fbpixel

Search icon
Search
Πόσο σημαντικό είναι να δώσει σημασία μια γυναίκα όταν παρατηρεί κάτι το ξένο στο σώμα της;
HEALTH

Πόσο σημαντικό είναι να δώσει σημασία μια γυναίκα όταν παρατηρεί κάτι το ξένο στο σώμα της;

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού, η Euromedica πρωτοπορεί παρουσιάζοντας μια καμπάνια φτιαγμένη από AI, που μας παρακινεί για πρόληψη ενάντια στη νόσο


Η 25η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, ενώ ο μήνας Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τη νόσο. Η ευαισθητοποίηση για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία αποτελούν το «Α» το «Ω», καθώς περίπου 1 στις 8 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση στη ζωή της. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αλλά και τις πληροφορίες του W40 Hellas, περισσότερες από 1.600.000 γυναίκες ανά χρόνο διαγιγνώσκονται με τη νόσο, ενώ στην Ευρώπη περισσότερες από 450.000 γυναίκες εμφανίζουν καρκίνο στον μαστό. Περίπου 140.000 χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας αυτού. Στην Ελλάδα ο αριθμός των νέων περιστατικών που αναφέρεται ετησίως κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 7.000.

Με τον καρκίνο του μαστού να αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς τύπους καρκίνου που πλήττουν τις γυναίκες, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι ο θεμέλιος λίθος της διασφάλισης της υγείας.
anwnimo-skhedio-1-768x768.jpg


Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, ο όμιλος υγείας Euromedica πρωτοπορεί με μία καμπάνια που φέρνει την ψηφιακή εποχή και την τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο της ευαισθητοποίησης για την αξία της πρόληψης. Η νέα αυτή καμπάνια στοχεύει να αφυπνίσει τις γυναίκες, ενθαρρύνοντάς τις να εξετάσουν προσεκτικά το σώμα τους και να λάβουν προληπτικά μέτρα για την υγεία τους.

Η ενέργεια αυτή βασίζεται στη δύναμη των εικόνων, που δημιουργούνται από AI μηχανές, οι οποίες παρουσιάζουν στιγμιότυπα από την καθημερινότητα μίας γυναίκας. Στην αρχή, οι εικόνες φαίνονται απόλυτα φυσιολογικές, όπως μία γυναίκα που περπατά στους δρόμους της Αθήνας μιλώντας στο κινητό ή μία άλλη που βρίσκεται κολλημένη στην κίνηση. Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική ματιά, εντοπίζονται ατέλειες και παραμορφώσεις στο σώμα τους, glitches, που αποκαλύπτουν την τεχνητή προέλευση τους.

ph-mastou.jpg


Αυτές οι ατέλειες παρομοιάζουν το «ξένο» ή το «μη φυσιολογικό» που μπορεί να εμφανιστεί και στο ανθρώπινο σώμα. Μέσα από αυτό το συμβολικό μήνυμα, η καμπάνια της Euromedica καλεί τις γυναίκες να αναγνωρίσουν και να δώσουν προσοχή σε οποιαδήποτε αλλαγή στο σώμα τους. Όπως οι ψηφιακές εικόνες εμφανίζουν ανεπαίσθητες ανωμαλίες έτσι και ο καρκίνος του μαστού μπορεί να ξεκινήσει με μικρά, διακριτικά σημάδια που απαιτούν προσοχή κι έγκαιρη διάγνωση.

shutterstock-2356720461.jpg

Γιατί είναι τόσο σπουδαία η αξία της πρόσληψης;

Με πολυετή εμπειρία στον τομέα της υγείας και κορυφαίες διαγνωστικές υπηρεσίες, η Euromedica είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος στην πρόληψη και την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού. Προσφέροντας εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως η ψηφιακή μαστογραφία, ο υπέρηχος και η μαγνητική τομογραφία μαστών, ο όμιλος παρέχει στις γυναίκες τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν εγκαίρως οποιαδήποτε ανωμαλία και να φροντίσουν την υγεία τους με υπευθυνότητα και ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Euromedica προσφέρει ειδικό πακέτο προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού, το οποίο περιλαμβάνει μαστογραφία και υπέρηχο μαστών στην προνομιακή τιμή των 40€. 

Η Euromedica, με αυτή την πρωτοποριακή καμπάνια, μας υπενθυμίζει ότι η υγεία μας είναι ανεκτίμητη. Μην αναβάλλετε τη φροντίδα του εαυτού σας , η έγκαιρη εξέταση μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Γιατί πρόληψη σώζει ζωές και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε!