fbpixel

Search icon
Search
Πώς να ψωνίσετε έξυπνα κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων
STYLING TIPS

Πώς να ψωνίσετε έξυπνα κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων

Ήρθε η ώρα να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας για το νέο έτος


Για όλες τις fashion lovers μετά από τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έρχεται ακόμα μία αγαπημένη περίοδος, αυτή των εκπτώσεων. Αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για το απόλυτο shopping therapy αλλά και για να αποκτήσουμε κομμάτια, τα οποία θα προσφέρουν ανανέωση, τόσο στη γκαρνταρόμπα όσο και στην ψυχολογία μας. Μπορούμε να διαλέξουμε fashionable pieces τόσο της σεζόν που διανύουμε όσο και της επόμενης, ανάλογα τις ανάγκες. Παρόλα αυτά για να προχωρήσουμε στις κατάλληλες αγορές και να μην πέσουμε σε τυχόν ατοπήματα υπάρχουν μερικά tips που αξίζει να ακολουθήσουμε.

Ανακαλύψτε τα!

1. Κάντε ένα γρήγορο check στην γκαρνταρόμπα σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε τις αγορές σας είναι να δείτε προσεκτικτά τα κομμάτια που υπάρχουν ήδη στη ντουλάπα σας. Αυτή η διαδικασία αποτελεί και μία ευκαιρία για γρήγορη εκκαθάριση. Ανακαλύψτε ποια είναι τα items που έχετε να φορέσετε καιρό, αυτά που πλέον δεν σας κάνουν το κλικ και αφήστε τα στην άκρη. Στη συνέχεια σκεφτείτε ποια είναι εκείνα που σας λείπουν και που θέλετε να αποκτήσετε με βάση τις τάσεις, το στιλ αλλά πρώτα απ΄όλα τις ανάγκες σας.

shutterstock-1293384706.jpg

2. Καταγράψτε όλα όσα χρειάζεστε

Αφού, λοιπόν, έχετε κάνει το απαραίτητο declutter στη συλλογή σας, τόσο στα ρούχα όσο και στα παπούτσια, ήρθε η στιγμή να δημιουργήσετε μία λίστα με όλα όσα θέλετε να αποκτήσετε. Μ' αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να οργανώσετε πολύ καλύτερα τις σκέψεις σας και να τις ξαναδιαβάσετε. Αρχικά, μπορείτε να καταγράψετε όλα όσα σας έρχονται στο μυαλό. Προχωρήστε σε μία δεύτερη ανάγνωση και διαγράψτε τα "περιττά". Μπορείτε να τα βάλετε και μία σειρά προτεραιότητας για μεγαλύτερη ευκολία.

3. Δώστε την απαραίτητη προσοχή στην εφαρμογή

Δεν σημαίνει πως επειδή κάτι είναι φθηνό ή επειδή σας αρέσει αλλά δεν είναι στο κατάλληλο νούμερο πρέπει να το αποκτήσετε οπωσδήποτε. Μην κάνετε συμβιβασμούς στις αγορές σας. Προσθέστε στην γκαρνταρόμπας σας κομμάτια που σας ταιριάζουν, αναδεικνύουν τη σιλουέτα σας και ανταποκρίνονται στο στιλ σας. Σημασία έχει να επενδύσετε σε σχέδια που θα γίνουν σύμμαχοι της καθημερινότητάς σας και όχι σε άλλα που θα φορέσετε μόνο μία φορά. Αφιερώστε χρόνο για τα ψώνια σας.

shutterstock-1524155312.jpg

4. Επενδύστε σε next season items

Τις περισσότερες φορές στις εκπτώσεις μπορείτε να ανακαλύψετε κομμάτια, τα οποία θα σας συνοδεύσουν υπέροχα και την επόμενη σεζόν. Φροντίστε να είστε πάντοτε ένα βήμα μπροστά. Πώς θα το πετύχετε; Πριν ξεκινήσετε τις αγορές σας, καλό θα ήταν να μελετήσετε προσεκτικά τις τάσεις των επόμενων μηνών, έτσι ώστε να βρεθείτε μπροστά σε items-ευκαιρία να στρέψετε κατευθείαν το ενδιαφέρον σας σ' αυτά. Άλλωστε τα trends είναι γνωστά αρκετό καιρό πριν.

5. Για τις online αγορές προτιμήστε έμπιστα sites

Μπορεί τα e-shops να αυξάνονται ραγδαία, ωστόσο είναι λίγα αυτά που αξίζει πραγματικά να εμπιστευτείτε. Θα πρέπει να είστε αρκετά παρατηρητικοί, έτσι ώστε να νιώσετε απόλυτη σιγουριά για την αξιοπιστία και την αυθεντικότητα των προϊόντων. Διαβάστε κριτικές και αξιολογήσεις, δείτε κάποιο haul στο YouTube με πράγματα από το διαδικτυακό κατάστημα που σκέφτεστε να παραγγείλετε και ρωτήστε κοντινά σας πρόσωπα για τη δική τους εμπειρία για online shopping. Προσπαθήστε να δώσετε απαντήσεις σε όλες τις απορίες σας πριν αδειάσετε το καλάθι, βάζοντας τα στοιχεία σας.