fbpixel

Search icon
Search
Πώς ένα ιδιαίτερο διαμέρισμα στη Ρωσία εναρμονίζεται με τα χρώματα της χώρας
INTERIORS

Πώς ένα ιδιαίτερο διαμέρισμα στη Ρωσία εναρμονίζεται με τα χρώματα της χώρας

Αρχιτεκτονικά επιμελημένο από τον διάσημο interior designer, Tim Veresnovsky


Το όνομα του Tim Veresnovsky από τη Ρωσία είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον χώρο της αρχιτεκτονικής, καθώς ο ίδιος έχει χαρίσει μοναδικά design δημιουργήματα κι έχει διαμορφώσει εκ νέου μερικά από τα πιο εντυπωσιακά σπίτια, τόσο στη χώρα του όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δημιουργικός και πολυδιάστατος, έχει τον τρόπο να αφουγκράζεται τις ομορφιές του κάθε τόπου και βάσει αυτού δημιουργεί, ενώ παράλληλα κατανοεί και τις ανάγκες των πελατών του. Πέρα από εξαιρετικά επιτυχημένος interior designer, είναι κι ένας σχεδιαστής πολυτελώς αντικειμένων για το σπίτι, τα οποία θέλει να αποκτήσει κάθε λάτρεις του είδους.

Στο πρόσφατο παρελθόν, κλήθηκε να διακοσμήσει από την αρχή ένα διαμέρισμα της δεκαετίας του '60 στο κέντρο της πόλης St. Petersburg. Πρόκειται για ένα απίθανο κτίσμα που «πλημμυρίζεται» από άπλετο φως και, πλέον, γίνεται πηγή έμπνευσης για κάθε interior design lover.

edc110121veresnovsky-007-1633556143.jpg


Το σπίτι πουλήθηκε σε μια οικογένεια, η οποία για χρόνια ζούσε στη Μόσχα. Αυτό που ήθελαν οι ιδιοκτήτες εξ αρχής ήταν ένα περιβάλλον απόλυτα λειτουργικό και μοντέρνο που να γίνεται «ένα» με τους ρυθμούς και τα χρώματα της πόλης. Κατά τη διαδικασία της ανακαίνισης, οι γήινοι τόνοι θεωρήθηκαν η πιο σοφή επιλογή κι έτσι αποτυπώθηκαν από χώρο σε χώρο με θεαματικό τρόπο.

Ένα mini house tour αρκεί για να γίνει αντιληπτό το πόσο μοναδικά έχουν αποτυπωθεί τα elegant στοιχεία ακόμα και στην παραμικρή γωνία. Έχουμε να κάνουμε με ένα συνονθύλευμα από κλασικά αλλά και πιο μοντέρνα στοιχεία, τα οποία έχουν «δέσει» συγκλονιστικά μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας ένα ονειρικό, αξιοζήλευτο αποτέλεσμα.

Αυτό που κυριαρχεί είναι ένα γήινος χρωματικός καμβάς που συνδυάζεται συγκλονιστικά με μερικούς πιο bold και statement τόνους. Εντύπωση μάς προκαλεί ο μοναδικός τρόπος που έχουν «παντρευτεί» όλα τα αντικείμενα μεταξύ τους, παρουσιάζοντας την τέλεια εικόνα για το πώς μπορεί κανείς να πετύχει το απόλυτο combo ενός timeless design μαζί με up to date κατασκευές κι επιβλητικά έργα τέχνης, αλλά και στοιχεία που προέρχονται κατευθείαν από τη φύση.

edc110121toc-veresnovsky-001-1633550982.jpg


Εντύπωση μάς προκαλεί η κουζίνα, η οποία αποτελεί έναν ultra modern χώρο που διαφέρει αρκετά από τους υπόλοιπους μέσα στο σπίτι. Εκεί, οι γεωμετρικές επιφάνειες πρωταγωνιστούν, ενώ βλέπουμε πως το καφέ συνδυάζεται συγκλονιστικά με το λευκό και το μαύρο. Ένα μινιμαλιστικό περιβάλλον που δε χορταίνουμε να θαυμάζουμε!

Με προσήλωση στην παραμικρή λεπτομέρεια, πέρα από τα έπιπλα, τα χρώματα και τις προσθήκες στους τοίχους, βλέπει κανείς πόσο όμορφα έχουν ταιριάξει τα σοφιστικέ διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία προσδίδουν κομψό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, η σύγχρονη τέχνη σε πίνακες, γλυπτά, βάζα κι extra διακοσμητικά είναι αυτή που έχει πρωταγωνιστήσει στις περισσότερες γωνίες κι έχει χαρίσει ανεπανάληπτο ενδιαφέρον στο συνολικό decor.

Παρατηρώντας διεξοδικά τα δωμάτια του loft, κανείς δεν μπορεί να αμελήσει τον προσεγμένο φωτισμό που «ντύνει» έναν προς έναν τους χώρους του διαμερίσματος. Από την κουζίνα μέχρι τα υπνοδωμάτια και το μπάνιο, έχει δοθεί τεράστια βάση στον θερμό, κρυφό φωτισμό που έχει τον τρόπο να απογειώνει το συνολικό σκηνικό.

edc110121veresnovsky-005-1633552043.jpg


Στο μεταξύ, οι γεμάτες τέχνη πινελιές φαίνεται να είναι η ιδανική προσθήκη από χώρο σε χώρο, δίνοντας ένα πιο σοφιστικέ αποτέλεσμα και κάνοντας τα δωμάτια πολύ πιο σύγχρονα και προσαρμοσμένα στο σήμερα. Ένα glam σκηνικό με επιρροές από το παρελθόν και κλασική φινέτσα είναι αυτό ακριβώς που αποτυπώνει το σπίτι. Έχουν επιλεχθεί για κάθε δωμάτιο βασικά υλικά, όπως είναι για παράδειγμα το ξύλο και το μάρμαρο. Ωστόσο, έχουν τοποθετηθεί με τρόπο σύγχρονο, το οποίο δε βλέπουμε τόσο συχνά, παρά μόνο σε κατοικίες που χτίζονται τα τελευταία χρόνια.

Ένα υπέροχο περιβάλλον, λοιπόν, που σε ένα γενικότερο πλαίσιο συγκεντρώνει μινιμαλιστικά στοιχεία, πραγματοποιώντας το απόλυτο mix με natural προσθήκες. Μια εικόνα κάπως νοσταλγική αλλά παράλληλα κι εξαιρετικά μοντέρνα, δίνει την ευκαιρία στην οικογένεια να απολαμβάνει κάθε στιγμή, τόσο το φθινόπωρο και τον χειμώνα όσο και άλλες περιόδους μέσα στον χρόνο.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Πηγή: Elle Decor