fbpixel

Search icon
Search
Πρώτο ραντεβού; 8 εμπνευσμένες ιδέες για να γοητεύσετε
PSYCHOLOGY

Πρώτο ραντεβού; 8 εμπνευσμένες ιδέες για να γοητεύσετε

Ένας σύγχρονος οδηγός για το πρώτο ραντεβού και τα dating apps που ξεχωρίσαμε!



Λίγες είναι οι στιγμές που μπορούν να ξεπεράσουν το επίπεδο αγωνίας και αμηχανίας που μπορεί να νιώσει κανείς στο πρώτο ραντεβού. Εκτός από το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο είναι σίγουρα ένα good match, μας ενδιαφέρει φυσικά και η διαδικασία…το πως θα «κυλήσει» το ραντεβού.Εάν, λοιπόν, χρειάζεστε μια τόνωσηαυτοπεποίθησης προτού επιστρέψετε στη σκηνήτων γνωριμιών, αξίζει να γνωρίζετε ορισμένα dos & don’ts.

Παρακάτω θα βρείτε τις συμβουλές μας για ένα πολλά υποσχόμενο first date!

Εξασφαλίστε την επιθυμητή πρώτη εντύπωση

Αν και δεν υπάρχουν πολλοί αυστηροί κανόνες για το πώς να ντύνεστε για ραντεβού, προσπαθήστε να προσαρμόστε το σύνολό σας ανάλογα με το σκηνικό. Τα ρούχα και ο τρόπος που τα φοράτε αποτελούν προέκταση της προσωπικότητάς σας. Λαμβάνοντας υπόψη το προηγούμενο, από εκεί και πέρα είναι σημαντικό να κάνετε μια προσπάθεια. Όχι μόνο για να είστε εσείς οι ίδιοι περιποιημένοι/ες, αλλά ως ένδειξη ενδιαφέροντος και προσπάθειας προς το ραντεβού σας! Να θυμάστε ότι πάνω από όλα πρέπει να νιώθετε όμορφα και άνετα μέσα στο outfit σας. Επομένως σας συστήνουμε ναι μεν να κάνετε την προσπάθειά σας, όμως αυτό που θα φορέσετε να αντικατοπτρίζει όσα πραγματικά σας περιγράφουν!

Χαλαρώστε και επιτρέψτε στον εαυτό σας να «λάμψει»

Μόλις εισέλθετε στον χώρο, οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να προσπαθήσετε να χαλαρώσετε και να είστε ο εαυτός σας - το συντομότερο δυνατό. Σημαντικό παράγοντα στο συγκεκριμένο σημείο αποτελεί εμπιστοσύνη. Αν δεν είστε ήρεμοι/ες στο ραντεβού σας, θυμηθείτεότι έχετε φτάσει έως εκεί, επειδή μάλλον ενδιαφέρονται για εσάς και όσα έχετε να πείτε. Τούτου λεχθέντος, λίγη προετοιμασία μπορεί να κάνει τη διαφορά. Καθορίστε ποιο είναι το ρεαλιστικό αποτέλεσμα ή οι στόχοι αυτού του ραντεβού πριν πάτε και είναι πιθανό να αποφύγετε την περιττή απογοήτευση.

Get personal, όμως να είστε συνειδητοποιημένοι!

Κατά τη διάρκεια του πρώτου ραντεβού αξιολογείτε το κατά πόσο ένα άτομο είναι κατάλληλο για εσάς. Για αυτό προτείνουμε να μην διστάσετε να κάνετε τις ερωτήσεις που σας φαίνονται σημαντικές, αλλά μην το κάνετε να ακούγεται σαν ανάκριση ή ψυχολογικό τεστ! Όσο για αυτά που θα μοιραστείτε σχετικά με τον εαυτό σας, συνίσταται προσοχή. Σε ένα πρώτο ραντεβού, θα πρέπει να προσέχετε πόσες προσωπικές πληροφορίες δίνετε. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Θα μπορούσατε να νιώσετε πολύ άνετα αμέσως με μερικούς ανθρώπους, οπότε η αυτό-αποκάλυψη μπορεί να είναι ευκολότερη. Βέβαια με άλλους, ίσως χρειαστεί να κρατήσετε τις ευαίσθητες πληροφορίες για τον εαυτό σας, τουλάχιστον μέχρι να αισθανθείτε πιο άνετα.

bfbd2a3a-2587-43e8-bb5c-5bc7bf6e6a45.jpeg

Να είστε open και ειλικρινείς

Το αν πρέπει να αποκαλύψετε ή όχι με πόσα άτομα βγαίνετε ραντεβού τη συγκεκριμένη περίοδο μπορεί να είναι δύσβατη περιοχή. Σε περίπτωση που αναζητάτε μια μονογαμική σχέση και σκέφτεστε σοβαρά να συναντήσετε έναν σύντροφο ζωής, ίσως να μην θέλετε να αποκαλύψετε ότι βλέπετε άλλους ανθρώπους, προτού καταλάβετε αν επιθυμείτε και ένα δεύτερο ραντεβού. Εάν μια ανοιχτή σχέση είναι περισσότερο του γούστου σας, καλύτερα να αποκαλύψετε την ύπαρξη άλλων συντρόφων εξ αρχής, ώστε το ραντεβού σας να μπορεί να κάνει μια τεκμηριωμένη επιλογή να συνεχίσει να σας βλέπει ή όχι.

Περιορίστε τις συζητήσεις για το παρελθόν…

Η συζήτηση για προηγούμενες σχέσεις μπορεί, επίσης, να φαντάζει ναρκοπέδιο στο πρώτο ραντεβού. Αλλά καθώς μεγαλώνουμε, αυτό αρχίζει να είναι πιο σημαντικό θέμα. Αν μια προηγούμενη σχέση εξακολουθεί να είναι σημαντική στη ζωή σας, ίσως είναι καλή ιδέα να το αναφέρετε εν συντομία. Κάτι τέτοιο εξασφαλίζει ότι δεν θα καταλήξετε να σπαταλάτε τον χρόνο σας με κάποιον που δεν ενδιαφέρεται να βγει με κάποιον σε αυτή την κατάσταση. Όσο για τις προηγούμενες σχέσεις που δεν έχουν κανένα αντίκτυπο στη ζωή σας πλέον, δεν χρειάζεται να μιλήσετε για αυτές στο πρώτο ραντεβού, ειδικά αν κινδυνεύετε να δοθεί ηεντύπωση ότι εξακολουθείτε να έχετε συναισθήματα για αυτές.

f159d17e-c944-41d1-9722-35bf06fffb0e.jpeg

…Αλλά εξερευνήστε το μέλλον!

Όσο για το μέλλον, η συζήτηση για το τι θέλετε από μια σχέση είναι πιθανό να εξαρτηθεί από το στάδιο στο οποίο βρίσκεστε. Είναι βασικό να μην υποθέτετε τίποτα εάν δεν γνωριζόσασταν πολύ καιρό, αλλά μπορεί να είναι θετικό να μιλήσετε για τις μελλοντικές σας προτεραιότητες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διαπιστώσετε εάν είστε συμβατοί σε θέματα όπως οι οικογενειακές σχέσεις, ο γάμος ή ακόμα και η συμβίωση. Αυτά είναι μεγάλα θέματα, αλλά αν η συζήτηση πάει προς αυτή την κατεύθυνση φυσικά, είναι συχνά καλύτερο να μην το αποφεύγετε.

94cd4639-80c4-4211-89e3-230d5ce1c520.jpeg

«Παίξτε» το με ασφάλεια και μοιραστείτε τον λογαριασμό

Στον σύγχρονο κόσμο, δεν υφίσταται προτίμηση φύλου για πληρωμή, κάτι που συνήθως οδηγεί στονα μοιράζεται ο λογαριασμός κατευθείαν στη μέση. Εμείς συμφωνούμε με το προηγούμενο fact και προσθέτουμε ότι δεν υπάρχει σωστή ή λανθασμένη απάντηση - εξαρτάται μονάχα από τις απόψεις του καθενός. Ορισμένες γυναίκες μπορεί να αισθάνονται κολακευμένες από έναν άντρα που πληρώνει το λογαριασμό, ενώ άλλες μπορεί να αισθάνονται προσβεβλημένες. Ο διαχωρισμός του λογαριασμού είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το παίξετε με ασφάλεια.

Απορρίψτε ό,τι δεν σας ταιριάζει… αλλά με το μαλακό

Φανταστείτε τη σκηνή: έρχεται το τέλος της βραδιάς και ξέρετε ότι η χημεία δεν είναι η επιθυμητή. Ίσως εκπλαγείτε αν μάθετε ότι η κλασική φράση «Δεν είσαι εσύ, είμαι εγώ» θεωρείται στην πραγματικότητα μια από τις πιο κατάλληλες από τους ειδικούς! Πιο συγκεκριμένα, εάν κάτι δεν σας άρεσε ή είστε σίγουροι ότι οι βασικές σας αξίες και απόψεις δεν ταιριάζουν με αυτές του ραντεβού σας καλό είναι να το ξεκαθαρίσετε. Ωστόσο, εφόσον κάτι δεν άρεσε σε εσάς και δεν ταιριάζετε στα δικά σας μάτια, τότε είναι προτιμώμενο να ξεκινήσετε με το «εγώ» παρά με το «εσύ». Έτσι, θα καταστήσετε κατανοητό ότι το ραντεβού δεν είναι πολλά υποσχόμενο… όμως με το μαλακό.

Καθώς επικεντρωθήκαμε στα πρώτα ραντεβού, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και μερικές προτάσεις για dating apps!

1. SHIP

1-fvLEH.jpg


ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ: Συμμετοχή των φίλων σας

Δεν υπάρχει καλύτερο από το να πάρετε συμβουλές για ραντεβού από τους φίλους σας, σωστά; Λοιπόν, σκεφτείτε το Ship σαν μια επέκταση των ιερών ομαδικών σας συνομιλιών στο Messenger – πρώτα, ρυθμίζετε το προφίλ σας και, στη συνέχεια, μπορείτε να προσκαλέσετε τους φίλους σας να συμμετάσχουν στο «πλήρωμα» σας για να κάνουν σάρωση εκ μέρους σας. Δημιουργείται αυτόματα μια ομαδική συνομιλία για κάθε «πλήρωμα», ώστε να μπορούν να έχουν σε βάθος συζητήσεις για κάθε προφίλ και να αποφασίζουν από κοινού εάν θα πρέπει να ταιριάξετε με τους χρήστες. Εσείς επιλέγετε τους «αγώνες» σας, αλλά το πλήρωμά σας θα ειδοποιηθεί (μην ανησυχείτε - μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία αν θέλετε).

2. HATER

2-KReAr.jpg

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ: Το άτομο που μισεί τους πάντες και τα πάντα

«Γνωρίστε κάποιον που μισεί τα ίδια πράγματα» είναι το σλόγκαν του Hater και κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται: σας ταιριάζει με ένα άτομο που μισεί όλα τα πράγματα που μισείτε. Ακόμη καλύτερο είναι ότι σας επιτρέπει να είστε ο φρικτός εαυτός σας, αντί να προσποιείστε ότι είστε χαρούμενοι όλη την ώρα. Σας προσφέρει πάνω από 3.000 επιλεγμένα θέματα για να αναθυμιάζετε: φιλοδώρημα, αργοί περιπατητές-είναι όλα εκεί. Στη συνέχεια, ο αλγόριθμος σας ταιριάζει με αυτούς που βρίσκονται κοντά σας και έχουν αμοιβαίες αντιπάθειες.

3. DO I DATE

3-PBQbH.jpg

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ: Αξιολόγηση ραντεβού

Περιγραφόμενο ως «TripAdvisor για τους ανθρώπους», το Do I Date σας προσφέρει ένα σύστημα αξιολόγησης πέντε αστέρων και σας επιτρέπει να αφήσετε μια ανώνυμη κριτική για το άτομο με το οποίο έχετε βγει ραντεβού. Έτσι, εάν έχετε ένα «μεγάλο» ραντεβού, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στη βάση δεδομένων για να δείτε εάν το άτομο που συναντάτε έχει αξιολογηθεί θετικά ή όχι!

4. FEELD

4.png

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ: Ανοιχτόμυαλoυς singles

Είτε είστε ζευγάρι είτε άγαμοι, υπάρχει ένα κοινό που πρέπει να έχετε για να λειτουργήσει το Feeldγια εσάς: ανοιχτόμυαλη διάθεση. Είναι μια εφαρμογή σύνδεσης για όσους είναι έτοιμοι να ικανοποιήσουν τις ερωτικές τους επιθυμίες με περισσότερα από 1 άτομα. Προσφέρει πάνω από 23 επιλογές συντρόφων – super LGBTQ+ friendly- και σας επιτρέπει να βρείτε άτομα με βάση την κατεύθυνση των ερωτικών σας προτιμήσεων. Από την κυκλοφορία του τον Ιούλιο, έχει συγκεντρώσειπάνω από 1,6 εκατομμύρια λήψεις.

5. PICKABLE

5.png

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ: Όσους προτιμούν την ιδιωτικότητά τους

Εάν η έλλειψη ιδιωτικότητας στα ραντεβού σας προκαλεί άγχος, δεν είστε μόνοι. Αφού είδε την ανάγκη για περισσότερη διακριτικότητα στην εφαρμογή διαδικτυακών γνωριμιών, η ιδρύτρια του Pickable, Tamara Goldstein, δημιούργησε μια εφαρμογή που δίνει στις γυναίκες τον έλεγχο να προσεγγίζουν μόνο τους άντρες που θέλουν να συναντήσουν και προσφέρει στους άνδρες μια επιλογή από γυναίκες που θέλουν πραγματικά να γνωρίσουν!