fbpixel

Search icon
Search
Ψάχνετε τρόπους για να απαλλαγείτε από το τοπικό πάχος λίγο πριν από το καλοκαίρι; Ακολουθήστε τις συμβουλές της ειδικού
MAGAZINE

Ψάχνετε τρόπους για να απαλλαγείτε από το τοπικό πάχος λίγο πριν από το καλοκαίρι; Ακολουθήστε τις συμβουλές της ειδικού

Η Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Έλενα Ραδοπούλου μάς αποκαλύπτει τις μεθόδους για μια ονειρεμένη σιλουέτα


Μετά την κατάσταση εγκλεισμού, που όλοι βιώσαμε κατά την περίοδο της πανδημίας, εμείς ξεκινάμε τη λειτουργία μας με πρώτο μέλημα τη δική σας ασφάλεια. Αυτή εξασφαλίζεται πρωτίστως με την τήρηση των κανόνων υγιεινής, αλλά και με την ορθή επιλογή επώνυμων μηχανημάτων, που πρώτα απ’ όλα είναι ασφαλή για τον οργανισμό, αλλά κι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Με την επιστροφή στην κανονική, ομαλή λειτουργία της ζωής μας, μετά τις συνθήκες του lockdown και μια ανάσα πριν από το καλοκαίρι, πολλές ασθενείς μου προβληματίζονται για το σώμα τους και τις επιπτώσεις του κλεισίματος στο σπίτι. Με κλειστά ακόμη τα γυμναστήρια, καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε το τοπικό πάχος με συμμάχους μας τα σύγχρονα μηχανήματα, καθώς και την ορθή διατροφή.

Warmsculting Sculpsure

Στο ιατρείο μου θα βρείτε το μοναδικό μηχάνημα Warmsculting Sculpsure σε αποκλειστικότητα για όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα δυοδικό laser που εκπέμπει στα 1060nm. Αποτελείται από τέσσερις επίπεδες κεφαλές, οι οποίες τοποθετούνται στα προβληματικά σημεία και ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 42-47 βαθμούς Κελσίου, προκαλούν επιλεκτική λύση μόνο των λιποκυττάρων. Η συνεδρία διαρκεί 25' και είναι ευχάριστη για την ασθενή. Η συγκεκριμένη συσκευή έχει έγκριση από τον αμερικανικό FDA και ενδείκνυται για όλες τις προβληματικές περιοχές, όπως το διπλοσάγονο, η περιοχή της κοιλιάς, τα πλαϊνά της κοιλιάς, τα μπράτσα και η πλάτη, οι μηροί και τα ψωμάκια. Με τον συγκεκριμένο τρόπο λιπογλυπτικής αποφεύγουμε τις παρενέργειες της κλασικής λιποαναρρόφησης (ανομοιομορφίες, επιδείνωση της κυτταρίτιδας) κι ελαχιστοποιούμε τον χρόνο αποθεραπείας. Την ίδια μέρα, η ασθενής επιστρέφει κανονικά στις δραστηριότητές της. Τα πρώτα αποτελέσματα γίνονται εμφανή στις 6 εβδομάδες μετά τη θεραπεία και τα τελικά φαίνονται στους 3 μήνες.

radopoulou2.jpg

Κρυολιπόλυση

Υπάρχει φυσικά και η κλασική πρόταση της Κρυολιπόλυσης. Ειδικές κεφαλές παγώνουν επιλεκτικά το τοπικό λίπος (κρυσταλλοποίηση). Η κρυσταλλοποίηση των λιποκυττάρων οδηγεί στην ομαλή αποβολή τους από το λεμφικό σύστημα, χωρίς να προκαλείται βλάβη στον οργανισμό. Οι συνεδρίες διαρκούν 1 ώρα, ενώ αποτελεί, επίσης, ενδεδειγμένη θεραπεία για πολλές περιοχές. Στο ιατρείο διαθέτουμε μηχάνημα μ’ ελάχιστη αναρρόφηση, ούτως ώστε ν’ αποφεύγονται οι ανομοιομορφίες μετά την εφαρμογή της. Οι περιοχές που αντιμετωπίζονται με αυτήν τη μέθοδο είναι η κοιλιά, τα πλαϊνά της κοιλιάς, τα μπράτσα, οι μηροί, τα ψωμάκια, αλλά και η περιοχή του γονάτου.

Ραδιοσυχνότητες

Και οι δύο μέθοδοι λιπο-καταστροφής συνδυάζονται με τις ραδιοσυχνότητες. Προτείνουμε το μηχάνημα Venus Legacy, επίσης εγκεκριμένο από τον αμερικανικό FDA, που διαθέτει πολυπολική ραδιοσυχνότητα, μαγνητικό παλμό, καθώς και αναρρόφηση, προκαλώντας μια διάχυτη θερμότητα στην περιοχή εφαρμογής του. Αυτό προκαλεί την παραγωγή ινοβλαστών και κολλαγόνου, καθώς και σύσφιξη. Με τη λεμφική αναρρόφηση επιταχύνεται και η αποβολή των κατεστραμμένων λιποκυττάρων. Είναι ιδανικό για όλες τις περιοχές του σώματος, αλλά και το πρόσωπο. Αρχικά, προτείνονται 8-10 εβδομαδιαίες συνεδρίες, κι όταν φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, μια συνέδρια συντήρησης μηνιαίως.

2-MG9O9.jpg

Ενέσιμη λιπόλυση με μεσοθεραπεία

Πολλές ασθενείς επιλέγουν την ενέσιμη λιπόλυση με μεσοθεραπεία. Σε αυτή χρησιμοποιούνται ειδικά κοκτέιλ ουσιών (στο ιατρείο μας αποκλειστικά της παγκόσμιας εταιρίας λιπόλυσης Netzwerk) και οι συνεδρίες γίνονται ανά 6 εβδομάδες και μέχρι την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Επίσης, η μεσοθεραπεία με άλλα κοκτέιλ γίνεται για σύσφιξη και μείωση της κυτταρίτιδας. Και πάλι ο αριθμός των συνεδριών καθορίζεται από την έκταση του προβλήματος κάθε ασθενούς. Σε όσες παρατηρείται εκτεταμένη χαλάρωση δέρματος προτείνεται η μηνιαία εφαρμογή Fractional Radiofrequencies. Στο ιατρείο διαθέτουμε το επώνυμο μηχάνημα VIVACE, με έγκριση από τον αμερικανικό FDA. Οι κλασματικές ραδιοσυχνότητες εγχέονται με μικρές βελονίτσες στο δέρμα, προκαλώντας αύξηση της κολλαγονογένεσης, με αποτέλεσμα σημαντική σύσφιξη. Είναι εγκεκριμένο τόσο για την περιοχή του προσώπου όσο και του σώματος. Οι συνεδρίες γίνονται ανά μήνα -κατά μέσο όρο 3 έως 5 φορές- και βοηθούν εξαιρετικά στη σύσφιξη της περίσσειας του δέρματος.

FACE REFRESH

Αυτό το διάστημα δεν πρέπει επ’ ουδενί να παραμελήσουμε το πρόσωπό μας, διότι η δράση του καλοκαιρινού ήλιου στο δέρμα μας είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Μπορούμε να το ανανεώσουμε με μεσοθεραπείες (αυτόλογες -με το δικό μας αίμα- PRP-Vampire Lift ή ετερόλογες, με διάφορα κοκτέιλ επώνυμων εταιριών). Την ημέρα της εφαρμογής, μπορεί να προηγηθεί μια δερμοαπόξεση, για ν’ απομακρυνθεί η εξωτερική στοιβάδα του δέρματος και το μείγμα να εισχωρήσει πιο βαθιά. Τέλος, πριν από το καλοκαίρι είναι καλό ν’ αντιμετωπίσουμε τις ρυτίδες έκφρασης με μια θεραπεία Botox, διότι λόγω της εκτεταμένης ηλιοφάνειας έχουμε την τάση να χρησιμοποιούμε πιο έντονα τους μυς του προσώπου μας.

Ευχαριστούμε τη Δερματολόγο - Αφροδισιολόγο Έλενα Ραδοπούλου για τις πληροφορίες.

Info

radopoulou1.jpg

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, ειδικεύτηκε στη Δερματολογική και Αλλεργιολογική Κλινική του Technische Universität München. Είναι πιστοποιημένη εφαρμοστής της θεραπείας Botox (Deutsche Gesellschaft für Botulinum Therapie), των εμφυτευμάτων με υαλουρονικό οξύ (Deutsche Gesellschaft für Botulinum Therapie), της μεσοθεραπείας (Deutsche Gesellschaft für Mesotherapie) και της ενέσιμης λιπόλυσης. Στο ιατρείο της παρέχονται υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα της Κλινικής Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, καθώς και της Αισθητικής Δερματολογίας.

Ιατρείο: Παλαιών Πατρών Γερμανού 2, τηλ. 2310 272255

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡO TO ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ GLOW IOYNIOΣ 2020