fbpixel

Search icon
Search
Ψωμί με αβοκάντο: Διαφορετικά combos του απόλυτου συνδυασμού
TASTE

Ψωμί με αβοκάντο: Διαφορετικά combos του απόλυτου συνδυασμού

Συνταγές για όλη την ημέρα


Αγαπημένο τρόφιμο, το avocado αποτελεί μια επιλογή πολλών που ψάχνουν ένα θρεπτικό και χορταστικό snack καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είτε θέλετε να το απολαύσετε σκέτο, κομμένο σε φέτες και με λίγο λεμόνι, είτε επιθυμείτε να του δώσετε ένα γρήγορο twist, δημιουργώντας διάφορες εκδοχές του νόστιμου και διάσημου avocado toast, παρακάτω σας έχουμε τις τέλειες προτάσεις! 

The classic way 

shutterstock-418976353.jpg

Κόψτε ένα avocado στη μέση, αφαιρέστε το κουκούτσι και ξεχωρίστε τη σάρκα από τη φλούδα, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Σε ένα bowl λιώστε το πιέζοντας με ένα πιρούνι. Στέψτε επάνω λίγο λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Παράλληλα, φρυγανίστε το ψωμί που έχετε κόψει σε φέτες. Για έξτρα γεύση μπορείτε να προσθέσετε κόλιανδρο, ροζ ή κόκκινο πιπέρι.

Eggs' time

shutterstock-1059868037.jpg

Μια μοναδική συνταγή, ιδιαίτερα εάν θέλετε να απολαύσετε το avocado toast σας το πρωί. Δημιουργήστε την παραπάνω συνταγή και στη συνέχεια προσθέστε από πάνω ένα τηγανιτό αυγό μάτι, scrambled eggs ή ακόμα και ποσέ.

The healthy freak 

shutterstock-1524700406.jpg

Eάν επιθυμείτε να παραμένετε σε φόρμα και να δοκιμάζετε κάτι νόστιμο και παράλληλα ελαφρύ, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την εκδοχή του avocado toast με σολωμό. Κόψτε σε κομμάτια το ψάρι, και προσθέστε φέτες κρεμμύδι. Plus, επιλέξτε να φρυγανίσετε ψωμί ολικής άλεσης.

The Italian one 

shutterstock-559125073.jpg

Δεν μπορείτε να αντισταθείτε στις Μεσογειακές γεύσεις; Τότε σας έχουμε τη λύση. Προσθέστε στο avocado toast σας, ντοματίνια -ειδικά σε διάφορα χρώματα θα σας συναρπάσουν- και pesto βασιλικού. Ολοκληρώστε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο!

Sweet escape

shutterstock-759465586.jpg

To acovado μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα και με τις γλυκές γεύσεις. Επιλέξτε να μην το λιώσετε επάνω στη φέτα του ψωμιού και απλά να το κόψετε σε μισοφέγγαρα. Προσθέστε blueberries και raspberries ή άλλα φρούτα της αρεσκείας σας, καθώς και cream cheese που θα απογειώσει το συνδυασμό αλμυρού-γλυκού και θα μας θυμηθείτε.