fbpixel

Search icon
Search
Puffy furniture design: Γνωρίστε το πιο super-cozy και stylish trend που έχει κατακλύσει το Instagram feed μας
INTERIORS

Puffy furniture design: Γνωρίστε το πιο super-cozy και stylish trend που έχει κατακλύσει το Instagram feed μας

Άνεση, όγκος και στυλ είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν την απόλυτη τάση



H αλήθεια είναι ότι η πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε εξαιτίας της πανδημίας μας έκανε να στραφούμε σε έναν πιο χαλαρό και άνετο τρόπο ζωής, με αποτέλεσμα το σπίτι μας να αποκτήσει αναρίθμητους ρόλους μέσα στην μέρα. Κατάφερε να μεταμορφωθεί σε ένα παραγωγικό περιβάλλον εργασίας, με όλο και περισσότερους ανθρώπους να αναζητούν στο διαδίκτυο τρόπους για να βελτιώσουν την νέα τάση work from home. Μάλιστα, αποτέλεσε και ένας χώρος αναψυχής, καθώς μερικοί από εμάς αφιερώσαμε πολύ χρόνο στην δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου θα μας προσφέρει όχι μόνο έναν υγιές χώρο εργασίας, αλλά και θα καλύπτει και τις ανάγκες της χαλάρωσης και της συγκέντρωσης με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μαζί με αυτά, ξεκίνησαν να έρχονται στο προσκήνιο και νέα trends –όπως το meditation και τα μαγειρικά challenges, τα οποία επηρέασαν πολλούς από εμάς να τα δοκιμάσουμε. Άλλωστε, πόσοι από εμάς φτιάξαμε comfy corners στο σπίτι για να διαλογιστούμε και πόσοι από εμάς μαγειρέψαμε το γνωστό σε όλους μας banana bread; Σίγουρα οι περισσότεροι. Καθώς, το σπίτι για εμάς αποτέλεσε πυρήνας και ειδικά ο τελευταίος χρόνος το ανέδειξε ακόμα περισσότερο.

2-JCtKF.jpg

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο μόνος όρος που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τις ανάγκες μας την πρωτοφανή αυτή εποχή θα ήταν σίγουρα η άνεση. Γι’ αυτό και οι σχεδιαστές τόσο στον χώρο της μόδας, όσο και στο interior εμπνεύστηκαν από την έννοια αυτή και επινόησαν εκλεπτυσμένες δημιουργίες προσπαθώντας να απεικονίσουν τα συναισθήματα και τις διαθέσεις. Με λίγα λόγια, στον κόσμο της μόδας την θέση των structured jackets και των στενών παντελονιών πήραν οι fluid γραμμές και τα απαλά υφάσματα. Ενώ, στον χώρο του interior design τα υπερβολικά stylized και άβολα έπιπλα αντικαταστάθηκαν με τα puffy.

Ίσως για πολλούς από εσάς ο όρος puffy να αποτελεί άγνωστος, αλλά αν δώσετε βάση στις φωτογραφίες θα συνειδητοποιήσετε πως το Pinterest και το Instagram feed σας έχει πλημμυρίσει μαζί του. Καθώς, τα φουσκωτά, ογκώδη έπιπλα με τα μαλακά μαξιλάρια και τα ιδιαίτερα υφάσματα, είναι πλέον παντού και έχουν γίνει trending στον κόσμο της εσωτερικής διακόσμησης. Θέλοντας τώρα πια οι σχεδιαστές να αφήσουν πίσω την εποχή όπου κυριαρχούσαν τα αυστηρά designs γεμάτα από καθαρές και γεωμετρικές γραμμές, έφεραν στην επιφάνεια έπιπλα που ξεχειλίζουν από comfort.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν με την επανακυκλοφορία του καναπέ Camaleonda του Mario Bellini από το B&B Italia , που έγινε γρήγορα μια πολυτελής τάση στο Instagram. Στη συνέχεια, στην αγορά εμφανίστηκε η καρέκλα της Faye Toogood, Puffy Lounge, της οποίας το παχουλό μαξιλάρι βγαίνει έξω από το σκελετό της και μας θυμίζει τα αφράτα fluffy Japanese pancakes. Μετά, ακολούθησε ο κλασικός καναπές Togo, ο οποίος σχεδιάστηκε από τον Michel Ducaroy το 1973 για το γαλλικό brand Ligne Roset. Αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα best sellers της εταιρίας από τη χρονιά που πρωτοκυκλοφόρησε στην αγορά έως και σήμερα. Αναλυτικότερα, το έπιπλο θεωρήθηκε πρωτοποριακό για την εποχή του, καθώς πρότεινε ένα νέο design, πιο cool και bohemian, παράλληλα όμως απόλυτα chic, ιδανικό για κάθε στιλ και προσωπικότητα. Ο εμπνευστής του το περιέγραψε ως σωλήνα οδοντόπαστα, διπλωμένο στα δύο, κλειστό και στις δύο άκρες. Σήμερα, σχεδόν πενήντα χρόνια μετά, λόγω του λανσαρίσματος ενός νέου μοντέλου του iconic καναπέ, αποτελεί το micro-trend που κάνει κυριολεκτικά θραύση στα social media, με τους πιο ψαγμένους design lovers να το παραλληλίζουν με την πιο σύγχρονη εκδοχή του πουφ. Τέλος, για τους λάτρεις του high-design, η καρέκλα Masand, φτιαγμένη από άψογα τοποθετημένα μαξιλάρια στήριξης της Milana, θα σας προσφέρει την υψηλή αισθητική που επιθυμείτε.

3-bwnoP.jpg

Τα puffy έπιπλα δεν προτιμήθηκαν μόνο από τους ειδικούς του interior design, αλλά και από τους αγαπημένους μας celebrities. Η Chrissy Teigen ήταν μια από αυτούς που το επέλεξαν. Πιο συγκεκριμένα, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει μοιραστεί με το κοινό της στο Instagram στιγμιότυπα από το εσωτερικό του σπιτιού της. Καθώς, έχει συνδυάσει το puffy trend με το ξύλο και το μέταλλο, τονίζοντας τη δυναμική της διακόσμησης και την μοντέρνα αισθητική της. Στη συνέχεια, ακολούθησε η Chiara Ferragni, η οποία πρόσθεσε τεράστιους puffy καναπέδες στα καθιστικά της, προσδίδοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο μια παιχνιδιάρικη νότα στον χώρο. Πιο μετά, εντυπωσιαστήκαμε από την αισθητική του γνωστού μοντέλου, Elsa Hosk, η οποία αποκάλυψε μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Instagram πως το διακόσμησε η ίδια. Προτίμησε έναν μπεζ puffy καναπέ και τον συνδύασε με γήινες αποχρώσεις και pop πινελιές, δίνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις κλασσικές επιφάνειες του ξύλου και του μαρμάρου. Επίσης, δεν θα μπορούσε να λείψει η Danielle Bernstein, η οποία καταφέρνει να εναρμονίζει με τεράστια επιτυχία το puffy trend με το Japandi design.

How to style it

Προτιμήστε γήινες αποχρώσεις

puffy.png

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στις γήινες αποχρώσεις και αυτό γιατί πάντα θα αποτελούν διαχρονικές αξίες στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Γι’ αυτό, εμείς σας συμβουλεύουμε να επενδύσετε σε έναν λευκό puffy καναπέ, να τον συνδυάσετε με έπιπλα στους ίδιους τόνους και να συνεχίσετε με την βαφή των τοίχων σε αποχρώσεις που προέρχονται από την ίδια «οικογένεια» χρωμάτων. Δεν έχει σημασία αν θα επιλέξετε βαθύχρωμες ή ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις. Καθώς, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και τα δύο. Plus, μπορείτε να επιλέξετε ένα διαφορετικό χρώμα από την ίδια παλέτα για το κάθε δωμάτιο για να δώσετε στο καθένα από αυτά τον δικό του χαρακτήρα.

Προσθέστε pop πινελιές

pyffy-2.png

Οι bold αποχρώσεις έχουν κάνει δυνατό comeback όχι μόνο στον κόσμο της μόδας, αλλά και στο χώρο του interior design. Ένας τρόπος για να τις συνδυάσουμε με το puffy trend είναι να επιλέξουμε έναν καναπέ σε ουδέτερη απόχρωση, να τοποθετήσουμε πάνω του διακοσμητικά μαξιλάρια σε pop χρώματα – όπως το ανοιχτό κόκκινο, το πορτοκαλί και το μπλε και να ολοκληρώσουμε με art pieces. Επιπλέον, άλλος ένας είναι να διαλέξετε τον καναπέ σε έντονο χρώμα και όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα σε ήρεμους τόνους, έτσι ώστε να διατηρήσετε την ισορροπία και στις δύο περιπτώσεις.

Mix & match

puffy-3.png

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δημιουργικό και όμορφο από αρμονικές συνυπάρξεις διαφορετικών πραγμάτων. Μικρές εκπλήξεις που αναζωογονούν τον χώρο και βάζουν την προσωπική σας σφραγίδα μέσα σε αυτόν. Αυτό λοιπόν είναι και το mix & match. Δεν χρειάζεστε πολλά για να το δημιουργήσετε, μπορείτε να επιλέξετε ένα ή δυο print και να τα συνδυάσετε με χρώματα της επιλογή σας. Στην παρακάτω φωτογραφία, παρατηρούμε πως τα έντονα χρώματα, το ριγέ pattern και η puffy πολυθρόνα «παίζουν» πρωταγωνιστικό ρόλο. Μπορείτε να λειτουργήσετε και εσείς με τον ίδιο τρόπο, δημιουργώντας το τέλειο mix & match αποτέλεσμα.