Στην καρδιά του Λονδίνου, η υψηλή ραπτική και luxury γαστρονομία γίνονται "ένα" και συνθέτουν την πιο exclusive φθινοπωρινή ατμόσφαιρα. Στο πεντάστερο ξενοδοχείο "Berkeley", το Prêt-à-Portea έχει δημιουργήσει την πιο τολμηρή και πολύχρωμη εκδοχή του all time classic afternoon tea. To εκλεπτυσμένο έργο δημοφιλών designers, από τους "Dolce & Gabbana" έως τον Jean Paul Gaultier, γίνεται σημείο αναφοράς του καθιερωμένου γαστρονομικού concept του luxurious spot για αυτήν την σεζόν.
Στην ολοκαίνουργια edition του Prêt-à-Portea, μια high quality συλλογή από μπισκότα και γλυκά, ακολουθεί την κύρια fashionable έμπνευσή του γευστικού θεσμού και ξεχωρίζει για τα unique σχέδιά της. Όλα τα sweets έχουν το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό να αποτελούν μικρογραφίες μερικών από τα πιο μαγευτικά pieces, που έχουν σαγηνεύσει στην ιστορία των runways.
Η αποτύπωση της γευστικής fall/ winter collection μαγνητίζει τα βλέμματα από τα πρώτα λεπτά, προσκαλώντας το κοινό σε μια πρωτότυπη εμπειρία γευσιγνωσίας. Μερικοί από τους πρωταγωνιστές της, είναι το καρό "παλτό - ήρωας" του Ralph Lauren, που δημιουργήθηκε από στρώσεις σφουγγαριού Pain de Gênes, ζελέ βύσσινο, μαύρη σοκολάτα και βανίλια Chantilly και ολοκληρώθηκε με ένα κουμπί, με κύριο συστατικό τη σοκολάτα. Ακόμη, θραύσματα σοκολάτας, με cassis bavarois, μαύρο φραγκοστάφυλο και τραγανή feuilletine στο εσωτερικό έχουν δομήσει με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο το memorable μπλε dress του fashion house, Gaultier. Στην ίδια συλλογή, δεν λείπουν το εντυπωσιακό καμηλό παλτό της Prada, το οποίο έχει αποδοθεί σε μια περίτεχνη κατασκευή μπισκότου, αλλά και η θρυλική τσάντα της Self Portrait, με κύρια ingredients το κλασικό σφουγγάρι Victoria και μαρμελάδα πορτοκάλι.
Το Prêt-à-Portea ολοκληρώνεται πάντα με μια πανέμορφη τούρτα, σχεδιασμένη για να τη μοιράζονται οι fashionistas επισκέπτες. Φωτίζοντας τις φθινοπωρινές γεύσεις και τους χειμωνιάτικους τόνους, αυτή τη σεζόν η ίδια αποτίει φόρο τιμής σε ένα σύνολο Harris Reed. Η μους γιαουρτιού και μελιού και η κομπόστα μήλου Granny Smith ισορροπεί πάνω σε παντεσπάνι καραμέλας και καλύπτεται με βαθύ ροζ χρώμα. Ένα "κεφάλι" από λευκή σοκολάτα είναι η τελική προσθήκη.
Όπως κάθε φορά, το luxurious tea time περιλαμβάνει, επίσης, κομψά καναπεδάκια και σάντουιτς, με την συνοδεία εκλεκτών επιλογών τσαγιού από την σπάνια συλλογή.
Πίσω από τα υπέροχα αυτά γαστρονομικά "θαύματα", βρίσκεται το όραμα ενός ανθρώπου, ο οποίος αγαπά της δεξιοτεχνία και την αρτιότητα. Ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του ως pâtissier, η τέχνη του απογευματινού τσαγιού αποτελεί προσωπική του υπόθεση. Ο head pastry chef, Mourad Khiat, αντλεί έμπνευση από τις μαγειρικές παραδόσεις και τις συλλογές πασαρέλας από όλο τον κόσμο. Κάθε λεπτή δημιουργία είναι έκφραση του άψογου γούστου του. Εξισορροπεί τις όμορφες γεύσεις με τα περίπλοκα σχέδια και οδηγείται στο απόλυτο statement piece.
Info: Wilton Place, Knightsbridge, Westminster Borough, London, Instagram: @the_berkeley