fbpixel

Search icon
Search
Pore Vacuum: Τελικά το αγαπημένο skincare gadget του Internet αποτελεί must;
FACE & BODY

Pore Vacuum: Τελικά το αγαπημένο skincare gadget του Internet αποτελεί must;

Πείτε αντίο στους γεμάτους πόρους


Εάν υπάρχουν δύο πράγματα που η beauty κοινότητα του YouTube δε χορταίνει να κάνει τότε αυτά είναι το να αφαιρεί τα σπυράκια και να δοκιμάζει μοντέρνα gadgets περιποίησης δέρματος. Τα pore vacuums καταφέρνουν να συνδυάζουν και τα δύο και έτσι γίνονται το απόλυτο εργαλείο στα χέρια όλων όσων λατρεύουν το skincare. Παρόλα αυτά είναι εύλογο να αναρωτιέστε αν ένα τέτοιo tool μπορεί να κάνει όλα όσα υπόσχεται και να σας δώσει το ιδανικό αποτέλεσμα του επαγγελματικού καθαρισμού. Σίγουρα, αν αντιμετωπίζετε -και εσείς- το πρόβλημα των μαύρων πόρων θα έχετε σκεφτεί αυτή την εναλλακτική. 

Παρακάτω θα ανακαλύψετε αν το χρειάζεστε πραγματικά στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος σας.
pore-vacuum-1.jpg


Που οφείλονται οι πόροι

Οι φραγμένοι πόροι είναι το αποτέλεσμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος που παγιδεύονται στο δέρμα αντί να αποβάλλονται στο περιβάλλον. Οι πόροι είναι μικροσκοπικά ανοίγματα στο δέρμα που απελευθερώνουν λάδι και ιδρώτα. Όταν είναι φραγμένοι, μπορεί να οδηγήσουν σε σπυράκια, λευκά στίγματα και ακμή. Μπορείτε να διαπιστώσετε εάν οι πόροι σας είναι φραγμένοι εάν παρατηρήσετε λευκές κεφαλές, spots ή μια συνολικά θαμπή επιδερμίδα. Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες συμβάλλουν επίσης στους φραγμένους πόρους. Αυτοί περιλαμβάνουν τις τοξίνες στον αέρα, τα έλαια από τα χέρια σας που μεταφέρονται όταν αγγίζετε το πρόσωπό σας και φυσικά ο ιδρώτας.

Pore Vacuums και εκκαθάριση 

Οι συσκευές καθαρισμού μπορούν σίγουρα να γίνουν ένα αποτελεσματικό εργαλείο στην εκκαθάριση της "συμφόρησης" των πόρων. Ωστόσο δεν αποτελούν βασικό tool για μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Επειδή οι πόροι φυσικά θα φράξουν ξανά, αυτό αποτελεί μια προσωρινή λύση και πρέπει να χρησιμοποιείται περιστασιακά σε συνδυασμό με μια σωστή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος.

pore-vacuum-3.webp

Πώς λειτουργούν

Σε αντίθεση με τα τοπικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που απολεπίζουν ή διαλύουν το σμήγμα, το νεκρό δέρμα, τη βρωμιά και άλλες ακαθαρσίες, τα pore vacuums χρησιμοποιούν αναρρόφηση για να τα εξαγάγουν. Πριν το χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να ατμίσετε απαλά το δέρμα σας είτε με μια ζεστή, υγρή πετσέτα είτε στο ντους. Αν και οι πόροι πρακτικά δεν ανοίγουν με αυτό τον τρόπο, αυτό το βήμα βοηθά στη χαλάρωση του σμήγματος. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη συσκευή καθαρισμού σε μια περιοχή του δέρματος που την έχει ανάγκη -για παράδειγμα στη μύτη- ξεκινώντας από τη χαμηλότερη ρύθμιση. Από αυτή τη δοκιμή θα καταλάβετε ποια ένταση θα πρέπει να βάλετε και που οφείλετε να επιμείνετε. 

Τα πιθανά side effects

Εάν παρακολουθήσατε βίντεο στο YouTube, πιθανότατα θα έχετε δει είδατε ότι ορισμένοι χρήστες παρατήρησαν απευθείας μια ερυθρότητα. Μπορεί, λοιπόν, οι ηλεκτρικές αυτές συσκευές να είναι γενικά ασφαλείς στη χρήση, αλλά βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τις κατάλληλες ρυθμίσεις ανάλογα με το δέρμα σας. Με άλλα λόγια, η «εκκένωση» στην υψηλότερη ρύθμιση δεν θα εξαγάγει απαραίτητα περισσότερα σπυράκια. Αντιθέτως μπορεί να σας αφήσει με το πρώτο σας αρκετά ερεθισμένο. 

Εάν έχετε προβλήματα με το δέρμα όπως η ροδόχρους ακμή, προχωρήστε με προσοχή. Κάποιες υποκείμενες δερματικές παθήσεις μπορεί να επιδεινωθούν από την αναρρόφηση από το κενό και είναι πιθανό να παρατηρηθούν παρενέργειες όπως μώλωπες και σπασμένα τριχοειδή. Σε τέτοιες περιπτώσεις οφείλετε να εμπιστεύεστε τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο δερματολόγος σας και όχι μια μηχανή που δημιουργήθηκε για home-χρήση.

pore-vacuum-2.jpg

Άλλοι τρόποι να καθαρίσετε τους πόρους και τα σπυράκια

Η πρώτη σας προτεραιότητα θα πρέπει να είναι ένα καλό καθαριστικό, είτε χρησιμοποιείτε αυτό το tool,   είτε όχι. Καθημερινά, πρωί βράδυ, βάλτε το στη ρουτίνα περιποίησης σας και βρείτε αυτό που ταιριάζει στον τύπο του δέρματος σας. Συστατικά όπως τα AHAs και BHAs αποτελούν must σύμφωνα με τις beauty gurus. Τα AHA όπως το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ απομακρύνουν την επιφανειακή συμφόρηση των πόρων και τα BHA όπως το σαλικυλικό οξύ διεισδύουν βαθύτερα στους πόρους και διαλύουν αποτελεσματικά τη συσσώρευση λαδιού. Ακόμη, μία ή δύο φορές την εβδομάδα, μπορείτε επίσης να δοκιμάστε μια μάσκα για τους πόρους. Παρόλα αυτά, προσπαθήστε να μην υπερβείτε τη συνιστώμενη χρήση. Διαφορετικά, μπορεί να ερεθίσετε υπερβολικά το δέρμα σας.