fbpixel

Search icon
Search
Πότε πρέπει να στείλετε μήνυμα στον πρώην σας και πότε όχι
PSYCHOLOGY

Πότε πρέπει να στείλετε μήνυμα στον πρώην σας και πότε όχι

Ένα από how-to για όλες εκείνες τις φορές που αμφιβάλλετε


Το να ξεπεράσετε ένα χωρισμό δεν είναι ποτέ εύκολο. Αφού έχετε επενδύσει χρόνο σε ένα άτομο, σχηματίσατε έναν ουσιαστικό δεσμό και συνηθίσατε να αποτελεί κεντρικό μέρος της ζωής σας, είναι δύσκολο να κόψετε τους δεσμούς εντελώς. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το ότι η επιθυμία να στείλετε μήνυμα στον πρώην σας μπορεί να είναι σχεδόν αφόρητη. Ίσως νιώθετε την ανάγκη να μοιραστείτε ένα κομμάτι των σκέψεων σας, ίσως θέλετε να του πείτε ότι σας λείπει τρομερά ή ίσως απλά θέλετε να δείτε πώς περνάει. Μπορεί να μην υπάρχει σωστή η λανθασμένη απόφαση, αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως μέχρι να προχωρήσετε στην πράξη θα πρέπει να σκεφτείτε κάποιες καταστάσεις.

sxesi-proin-minima-4.jpg

Ο λόγος για τον οποίο νιώθετε αυτήν την ανάγκη

Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να σταματήσουν να σκέφτονται τον πρώην τους με εμμονή καθώς με αυτό τον τρόπο καταπολεμούν ένα αίσθημα μοναξιάς που τους διακατέχει. Άλλοι, που αγαπούσαν πραγματικά τον πρώην τους, δεν μπορούν να φύγουν από την κατάσταση. Κάποιοι φοβούνται να βγουν ξανά στο στίβο του "dating", οπότε διατηρούν την παλιά τους σχέση ζωντανή στο μυαλό τους, καθώς είναι ένα μέσο να παραμείνουν εμπλεκόμενοι και να μη νιώθουν μόνοι.  Όμως, υπάρχει μόνο ένας τρόπος να αφήσετε τα πάντα πίσω και αυτός δεν είναι άλλος από το να ξεκινήσετε να βγαίνετε ξανά ραντεβού αφού περάσετε όλα τα στάδια της «απώλειας». Ο βασικός παράγοντας σε αυτό θα είναι είναι η ετοιμότητα σας να ακολουθήσετε τη φυσική ροή των πραγμάτων. 

Όσο σκέφτεστε συνεχώς κάποιον, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να μην έχετε την επιθυμία να επικοινωνήσετε μαζί του, αλλά το να κοιτάτε μπροστά είναι το πιο υγιές που μπορείτε να επιλέξετε. Για όλους αυτό αφορά ένα διαφορετικό χρονικό διάστημα κι έτσι μερικοί άνθρωποι αποφεύγουν τον πόνο της απώλειας και της θλίψης στέλνοντας μηνύματα στον πρώην τους. Έτσι, το κλειδί είναι το να σέβεστε πάντα τον προσωπικό σας χρόνο.

sxesi-proin-minima-3.jpg

Δοκιμάστε να γνωρίσετε νέο κόσμο όταν είστε έτοιμοι και εν τω μεταξύ, είναι oκ να επικοινωνείτε με τον πρώην σας μέσω μηνυμάτων αν είστε βέβαιοι πως αυτό δε σας προκαλεί πόνο. 

Πότε είναι αποδεκτό να στείλετε μήνυμα στον πρώην σας

Υπάρχει σίγουρα μια στιγμή που είναι αποδεκτό να στείλετε μήνυμα στον πρώην σας -ειδικά όταν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να είστε σε θέση να συμφιλιωθείτε. Αυτά τα σημάδια αφορούν τις περιπτώσεις όπου πιστεύετε πως μπορείτε να εκφραστείτε και να επιδείξετε πραγματική κατανόηση ο ένας στον άλλον καθώς και εκείνες όπου δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Φυσικά, αν πιστεύετε πως υπάρχει πραγματική αλλαγή από την απέναντι μεριά είναι εξίσου μια καλή ευκαιρία για να το δοκιμάσετε. Όλοι μπορούν να αλλάξουν και όλοι έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Το θέμα είναι αν πραγματικά κάτι τέτοιο συνέβη. 

sxesi-proin-minima-2.jpg

Εάν πιστεύετε ότι αυτή είναι η περίπτωσή σας «ακουμπάει» σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες, τότε δεν υπάρχει καθορισμένο χρονικό διάστημα για τον ιδανικό καιρό. Άλλωστε, μόνο εσείς μπορείτε να αφουγκραστείτε το πώς πραγματικά αισθάνεστε. Απλώς σε κάθε περίπτωση οφείλετε να θυμάστε πως το μυστικό είναι να μην έχετε επιδιώξεις και να μην περιμένετε τίποτα παρά την κίνηση που επιλέγετε να κάνετε. Αυτό καθώς και ο πρώην σας έχει τα δικά του κριτήρια. Με πιο απλά λόγια κάντε το:

  • Όταν εκφράζουν και επιδεικνύουν πραγματική ανάγκη για ειλικρινή συζήτηση.
  • Όταν φαίνεται πως άλλαξαν κάποια βασικά ζητούμενα.
  • Όταν σας έχουν φερθεί με σεβασμό.
Θα εκπλαγείτε ευχάριστα αν λάβετε θετική απάντηση. Παρόλα αυτά οι προσδοκίες οδηγούν σε απογοητεύσεις. Ο,τιδήποτε κάνετε, το κάνετε για εσάς και όχι για το αποτέλεσμα.

Πότε θα πρέπει να το αποφύγετε

sxesi-proin-minima-1.jpg

Υπάρχει μια στιγμή που σίγουρα δεν είναι αποδεκτό να στείλετε μήνυμα στον πρώην σας, και αυτή είναι όταν αυτός μπαίνει σε μια νέα σχέση. Όταν μάθετε ότι ο πρώην σας έχει μια νέα σχέση, το τέλος όσων περιμένατε οφείλει να αντιμετωπιστεί και να αρχίσει η πραγματική διαδικασία της αποκαθήλωσης. Θα αναγκαστείτε με έναν ασυνείδητο τρόπο να προχωρήσετε στη ζωή σας, καθώς θα σας δοθεί ένα απρόσμενο δώρο σε συσκευασία απογοήτευσης. Μέσω αυτής θα βρεθείτε ξανά στην ελπίδα, που άλλωστε αποτελεί και τον τελικό στόχο μέσα από αυτή τη διαδικασία. Όσο οδυνηρό και αν σας μοιάζει, θα πρέπει να σεβαστείτε την ανάγκη του πρώην συντρόφου σας για μια νέα αρχή. 

Ακόμη, δεν είναι αποδεκτό να το κάνετε όταν συνεχίζετε να τον κατηγορείτε για όλα τα πράγματα που πήγαν στραβά και όταν δεν υπάρχει κοινή ευθύνη για τίποτα. Το ερώτημα είναι πώς θα αναγνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ της ανάγκης και της ψευδούς ψυχολογικής ώθησης να επιστρέψετε σε μια αρνητική σχέση από την ελπίδα για μια βελτιωμένη σχέση με τον πρώην σας. Η απάντηση είναι χωρίς δεύτερη σκέψη η αυτογνωσία. Ξεκινήστε να γίνεστε όσο πιο αφοπλιστικά ειλικρινείς μπορείτε και ανακαλύψτε τα βαθύτερα αίτια. Με πιο απλά λόγια μη κάντε το:

  • Όταν έχουν ξεκινήσει μια νέα σχέση.
  • Όταν τον κατηγορείτε ή σας κατηγορεί.
  • Όταν αισθάνεστε μόνοι.