fbpixel

Search icon
Search
Πώς θα βγάλετε ολοκληρωτικά & χωρίς δυσκολία τη ζάχαρη από τη διατροφή σας
HEALTH

Πώς θα βγάλετε ολοκληρωτικά & χωρίς δυσκολία τη ζάχαρη από τη διατροφή σας

Ενταχθείτε σε πιο υγιεινά διατροφικά «μονοπάτια» με 5 απλούς τρόπους


Σας φαίνεται ακατόρθωτο γεγονός το να κόψετε την πρόσληψης της ζάχαρης στη ζωή σας; Η αλήθεια είναι πως αυτό το κρυσταλλικό υλικό είναι άρρηκτα συνυφασμένο με όλους εκείνους τους λόγους που τονώνουν την ψυχολογία όλων, κάνοντάς σας χαρούμενους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η εισχώρησή του στον οργανισμό σας έχει εξίσου θετικά αποτελέσματα. Πώς, όμως, θα καταφέρετε να βγάλετε μια για πάντα τη ζάχαρη από το πρόγραμμα της διατροφή σας, τη στιγμή που αυτή προστίθενται σχεδόν σε ό,τι τρώτε;

Κι όμως, υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να ανακαλύψετε παρακάτω!
shutterstock-281515502.jpg

1. Μάθετε τι λογίζεται ως ζάχαρη

Ξεκινήστε την προσπάθειά σας παίρνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν στο θέμα! Εάν πραγματοποιήσετε μια έρευνα, θα διαπιστώσετε πως η εισχώρηση ζάχαρης στον οργανισμό μας δεν έχει πάντα αρνητικά αποτελέσματα. Αντιθέτως, όταν η προέλευσή της είναι φυσική, θεωρείται απολύτως απαραίτητη για κάθε πρόγραμμα διατροφής, αρκεί να λάβετε υπόψιν σας όλους εκείνους του τρόπους που μπορείτε να την καταναλώσετε χωρίς να κανένα φόβο. Φυσικές γλυκαντικές ουσίες, όπως ο χυμός ζαχαροκάλαμου, τα φρούτα, το νέκταρ αγαύης, το μέλι και οι συμπυκνωμένοι χυμοί φρούτων, έχουν πλεονεκτήματα σε σχέση με την επεξεργασμένη ζάχαρη, ενώ αποτελούν σημαντικές θρεπτικές ουσίες που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό μας. Επίσης, δεν πρέπει να ξεγελιέστε από λέξεις όπως «βιολογική» ή «ακατέργαστη», όσον αφορά στις γλυκαντικές ουσίες, εφόσον τις περισσότερες φορές πρόκειται για επεξεργασμένη ζάχαρη.

2. Αντικαταστήστε την με άλλες γλυκαντικές ουσίες

Το να κόψετε τελείως τη ζάχαρη από τα ροφήματά σας είναι σίγουρα μια δυναμική κίνηση, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Σίγουρα, όμως, είναι εφικτό! Σε αρχικό στάδιο, μειώστε σταδιακά την ποσότητά της από τον καφέ ή άλλα αγαπημένα σας ροφήματα και οδηγηθείτε σε σημείο που η ύπαρξή θα θεωρηθεί περιττή. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο στο μυαλό σας, διαφύγετε σε λύσεις που θα σας δώσουν την πλήρη αίσθηση ζάχαρης –ίσως και καλύτερη: μέλι, στέβια, ερυθριτόλη, σακχαρίνη, ακόμα και καστανή ζάχαρη που είναι λιγότερο επεξεργασμένη από τη λευκή. Έτσι, θα δώσετε στον εαυτό σας χρόνο για να προσαρμοστεί στην καινούρια γεύση και, τελικά, μπορεί να απαλλαγείτε τελείως από το «λευκό θάνατο», όπως χαρακτηρίζουν τη ζάχαρη και το αλάτι.

shutterstock-1013232013.jpg

3. Μην επηρεάζεστε από τις ετικέτες των προϊόντων

Μερικές φορές, το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο από αυτό που επιθυμούμε, καθώς πολλά προϊόντα που δηλώνουν «χαμηλά σε λιπαρά» είναι γεμάτα ζάχαρη! Η αλήθεια είναι πως η προσθήκη ζάχαρης σε κάτι καταναλώσιμο μπορεί να καταγράφετε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, που δε λαμβάνονται πάντοτε υπόψιν. Η ετικέτα “sugar free” σίγουρα θα σας έχει βάλει στον πειρασμό να αγοράσετε κάποιο αναψυκτικό, που από τη φύση του θεωρείται ανθυγιεινό, ενώ στέκεται ως αφορμή για να σας κάνει να αναρωτηθείτε κατά πόσο είναι δυνατόν ένα προϊόν να είναι τόσο γευστικό, εξίσου γλυκό και διατηρώντας την ίδια ακριβώς γεύση με την original εκδοχή του. Πιστέψτε μας, δεν είναι πάντα αληθές κάτι τέτοιο!

4. Πίνετε νερό αντί για αναψυκτικά

Η μείωση των αναψυκτικών από τη ζωή σας, θα έπρεπε να μπει στο πρόγραμμά σας και χωρίς να επιθυμείτε να αφαιρέσετε τη ζάχαρη από τη διατροφή που ακολουθείτε! Επειδή ποτέ δεν είναι αργά και δεν υπάρχουν περιθώρια για ανυπολόγιστη κατανάλωση ζάχαρης, βάλτε στη ζωή σας περισσότερο νερό κα θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα που θα φέρουν τα σημάδια τους στο σώμα σας, στο δέρμα και στην ψυχοσύνθεσή σας. Εάν, όμως, σας είναι δύσκολη η κατανάλωσή του, τότε μπορείτε να στραφείτε σε τακτικές που θα δώσουν σας δώσουν τη λύση και θα συντελέσουν στο να διαμορφώσετε τη σχέση σας με αυτό το πολύτιμο αγαθό: μπορείτε να προσθέσετε φλούδες λεμονιού ή πορτοκαλιού, ξύλα κανέλας ή και δυόσμο, έτσι ώστε να δώσετε γεύση με τους πιο φυσικούς τρόπους, πίνοντάς το πιο ευχάριστα. Οκτώ με δέκα ποτήρια ανά ημέρα, είναι αρκετά πετύχετε το στόχο σας!

shutterstock-593262506.jpg

5. Φτιάξτε μόνοι σας τα γεύματά σας

Σαφώς και χρειάζεται να αφιερώσετε χρόνο, αλλά τα αποτελέσματα δε θα σας κάνουν να σκεφτείτε ούτε στιγμή τον ελάχιστο κόπο σας! Προκειμένου να είστε σίγουροι πως τα τρόφιμα που καταναλώνετε δεν περιλαμβάνουν ζάχαρη, δημιουργήστε handmade συνταγές που θα φέρουν την υπογραφή σας και θα μπορείτε να τις καταναλώσετε χωρίς τύψεις και περιττές σκέψεις. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε και την κρυμμένη ζάχαρη των προϊόντων που καταγράψαμε παραπάνω. Υπάρχουν τόσες πολλές sugar free εκδοχές γλυκών, που με ένα search θα σας πείσουν να τις εκτελέσετε και να γυρίσετε το βλέμμα σε όλα τα τυποποιημένα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Bye bye sugar!