fbpixel

Search icon
Search
Psychology says: Η σχέση με τον εαυτό μας είναι ο καθρέπτης των σχέσεων της ζωής μας
PSYCHOLOGY

Psychology says: Η σχέση με τον εαυτό μας είναι ο καθρέπτης των σχέσεων της ζωής μας

Αγαπήστε τον εαυτό σας κι όλα θα είναι διαφορετικά


Το ξέρατε ότι οι ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργείτε έχουν άμεση σχέση με τον εαυτό σας; Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι υποσυνείδητα προσελκύεται συνεχώς ανθρώπους στη ζωή σας ανάλογα με την εικόνα και τη σχέση που έχετε οι ίδιοι με τον εαυτό σας. Όταν αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας σαν ένα άτομο το οποίο δεν αξίζει, είναι πιθανόν να προσελκύεται ανθρώπους που σας συμπεριφέρονται ανάλογα. Την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείτε τι πάει στραβά σε μια τοξική σχέση σας, ρίξτε μια ματιά στον εαυτό σας. Κάντε του την εξής ερώτηση. Γιατί επιτρέπετε να συνυπάρχετε με άτομα τα οποία δεν καλύπτουν τις ανάγκες σας; Γιατί οι ανάγκες των άλλων είναι προτεραιότητα για εσάς;

Οι ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις θέλουν δουλειά για να χτιστούν. Προτού επενδύσετε όμως σε μια σχέση, κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και επενδύστε σε εσάς πρώτα. Είναι ο μονός τρόπος για να δημιουργήσετε σχέσεις με διάρκεια και ουσία.

Εξάλλου αν δεν αγαπάτε εσείς ο ίδιος τον εαυτό σας, γιατί να το κάνει κάποιος άλλος για εσάς;

zara-campaign-collection-details.jpeg

Συμφιλιωθείτε με τον εαυτό σας

Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι, να νιώσετε άνετα στο σώμα σας και να συμφιλιωθείτε με τον εαυτό σας. Νιώστε όμορφα με την ιδέα του να είστε μόνοι, είναι ο μόνος τρόπος να αποφύγετε τη δημιουργία σχέσεων από ανάγκη. Το να νιώθουμε άνετα με τη δική μας παρέα, ίσως είναι και το πιο απαραίτητο στοιχείο για να μπορέσουμε να νιώσουμε έπειτα, πραγματική σύνδεση με τους άλλους ανθρώπους. Όταν δημιουργούνται σχέσεις από ανάγκη, έχετε την ψευδαίσθηση ότι σκοτώνετε τη μοναξιά σας, ενώ στην πραγματικότητα χάνετε χρόνο από το να γνωρίσετε και να δημιουργήσετε μια πραγματική σύνδεση με έναν άλλον άνθρωπο.

Μάθετε τις ανάγκες σας

Γνωρίστε τον εαυτό σας και τις ανάγκες του. Μάθετε τι είναι αυτό που τον εμπνέει, τι είναι αυτό που τον εξιτάρει. Τι αποζητάει από μια σχέση; είναι η επικοινωνία; η εμπιστοσύνη; η διασκέδαση; Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να ανακαλύψει εις βάθος τις πραγματικές του ανάγκες. Τίποτα δεν είναι πιο ελκυστικό από έναν άνθρωπο που γνωρίζει τι θέλει. Μόνο έτσι θα μάθει από που και πως θα το πάρει. Ο άνθρωπος που γνωρίζει τις ανάγκες και τα θέλω του, μπορεί εξίσου εύκολα να τα επικοινωνήσει. Η επικοινωνία είναι ο κύριος μεσολαβητής για την απόκτηση όλων όσων έχεις ονειρευτεί σε μια σχέση.

zimmermann-fall-2019-campaign01.jpeg

Αγαπήστε ουσιαστικά «εσάς»

Aγαπήστε τον εαυτό σας. Ακούγετε εύκολο και δυσκολεύει στην πράξη. Αρχίστε με το να δημιουργήσετε μια καινούργια στάση απέναντι του. Μια πιο θετική ματιά. Αγκαλιάστε τη σκέψη το ότι κανείς δεν είναι καλύτερος από εσάς. Η σύγκριση είναι εχθρός της αγάπης. Μη στέκεστε όμως τόσο στην εξωτερική εμφάνιση. Δώστε περισσότερο βάση και στον εσωτερικό σου κόσμο. Υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία του εαυτού σας που μπορείτε να προσφέρετε σε έναν άνθρωπο. Να μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας για αυτό που είναι και για τις προοπτικές που έχει για να εξελιχθεί. Να τον αγαπάτε για τις άσχημες στιγμές του και τις χειρότερες μέρες του. Είναι όμορφο να κατανοείτε το πόσα όμορφα πράγματα μπορείτε να προσφέρετε σε έναν άλλον άνθρωπο. Είναι ακόμη πιο όμορφο όμως να κατανοείται ότι ο εαυτός σας είναι η προτεραιότητα σας. Άλλωστε, στο τέλος της ημέρας, είμαστε «μόνοι» μας. Για να αποφεύγετε λοιπόν απογοητεύσεις, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι αν κάποιος εκεί έξω βρεθεί να σας προδώσει, δεν έχει να κάνει με εσάς αλλά με εκείνους. Συνεπώς, μην παραλείπετε να χτίσετε μια ουσιαστική σχέση με τον εαυτό σας. Αυτό είναι το κλειδί για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης σχέσης αργότερα.

Όταν αναγνωρίσετε την πραγματική σας αξία, δε θα επιτρέπετε σε κανέναν να σας «κακομεταχειριστεί». Συνεπώς, θα αποφεύγεται ή θα διακόπτετε σχέσεις που δε σας προσφέρουν αυτά που αναζητάτε. Γι' αυτό λοιπόν, εστιάστε την προσοχή σας στη σχέση με τον εαυτό σας και τότε είναι που θα αλλάξουν όλα.

Συμφιλιωθείτε, ανακαλύψτε, αγαπήστε και επικοινωνήστε, πρώτα με τον εαυτό σας και μετά με τους ανθρώπους γύρω σας.