστηκαν πώς θα ήταν ο παράδεισος πάνω στη γη: με πολύχρωμους παπαγάλους, φυλλωσιές σε έντονα χρώματα και μελωδικά τιτιβίσματα πουλιών και γι’ αυτό το λόγο ονόμασαν το έργο τους Nuevo Mundo.

«Κατά τη δημιουργία αυτού του σπιτιού, θέλαμε να το δημιουργήσουμε ένα αποτέλεσμα γύρω από έναν μικρό χρωματιστό όγκο: μερικές, απλές γεωμετρίες συνδυασμένες μεταξύ τους, vintage διακόσμηση, νεωτεριστική επιλογή φωτιστικών και στοιχεία που δημιουργούν την αίσθηση ενός φανταστικού κήπου», λένε οι αρχιτέκτονες. 

010-nuevo-mundo-studio-paradisiartificiali.jpg
Αυτό που επιθυμούσαν να κατασκευάσουν οι δημιουργοί ήταν ένα είδος «μικρού ναού», μια αρχιτεκτονική που γεννήθηκε με το καθήκον να γιορτάζει τις λεγόμενες οικιακές τελετές. Όταν ένα σπίτι καταφέρνει να αντιπροσωπεύει το πιο οικείο νόημα της ζωής -τη φυσική ζωή-, τότε μετατρέπεται σε σπίτι, σ' ένα μέρος που γίνεται φυσική και διανοητική επέκταση όσων ζουν εκεί.

Στόχος τους όπως όλα μαρτυρούν ήταν ένα συνολικό θέαμα της φύσης, η οποία ουσιαστικά βασιλεύει στον χώρο, γιατί είναι ικανή να προκαλέσει το συναίσθημα του θαυμασμού και της έκπληξης σε όσους στέκονται και την παρατηρούν. 

Για να πετύχουν λοιπόν αυτόν τον «επίγειο παράδεισο», βασισμένο στα χρώματα της φύσης, δηλαδή το πράσινο, συνεργάστηκαν με τον μεξικανό καλλιτέχνη Guillermo Flores του ORBEH Studio. Οι ιδιοκτήτες αυτής της μοναδικής κατοικίας αρχικά «χάνονται» ανάμεσα στα φύλλα, μέχρι να φτάσουν στο χρωματιστά δωμάτια...

nuevomundo-appartamento-byparadisiartificiali-07.jpg

Η εντυπωσιακή ταπετσαρία, δημιούργημα της India Mahdavi, το eye-catching κρεμαστό φωτιστικό του Constance Guisset, η vintage πολυθρόνα και η τροπική σύνθεση του Μεξικανού καλλιτέχνη Guillermo Flores δίνουν στο διαμέρισμα αυτό, την αίσθηση ότι δεν υιοθετεί απλά την τάση του πράσινου μέσα στο σπίτι, αλλά γίνεται «ένα» με αυτή σε μια πρωτότυπη, σύγχρονη και διαχρονική εκδοχή.

Πρόκειται για μία ονειρεμένη κατοικία, γεμάτη χρώματα και στοιχεία της φύσης που κάνουν τα πάντα να μοιάζουν πιο όμορφα και ήρεμα. Αφήστε το μυαλό σας να ταξιδέψει στο εσωτερικό αυτού του σπιτιού μέσα από τις υπόλοιπες φωτογραφίες που θα βρείτε στη gallery!

Αρχιτεκτονικό studio: Paradisi Αrtificiali

Καλλιτέχνης: Guillermo Flores I ORBEH 

Φωτογραφίες: Riccardo Gasperoni