fbpixel

Search icon
Search
Premium shopping experience: Τα πιο εντυπωσιακά concept stores στον κόσμο
INTERIORS

Premium shopping experience: Τα πιο εντυπωσιακά concept stores στον κόσμο

Ανακαλύψτε τις τοποθεσίες που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία shopping, που αξίζει να ταξιδέψετε για να τις επισκεφθείτε


Σύμφωνα με έρευνες, το physical shopping experience έχει επιστρέψει έναντι των ηλεκτρονικών αγορών, ειδικότερα στον luxury τομέα. Για αυτό, πλέον, τα καταστήματα εγκαθιστούνε μια πιο βιωματική και καθηλωτική εμπειρία για να προσελκύουν τους επισκέπτες. Τα πιο "Instagrammable" concept stores, λοιπόν, είναι συνήθως μινιμαλιστικά, αρχιτεκτονικά θαύματα. 

Με τον όρο concept store εννοούμε έναν πολυχώρο που συνδυάζει τον πολιτισμό με την επιχείρηση πώλησης. Τα concept stores πωλούν μια curated επιλογή προϊόντων που υποδηλώνουν έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής ή θέμα. Συνήθως αυτά τα προϊόντα προέρχονται από διαφορετικούς designers και απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κοινό.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τα 5+1 concept stores από όλο τον κόσμο που ορίζουν το όμορφο, είτε πρόκειται για το σχεδιασμό και τη διαρρύθμιση του καταστήματος, είτε για τα προϊόντα που πωλούν. Ή στις περισσότερες περιπτώσεις - και τα δύο.

1. 10 Corso Como, Μιλάνο

cafe-ritoccata-ok-1920x1080.webp

Το κατάστημα για το οποίο πρωτοεμφανίστηκε ο όρος "concept store" περιγράφεται ως "πολυλειτουργικός χώρος, τόπος συνάντησης, ένωση πολιτισμού και εμπορίου". Ο χώρος του 10 Corso Como, έκτασης 1200 τ.μ., περιλαμβάνει βιβλιοπωλείο, γκαλερί, κατάστημα, καφέ/εστιατόριο και ξενοδοχείο τριών δωματίων. Οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν μόδα, τέχνη, φαγητό, μουσική, design και πολλά άλλα στους όμορφα σχεδιασμένους διαπλεκόμενους χώρους και να απολαύσουν ένα διάλειμμα στον κήπο στον τελευταίο όροφο.

2. Nous, Παρίσι

nous-shopveronese-13.jpg

Η είδηση του κλεισίματος του Colette τον Δεκέμβριο του 2017 προκάλεσε κύματα απογοήτευσης. Η κατάρρευση του cult πολυκαταστήματος συνέπεσε με μια άνοδο της δημοτικότητας των indie boutique. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Sébastien Chapelle, επικεφαλής του τμήματος ρολογιών και τεχνολογίας στο Colette επί 14 χρόνια, αποφάσισε να ανοίξει μια νέα, μικρότερης κλίμακας μπουτίκ στο Παρίσι, με το ίδιο vibe με το Colette. Το Nous βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την προηγούμενη τοποθεσία της Colette. Ενώ η Colette επικεντρωνόταν κυρίως στη γυναικεία μόδα, η Nous έχει μια πιο ανδρική προσέγγιση, με έμφαση στο lifestyle και διαθέτει σχεδόν τα πάντα, όπως γυαλιά ηλίου, τεχνολογία, βιβλία και streetwear.

3. Dover Street Market, Λονδίνο

dover-street-market-facade.jpg

Η Dover Street Market, που πρόσφατα μεταφέρθηκε σε νέα έδρα στο Haymarket του Λονδίνου, είναι πέντε όροφοι με πολυπόθητα αντικείμενα και αρτοποιεία υψηλής ποιότητας. Ο συνολικός χώρος έχει σχεδιαστεί από την Rei Kawakubo της Comme des Garçons. Ως αποτέλεσμα, κάθε τμήμα του Dover Street Market είναι ευφάνταστο και μοναδικό σε εμφάνιση και αίσθηση, συχνά με την αίσθηση μιας εγκατάστασης τέχνης.

4. Store X, Βερολίνο

301894846-763431141573774-7092877128441423023-n.jpg

Το Store X στο Βερολίνο άνοιξε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2014, προσθέτοντας στις τοποθεσίες του στο Λονδίνο και το Cotswolds, καλύπτοντας δύο ορόφους του κτιρίου Soho House στο Mitte. Έκτοτε έχει εξελιχθεί σε ένα lifestyle concept store με μια δημιουργική επιμέλεια μόδας, επίπλων, τέχνης, μουσικής και βιβλίων. Τώρα το Store X εγκαινίασε τα Studios, τα οποία θα φιλοξενούν ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που θα παρουσιάζει έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, μουσικών και σχεδιαστών, με έμφαση σε εκείνους που έχουν δεσμευτεί στην καινοτομία.

5. The Webster, Νέα Υόρκη

the-webster.jpeg

Το κατάστημα του The Webster στη Νέα Υόρκη είναι εξοπλισμένο με μια εκλεκτική συλλογή μόδας σχεδιαστών και ένα ξεχωριστό μείγμα τέχνης και design από το Μαϊάμι. Τα δάπεδα από τεράτζο εμπνευσμένα από την art deco απηχούν εκείνα της αρχικής μπουτίκ στο South Beach, ενώ vintage ταπετσαρίες από τις δεκαετίες του 1920 και του '30 πλαισιώνουν τον κομψό χώρο που μοιάζει με διαμέρισμα. Εκτός από τα εντυπωσιακά έπιπλα, το κατάστημα φιλοξενεί επίσης αξιόλογα έργα τέχνης.

6. The Apartment, Κοπεγχάγη

y6lmkwhfqhzw5dtlsj5bvd.jpg

Μπαίνοντας στο The Apartment νιώθει κανείς σαν να πηγαίνει στο σπίτι του - but better. Πιο συγκεκριμένα περιέχει μια κολλεκτίβα επίπλων του 20ού αιώνα, σύγχρονης τέχνης και design, που παρουσιάζεται στο κομψό περιβάλλον ενός όμορφα ανακαινισμένου διαμερίσματος του 18ου αιώνα στο Christianshavn, μια γοητευτική συνοικία της παλιάς Κοπεγχάγης.  Ο χώρος έχει επιμεληθεί με σπάνια όρεξη και φιλοδοξία, με έμφαση σε τοπικούς σχεδιαστές και καλλιτέχνες. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι το πρόγραμμα εναλλασσόμενων εκθέσεων, το οποίο προβάλλει τα ανερχόμενα ταλέντα της Δανίας. Είναι μια πηγή εξαιρετικών ιστοριών και αντικειμένων. Το The Apartment είναι επίσης διαθέσιμο για ιδιωτικές συμβουλές σχετικά με εσωτερικούς χώρους και τέχνη, ενώ η ιδρύτρια Tina Seidenfaden Busck είναι μια σεβαστή πηγή για τις βαθιές γνώσεις της στη σύγχρονη τέχνη και το design. 

Feature image source: Dover Street Market, London