fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Πώς θα διατηρήσετε το λαιμό σας νεανικό αποτελεσματικά

Όλα τα tricks για αποτέλεσμα που ξεχωρίζει


Πώς θα διατηρήσετε το λαιμό σας νεανικό αποτελεσματικά

Ας το παραδεχτούμε. Οι περισσότερες γυναίκες είναι τόσο εστιασμένες στο δέρμα του προσώπου και στο πώς να το διατηρήσουμε απαλό και λαμπερό που μερικές φορές το άλλο 90 τοις εκατό του μεγαλύτερου οργάνου του σώματος πηγαίνει λίγο πίσω. Ένα από αυτά τα σημεία, συγκεκριμένα, είναι το δέρμα στο λαιμό μας. Αυτή η περιοχή είναι συνήθως εκεί που οι περισσότερες σταματούν το skincare με αυτό να μεταφράζεται σε ρυτίδες, πτυχώσεις, κηλίδες από τον ήλιο και χαλαρό δέρμα. Αλλά όχι πια. Για να βοηθήσουμε τον λαιμό μας να γίνει μια προέκταση της νεανικής επιδερμίδας που προσπαθούμε να διατηρήσουμε στο πρόσωπο αναζητήσαμε όλα εκείνα που θα βοηθήσουν. 

roll-neck-cover.jpg

Χρησιμοποιήστε ρετινόλη για σύσφιξη του λαιμού

Η δερματολόγος Roberta Del Campo, αναφέρει πως το Retin-A (ή ρετινοϊκό οξύ) είναι ένα "ηρωϊκό" προϊόν για τη σύσφιξη του λαιμού. Η ρετινόλη είναι μια βιταμίνη που βοηθά στην επιτάχυνση του κύκλου των κυττάρων και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου.Είναι συστατικό εγκεκριμένο από τον FDA για τη θεραπεία και την πρόληψη των ρυτίδων και έχει δεκαετίες έρευνας που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα του. Επειδή ο λαιμός είναι μια ευαίσθητη περιοχή, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με μια μικρή ποσότητα ή χαμηλότερη συγκέντρωση και να αυξήσετε καθώς δημιουργείται ανοχή.

Σκεφτείτε το Micro-Needling

Μια λίγο πιο δαπανηρή θεραπεία είναι το micro-needling, όπου μικροσκοπικές βελόνες τυλίγονται ή σφραγίζονται πάνω από το δέρμα, δημιουργώντας μικροσκοπικούς τραυματισμούς που προορίζονται να προωθήσουν την επισκευή του δέρματος και την παραγωγή κολλαγόνου. Πολλοί δερματολόγοι ισχυρίζονται πως η θεραπεία είναι ικανή να ανυψώνει το πεσμένο, χαλαρό δέρμα. Έχει επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα της θεραπείας των μαύρων κηλίδων, του ανομοιόμορφου τόνου δέρματος και των διευρυμένων πόρων ταυτόχρονα. Επιπλέον, βοηθά ό,τι προϊόν εφαρμόζετε από πάνω (είτε είναι ορός λαιμού είτε κρέμα) να απορροφάται καλύτερα.

 Much needed

Much needed

NEOVADIOL Replenishing Anti-Sagginess Day Cream, Vichy

 Retinoid power

Retinoid power

Smart Clinical Repair Wrinkle Correcting Serum, Clinique, Attica

BUY ME
 Red tool

Red tool

Laser Renew Κρέμα Ημέρας με SPF 20, L'Oreal, Hondos Center

BUY ME
 Improving firmness

Improving firmness

Λάδι Αντιγήρανσης 7 Δράσεων, Tzimas Cosmetics

BUY ME
 Antioxidant complex

Antioxidant complex

Creme Prodigieuse Boost Concentre Preparateur Energisant, Nuxe, Vita4You

BUY ME
 Plus peptides

Plus peptides

A-Passioni Retinol Cream, Drunk Elephant, Sephora

BUY ME

Εφαρμόστε τα προϊόντα με ανοδική φορά

Μέχρι στιγμής γνωρίζετε τη σημασία του να απλώνετε επιμελώς μια κρέμα στο λαιμό. Αλλά όταν πρόκειται για τον τρόπο εφαρμογής της, πολλές από εσάς δεν είστε τόσο έμπειρες. Σύμφωνα με την Helen Flamenbaum του Schweiger Dermatology Group, η περιοχή του λαιμού γερνάει με πιο γρήγορο ρυθμό. Το δέρμα στο λαιμό σου είναι λίγο πιο λεπτό από το πρόσωπο σας και οι μυς και ο ιστός του δέρματος πιο αδύναμοι. Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να ασκήσετε ήπια πίεση όταν εφαρμόζετε τα προϊόντα για το λαιμό σας, καθώς το τράβηγμα μπορεί να οδηγήσει σε σημάδια γήρανσης πιο γρήγορα. Για να προσπαθήσετε να αποφύγετε τη χαλάρωση του δέρματος του λαιμού, κινείστε πάντα με ανοδικές κινήσεις κατά μήκος του λαιμού σας.

Δοκιμάστε patches λαιμού 

Δεν είμαστε νέοι στην έννοια των beauty patches. Είτε πρόκειται για ακμή, είτε για μαύρα στίγματα, τα επιθέματα ομορφιάς διατίθενται σε όλες τις μορφές και αγαπιούνται για τα γρήγορα αποτελέσματα, την ευκολία χρήσης και την ευελιξία τους. Μπορείτε από websites του εξωτερικού να ανακαλύψετε πολλές διαφορετικές επιλογές και να τα ενσωματώσετε στη ρουτίνα σας. Πολλά από αυτά μάλιστα μπορείτε να τα αφήσετε όλη τη νύχτα και υπόσχονται να ξυπνήσετε με ενυδατωμένο, μεταξένιο-λείο δέρμα.

neck-cream.jpg

Εφαρμόστε ένα αντηλιακό με συνέπεια

Το γεγονός ότι ο λαιμός και το πρόσωπό σας βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση σημαίνει ότι πράγματα όπως η βλάβη από τον ήλιο και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με ζημιές από περιβαλλοντικά στοιχεία επηρεάζουν το πρόσωπο και το λαιμό σας σχεδόν ταυτόχρονα. Η επαρκής αντηλιακή προστασία με ένα αντηλιακό με βάση τα ορυκτά και ένα ρετινοειδές τη νύχτα θα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα, καθώς όχι μόνο βελτιώνουν την ποιότητα του δέρματός αλλά εμποδίζουν την απώλεια κολλαγόνου, η οποία είναι πιο δύσκολο να διορθωθεί καθώς μεγαλώνετε.