fbpixel

Search icon
Search
Πώς να διατηρήσετε τα πουλόβερ σας σαν καινούργια
THE LOOK

Πώς να διατηρήσετε τα πουλόβερ σας σαν καινούργια

Τα expert tips που πρέπει να γνωρίζετε!


Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν επηρεάσει άμεσα τον τρόπο με τον οποίο ντυνόμαστε. Τα άνετα πλεκτά είναι μια αβίαστη "στολή" που μπορεί να σας βγάλει από τις συνοδέψει από το φθινοπώρο μέχρι το τέλος του χειμώνα, αλλά για να διασφαλιστεί ότι θα διαρκέσουν τόσο πολύ, τα πουλόβερ απαιτούν αγάπη και φροντίδα. Αν και τα πλεκτά υφάσματα μπορεί να είναι εξαιρετικά ευαίσθητα, ένα καλό πουλόβερ μπορεί να αντέξει πραγματικά μια ζωή - αν του φερθείτε με τον σωστό τρόπο. Πόσο συχνά, λοιπόν, πρέπει να πλένετε τα πουλόβερ σας; Πώς αποφεύγετε το bobbling; Και τι γίνεται με τις φοβερές τρύπες του σκόρου;

Παρακάτω, δείτε τις κορυφαίες συμβουλές της για τη φροντίδα των πλεκτών σας αυτό το χειμώνα

1. Μάθετε πώς να τα πλένετε (και πότε)

Το πλύσιμο των πουλόβερ σας δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε. Τα περισσότερα πουλόβερ πρέπει να πλένονται στο χέρι, ώστε να διαρκούν περισσότερο και το ύφασμα να παραμένει σε καλή κατάσταση. Για να το κάνετε αυτό, γεμίστε έναν κουβά ή έναν νεροχύτη με δροσερό νερό, προσθέστε μερικές σταγόνες ήπιο απορρυπαντικό πλυντηρίου και βυθίστε το πουλόβερ. Αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 30 λεπτά και, στη συνέχεια, ξεπλύνετέ το με δροσερό νερό. Για να στεγνώσετε, πιέστε απαλά το νερό από το πουλόβερ (ποτέ μην το στύψετε) πριν το απλώσετε σε μια καθαρή πετσέτα. Στη συνέχεια, τυλίξτε την πετσέτα για να απορροφήσετε όλο το περιττό νερό. Τέλος, απλώστε για να στεγνώσει.

Όσον αφορά τα διάφορα υλικά, προγραμματίστε να πλένετε το βαμβάκι και το κασμίρ μετά από 2-3 φορές, ενώ έχετε το νου σας πως το μαλλί ή ο πολυεστέρας αντέχουν περίπου πέντε φορές. Βεβαιωθείτε όμως ότι ακολουθείτε τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα και μην πλένετε πιο συχνά, εκτός αν το πουλόβερ έχει κάποιο λεκέ . Και αν γράφει μόνο στεγνό καθάρισμα (όπως συμβαίνει με τα περισσότερα μάλλινα), τότε το καθαριστήριο είναι μονόδρομος. 

shutterstock-1848338494.jpg

3. Αποθηκεύστε τα πουλόβερ σωστά

Πρόκειται για έναν universal κανόνα: Ποτέ μην κρεμάτε τα πουλόβερ σας - αλλά διπλώνετέ τα.  Το κρέμασμα θα προκαλέσει το τέντωμα των πουλόβερ και τη δημιουργία κορυφών στους ώμους. Αντ' αυτού, διπλώστε ή τυλίξτε τα πουλόβερ και αποθηκεύστε τα σε συρτάρια ή σε ράφια για να διατηρήσουν το σχήμα και την ποιότητά τους. 

4. Επενδύστε σε ένα debobbler

Το ξεφλούδισμα είναι συχνά ένα μεγάλο σημάδι ότι ένα πουλόβερ έχει αγαπηθεί πολύ, αλλά η επένδυση σε ένα debobbler μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι θα είναι σαν καινούργιο. Η διαφορά μεταξύ ενός πουλόβερ υψηλής ποιότητας και ενός πουλόβερ χαμηλής ποιότητας είναι η έκταση αυτού του bobbling - μόλις αφαιρέσετε τα επιφανειακά bobbles, το νήμα θα πρέπει να σταθεροποιηθεί.

shutterstock-2244974097.jpg

5. Προσέξτε τους σκόρους

Για να προστατέψετε τα πουλόβερ σας από τους ενοχλητικούς σκόρους, βάλτε μερικά σακουλάκια από ξύλο κέδρου ή λεβάντας στα συρτάρια σας, καθώς και βεβαιωθείτε ότι τα πλεκτά σας είναι πάντοτε καθαρά - προτού τα τοποθετήσετε πίσω στη θέση τους.