fbpixel

Search icon
Search
Πώς το eclectic design αποτυπώνεται στην πιο minimal εκδοχή του σε ένα tiny διαμέρισμα
INTERIORS

Πώς το eclectic design αποτυπώνεται στην πιο minimal εκδοχή του σε ένα tiny διαμέρισμα

Αρχιτεκτονικά επιμελημένο από το Blockstudio


Το Blockstudio με έδρα τη Μόσχα έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στον χώρο της αρχιτεκτονικής και να θεωρηθεί ένα από τα πιο επιτυχημένα των τελευταίων ετών χάρη στον up to date τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει κάθε home σκηνικό, μετατρέποντάς στο σε ένα απόλυτα cozy και υπερσύγχρονο περιβάλλον. Δημιουργικού σε συνεχώς ενημερωμένοι, οι αρχιτέκτονες του design studio γνωρίζουν εξαιρετικά τι πάει να πάει να πει εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα, κάτι το οποίο ποτέ δεν παραλείπουν να αποτυπώνουν στα έργα τους.

Πρόσφατα, έδωσε τη σχεδιαστική υπογραφή τους σε ένα σχετικά μικρό διαμέρισμα που είναι χτισμένο στην καρδιά της Μόσχας. Πρόκειται για ένα κτίσμα του '68, το οποίο σήμερα έχει τον τρόπο να παραδίδει μαθήματα σύγχρονου μινιμαλισμού μέσα από το απίθανο design του. Ένα σπίτι που διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τα υπόλοιπα που βλέπουμε, καθώς καταφέρνει κι ενσωματώνει διάφορα στιλ στη διακόσμηση -το λεγόμενο eclectic style-, χωρίς ωστόσο να στερείται την αίσθηση της αρμονίας και της πρακτικότητας ως προς τη διαμονή των ιδιοκτητών του.

hallway.jpg


Με εμφανή τα σημάδια του χρόνου και το ολοκληρωτικό makeover να θεωρείται επιτακτικό, το design studio, αφού μελέτησε τον ήδη υπάρχοντα χώρο και τις δυνατότητες αυτού, έβγαλε το σχέδιο για την ανανεωμένη μορφή, με γνώμονα την υψηλή αισθητική, αλλά και την απαραίτητη λειτουργικότητα. Οι νέοι ιδιοκτήτες της κατοικίας ήθελαν, κατά κύριο λόγο, ένα όμορφο, ζεστό περιβάλλον, με έντονο φυσικό φως, που να τους εξυπηρετεί επαρκώς στο lifestyle τους.

Για τη νέα κατασκευή του σπιτιού, το κύριο υλικό που επιλέχθηκε είναι το ξύλο στην πιο ανοιχτόχρωμη εκδοχή του. Τα χρώματα, επίσης, είναι τόσο ουδέτερα, με σκοπό να εξασφαλίζουν αρμονία και τέλεια ισορροπία από χώρο σε χώρο. Να πούμε κάπου εδώ πως το διαμέρισμα αποτελείται από ένα living room, μια μικρή κουζίνα, δύο ευρύχωρα υπνοδωμάτια κι ένα μπάνιο. Είναι ακριβώς αυτό που ζητούσε το νεαρό ζευγάρι για να οραματιστεί το μέλλον του.

Παράλληλα, πέρα από το πρωταγωνιστικό ξύλο και την basic χρωματική παλέτα που τελικά επιλέχθηκε, παρατηρούμε πως σε ορισμένες από τις γωνίες του loft εντύπωση προκαλούν οι επιφάνειες από μάρμαρο, οι οποίες δίνουν μια έξτρα διάσταση, καθώς κι έναν πιο lux χαρακτήρα στο τελικό αποτέλεσμα.

sitting-room.jpg


Εμβαθύνοντας στην αρχιτεκτονική της κατοικίας, αυτό που παρατηρούμε είναι το πόσο απίστευτα συνδυάζονται οι θερμές αποχρώσεις με πιο ψυχρούς τόνους, όπως είναι το λευκό και το γκρι. Οι natural τόνοι και οι «καθαρές» γραμμές στα έπιπλα κυριαρχούν και ταιριάζουν απόλυτα με το σκηνικό, τη στιγμή που η πρακτικότητα έχει αποτυπωθεί με πιθανό τρόπο, από γωνιά σε γωνιά.

Η αισθητική που διατηρείται μπερδεύεται με περασμένες δεκαετίες, δημιουργώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακό mixed σκηνικά που έχουμε θαυμάσει. Βλέπουμε πως η λιτότητα είναι αυτήν στην οποία βασίστηκαν οι αρχιτέκτονες, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ένα αποτέλεσμα που δε θα στερείται σε καμία περίπτωση τη λειτουργικότητα, αλλά και τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα μέσα από το design. 

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως χρόνο με τον χρόνο βλέπουμε πως το mix & match γίνεται ολοένα και περισσότερο «κομμάτι» του σύγχρονου interior design, δίνοντας σε όλους μας την ευκαιρία να συνδυάσουμε πολλά και διαφορετικά styles και να δημιουργήσουμε ένα σκηνικό απόλυτα μοντέρνο και ξεχνώντας μια για πάντα την έννοια της τελειότητας, που απ' ό,τι φαίνεται ανήκει πια στο παρελθόν!

sitting-room1.jpg


Για να ολοκληρώσουν το αποτέλεσμα, οι αρχιτέκτονες έδωσαν βάση ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια και προσέθεσαν τα αγαπημένα βιβλία της οικογένειας αλλά και άλλα λευκώματα τέχνης, αρχιτεκτονικής και μόδας, δίνοντας έναν άκρως sophisticated χαρακτήρα στο όλο decor. Στο μεταξύ, τα έντονα χρωματικά -πολλά από αυτά χειροποίητα- χαλιά έχουν εξασφαλίσει την πολυπόθητη cozy αίσθηση που αναζητούσαν εξ αρχής οι ιδιοκτήτες.

Πλέον, όλα τα μέλη απολαμβάνουν τη ζωή τους στο υπέροχο αυτό σπίτι, γνωρίζοντας πολύ καλά πως πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που δικαιώνει και με το παραπάνω τις αρχικές τους προσδοκίες. Είναι όλα τόσο αρμονικά δεμένα μεταξύ τους και απόλυτα προσαρμοσμένα στις ανάγκες ενός λειτουργικού και ιδιαίτερα μοντέρνου living. Δε βλέπουν την ώρα να υποδέχονται τα αγαπημένα τους πρόσωπα για ατελείωτες βραδιές χαλάρωσης μέσα στο atmospheric & chic περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του διαμερίσματος!