fbpixel

Search icon
Search
Πότε θα καταλάβουμε ότι η απιστία δεν κάνει διακρίσεις;
PSYCHOLOGY

Πότε θα καταλάβουμε ότι η απιστία δεν κάνει διακρίσεις;

Στη θέση της Shakira θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε γυναίκα


Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας για τους ανθρώπους που χωρίζουν και αυτούς που είναι άπιστοι; Υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις; Η απάντηση θα έπρεπε να είναι προφανής, ωστόσο, με αφορμή το πρόσφατο διαζύγιο της Shakira με τον Gerard Pique, δημιουργήθηκαν πραγματικά κάποια ερωτηματικά. Τα social media κατακλύστηκαν από σχόλια ανθρώπων που ενώ δε γνωρίζουν το ζευγάρι κι όσα συνέβησαν στη δική τους σχέση, βιάστηκαν να κρίνουν -ξανά- με χαρακτηριστική ευκολία τις δύο πλευρές και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Ακόμη χειρότερα όμως, ήταν πολλοί περισσότεροι αυτοί που απόρησαν πώς μπόρεσε ο Ισπανός ποδοσφαιριστής να απατήσει την λατίνα star, παρά το γεγονός ότι αποτελεί μία από τις πιο hot γυναίκες -αυτή τη στιγμή- στον κόσμο. Είναι δυνατόν να γίνεται αυτός ο διαχωρισμός; Ναι, στον κόσμο των social media, γίνεται!

Ας μπει ένα τέλος στις ταμπέλες!

Λιγότερος ρατσισμός, περισσότερη αλήθεια

«Λυπούμαστε που επιβεβαιώνουμε ότι χωρίζουμε. Για την ευημερία των παιδιών μας, που είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, ζητάμε σεβασμό της ιδιωτικής ζωής. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας», ανέφεραν στην κοινή τους δήλωση η Shakira κι ο Gerard Pique, ωστόσο, στην πράξη φάνηκε πως κανείς δεν έκανε αυτό που ζήτησαν. Αντιθέτως, κυρίως το Twitter, γέμισε με διάφορα posts, που «καταδίκαζαν» τον Ισπανό ποδοσφαιριστή, όχι επειδή ήταν άπιστος, αλλά επειδή είχε δίπλα του μία τόσο όμορφη κι εντυπωσιακή γυναίκα και την απάτησε. Με λίγα λόγια, αν συνέβαινε κάτι τελείως διαφορετικό, αν η Shakira -κι η κάθε Shakira- είχε extra κιλά και διαφορετική, εξωτερική εμφάνιση, θα της άξιζε αυτή η αντιμετώπιση και η απιστία. 

pike-sakira-divorce-new-xr.jpg

Είμαστε όλοι μας καθημερινά έτοιμοι να κρίνουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας και να τους κατηγορήσουμε για κάθε είδους συμπεριφορά, ωστόσο, όταν φτάνει η στιγμή της αυτοκριτικής, κλείνουμε τα μάτια μας. Ο ρατσισμός κρύβεται βαθιά μέσα μας και κάτι τέτοιες στιγμές βγαίνει απλά στην επιφάνεια. Αυτή είναι η αλήθεια και για μία ακόμη φορά, τα γεγονότα κι οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης, επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω. Ο Gerard Pique δεν υπήρξε μία φορά άπιστος, αλλά πολλές και γι' αυτό δεν ευθύνεται -σίγουρα- η Shakira κι η εμφάνισή της. Άρα, ακόμη και αν βρισκόταν μία άλλη γυναίκα στη θέση της, εντελώς διαφορετική, με άλλες αναλογίες και πάλι, δε θα της άξιζε μία τέτοια συμπεριφορά. Αυτή είναι η πραγματικότητα και θα πρέπει -επιτέλους- να το συνειδητοποιήσουν όλοι αυτό!

Απιστία κι έλλειψη εμπιστοσύνης

Η απιστία συνήθως εμφανίζεται εκεί που δεν την περιμένει κανείς. Μία στιγμή, ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο, μια φωτογραφία είναι αρκετά για να τα καταστρέψουν όλα, μία σχέση, μία οικογένεια. Οι άνθρωποι θέλουν -σχεδόν εμμονικά- να κατανοήσουν τα πάντα, ψάχνοντας μια εξήγηση για το λόγο που συμβαίνουν ορισμένα πράγματα γύρω τους και σε αυτή την περίπτωση, το «θύμα» μπαίνει συχνά στη διαδικασία της υπερανάλυσης, όπως κι οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω του. Ωστόσο, η απιστία αφορά αυτόν που την κάνει. Αυτός αισθάνεται την ανάγκη να απατήσει τον/τη σύντροφό του, αυτός υποκύπτει σε άλλους πειρασμούς και διακινδυνεύει τη σχέση του. Συνεπώς, δεν έχει νόημα κανείς να κατηγορεί κανέναν. 

210415-lopez-rodriguez-mb-1327.jpg
Gilbert Carrasquillo / GC Images file

Πράγματα που μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στην απιστία, είναι η έλλειψη αγάπης κι ωριμότητας και η πλήξη ή πολύ απλά, έχει την ανάγκη να το κάνει. Επίσης, μία συνάντηση με κάποιον άλλον άνθρωπο, μπορεί να αποδειχθεί μοιραία. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Όσο εύκολα μπορεί να απατήσει κανείς μία απλή καθημερινή γυναίκα, έτσι, εξίσου εύκολα μπορεί να συμβεί το ίδιο και στην Shakira, τη Jennifer Lopez ή σε οποιαδήποτε άλλη διάσημη star. Η απιστία δεν κάνει διαχωρισμούς και δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους με βάση την εξωτερική τους εμφάνιση. Κάνει την εμφάνισή της με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο και συνοδεύεται από πολλά αρνητικά συναισθήματα και κυρίως, από την έλλειψη εμπιστοσύνης. Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει -λοιπόν- να θεωρεί δεδομένο πως μία γυναίκα ή ένας άνδρας με θεωρητικά εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση, δεν μπορεί να βρεθεί στη θέση που είναι τώρα η Shakira, αλλά και πολλοί άλλοι άνθρωποι. Ας αποβάλλουμε -πια- αυτές τις απόψεις και τις λογικές, ας βγάλουμε επιτέλους τον ρατσισμό από τη ζωή και την καθημερινότητά μας κι ας μάθουμε να μην κρίνουμε κάτι, χωρίς να γνωρίζουμε την πραγματικότητα...