fbpixel

Search icon
Search
Πώς η παράδοση και ο μοντερνισμός συναντιούνται σε μια απίθανη κατοικία στην Αγγλία
INTERIORS

Πώς η παράδοση και ο μοντερνισμός συναντιούνται σε μια απίθανη κατοικία στην Αγγλία

Πρόκειται για το βικτοριανό σπίτι της Rose Hulse


Η Rose Hulse είναι γνωστή σε πολλούς από την παρουσία της στην αγγλική τηλεόραση. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν, ωστόσο, είναι το πάθος της για το interior design, μιας και η ίδια επιλέγει συχνά να ασχολείται με αυτό, διακοσμώντας τους προσωπικούς της χώρους. Όπως έχει πει, είναι μια διαδικασία που την ηρεμεί, τη βγάζει από την απαιτητική καθημερινότητα και τη γεμίζει έμπνευση.

Τα τελευταία χρόνια ζει στο West Country, όπου αγόρασε μια εκπληκτική βίλα που ισορροπεί με απίθανο τρόπο ανάμεσα στο σήμερα και το χθες. Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που φέρει τη δική της επιμέλεια σε ό,τι αφορά στη διακόσμηση, αποτελώντας την τέλεια πηγή έμπνευσης. Κομμάτια του παρελθόντος αλλά και πιο μοντέρνα δημιουργούν ένα σκηνικό στο οποίο αξίζει να εμβαθύνουμε.

217-1-ZeC1t.jpg


Τρέφοντας μια ιδιαίτερη αγάπη για τα χρώματα, η ιδιοκτήτρια επέλεξε να τα εντάξει στην κατοικία της, μέσα από διάφορους τόνους που εξασφαλίζουν διάσταση και στιλ. Σε ένα γενικευμένο πλαίσιο, οι pastel αποχρώσεις έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ πολλά είναι τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί bold λύσεις, οι οποίες χαρίζουν χαρακτήρα και δένουν υπέροχα με το όλο design.

Το όλο σκηνικό της κατοικίας, δείχνει να παίρνει cozy χαρακτήρα εξαιτίας των υφασμάτων που έχουν επιλεχθεί από την ίδια, τόσο στους καναπέδες όσο και στα κρεβάτια. Βλέπουμε πως το βελούδο πρωταγωνιστεί σε αρκετά σημεία, χαρίζοντας περισσότερους πόντους πολυτέλειας, vintage αισθητικής και ακαταμάχητης κομψότητας.

Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, έχουν στρωθεί χαλιά σε διάφορα σχήματα και ποιότητες, προκειμένου να συμπληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα την εικόνα του σπιτιού. Οι παλιές δημιουργίες και τα εμβληματικά έπιπλα από χώρο σε χώρο, σε συνδυασμό με πιο μοντέρνες γραμμές, έχουν εξασφαλίσει το τέλειο design combo, το οποίο έχει τον τρόπο να γεμίζει έμπνευση κάθε λάτρη της διακόσμησης.

216-1.jpg


Τα κύρια στοιχεία που κέντρισαν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο το ενδιαφέρον της Hulse, ήταν ο βικτοριανός χαρακτήρας στους τοίχους τα πλαίσια στα παράθυρα, καθώς και το σχεδόν άθικτο ξύλινο δάπεδο που, ενώ ήταν τοποθετημένο από την αρχή του χτισίματος αυτού του σπιτιού, έμοιαζε σχεδόν σαν καινούριο. Στο μεταξύ, ακόμα πιο rustic χαρακτήρας έχει εξασφαλιστεί χάρη στις επιφάνειες από πέτρα στο πάτωμα, κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Αφού είδε το παλιό αυτό χτίσμα να παίρνει και πάλι μορφή, θέλησε να δώσει το στίγμα της στο όλο design και να συνδυάσει το victorian style με τη λειτουργικότητα και τα έντονα χρώματα, όπως το κόκκινο, το πράσινο, το μαύρο, ακόμα και τις pastel αποχρώσεις, όπως προαναφέραμε. Το αποτέλεσμα από όλο αυτό το mix έχει να κάνει με μια πραγματικά εντυπωσιακή κατοικία, που αποπνέει ζεστασιά και οικειότητα.

Σημαντική, επίσης, είναι και η ύπαρξη των ξύλινων επιφανειών σε κάθε δωμάτιο, ενισχύοντας το κλίμα ζεστασιάς που είναι διάχυτο σε κάθε σημείο, καθώς οι θερμές αποχρώσεις είναι ένας από τους καθοριστικότερους παράγοντες που κινήθηκε ο αρχιτέκτονας και διακοσμητής. Οι χρυσές λεπτομέρειες, τέλος, «δένουν» αριστουργηματικά με το όλο concept, δικαιώνοντας πραγματικά τις φιλοδοξίες που είχε εξ αρχής η ιδιοκτήτρια και κάνοντάς τη να φανταστεί την υπόλοιπη ζωή της μέσα σε αυτό, αλλά και στην αγαπημένη της Αγγλία.

225-4.jpg


Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε πως το εξωτερικό του σπιτιού -άρρηκτα συνδεδεμένο με την αισθητική που επικρατεί σε ολόκληρη την Αγγλία- έχει διαμορφωθεί από τη Hulse με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να θεωρηθεί το ιδανικό περιβάλλον για τους χειμερινούς μήνες. Πιο συγκεκριμένα, μεγάλο κομμάτι του κήπου έχει κλείσει με τζάμι κι έτσι μεταμορφώνεται στο perfect place to be αυτήν την περίοδο. Η ίδια επιλέγει να περνάει τον χρόνο της εκεί για να ξεκουράζετε αλλά και για να προετοιμάζει τα επόμενα projects της.

Ανατρέξτε στην gallery για να εντοπίσετε περισσότερες φωτογραφίες της υπέροχης κατοικίας!

Φωτογραφίες: House & Garden