fbpixel

Search icon
Search
Ποιος γνωστός ηθοποιός πρόκειται να υποδυθεί τον σπουδαίο Fred Astaire;
PEOPLE & MOMENTS

Ποιος γνωστός ηθοποιός πρόκειται να υποδυθεί τον σπουδαίο Fred Astaire;

Η ζωή του απόλυτου performer του Hollywood γίνεται ταινία


Ο Tom Holland, ο αγαπημένος Spiderman της Generation Z, θα κάνει ένα διάλειμμα από το ρόλο του σούπερ ήρωα για να μας αναδείξει τις χορευτικές του ικανότητες. Ο Βρετανός ηθοποιός με την ανοδική πορεία ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στην ανερχόμενη ταινία για τη ζωή του διάσημου performer του κλασικού αμερικανικού κινηματογράφου, Fred Astaire, κατά τη διάρκεια ενός event για την προώθηση της τελευταίας του ταινίας.

tom-holland.jpg
Tom Holland

Η είδηση έρχεται μετά τις δηλώσεις της βραβευμένης παραγωγού της Sony Pictures Amy Pascal σχετικά με τους πιθανούς πρωταγωνιστές του φιλμ, μεταξύ των οποίων κατονόμασε το Holland. Ο νεαρός ηθοποιός είναι εξοικειωμένος με τις απαιτήσεις του ρόλου, δεδομένου ότι έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της υποκριτικής, υποδυόμενος το χορευτή Billy Elliot στο ομώνυμο μιούζικαλ στη σκηνή του West End στο Λονδίνο για δύο συνεχόμενες χρονιές. Άλλωστε, δεν ξεχνάμε το εντυπωσιακό χορευτικό νούμερο που είχε παρουσιάσει ο ανερχόμενος τότε ηθοποιός στο τηλεοπτικό show Lip Sync Battle, όπου χόρεψε το Umbrella της Rihanna ενάντια στη σύντροφο του, Zendaya και έγινε viral.

Blast from the past 

fred-astaire-tzr7e.jpg
Fred Astaire για το περιοδικό TIME

Μέχρι στιγμής η παραγωγή της βιογραφικής ταινίας βρίσκεται σε πολύ αρχικά στάδια, καθώς δε γνωρίζουμε ούτε ποιος θα αναλάβει τη σκηνοθεσία της, αλλά ούτε και τα ονόματα του υπόλοιπου cast, ενώ ο Holland έλαβε το σενάριο μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Το ενδιαφέρον για τη ζωή και το έργο του διάσημου χορευτή φαίνεται να έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, καθώς πρόκειται για τη δεύτερη ταινία που θα κυκλοφορήσει προς τιμήν του. Πριν από ένα χρόνο η Amazon ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Automatik για την παραγωγή του Fred & Ginger, ενός φιλμ βασισμένου στο αγαπημένο χορευτικό δίδυμο του Hollywood, Fred Astaire και Ginger Rogers, με πρωταγωνιστές τους Jamie Bell και Margaret Qualley, την οποία γνωρίσαμε μέσα από το Maid του Netflix.

Το ταλέντο του Fred Astaire στο χορό ξεχώρισε από πολύ μικρή ηλικία, ωστόσο η αγάπη του για το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν ήταν ακριβώς έμφυτη. Γεννηθείς το 1899 στη Νεμπράσκα των Η.Π.Α, ο νεαρός Frederick ακολούθησε τα βήματα της μεγαλύτερης αδερφής του, Adele, στη μουσική και το χορό, ύστερα από παρότρυνση της μητέρας του. Τα δύο αδέρφια γνώρισαν σύντομα μεγάλη επιτυχία στον καλλιτεχνικό χώρο μέσα από τα show που έδιναν σε διάφορες πολιτείες της κεντρικής Αμερικής, με αποκορύφωμα τις παραστάσεις τους στο Broadway στα τέλη της δεκαετίας του 1910. Το δίδυμο αγαπήθηκε από το θεατρικό κοινό και από τους κριτικούς σε Ευρώπη και Αμερική, ωστόσο η κοινή τους επαγγελματική πορεία διακόπηκε απότομα το 1932, όταν η Adele παντρεύτηκε το Λόρδο Charles Cavendish.

fred-astaire.jpg
Fred Astaire & Ginger Rogers στο Swing Time

Αυτή η αλλαγή δεν εμπόδισε τον Astaire από το να κυνηγήσει μία καριέρα στο Hollywood, όπου έκανε το ντεμπούτο του το 1933 με την ταινία Dancing Lady στο πλευρό της Joan Crawford. Την ίδια χρονιά γνώρισε τη Ginger Rogers με την οποία σχημάτισαν το απόλυτο χορευτικό δίδυμο των κινηματογραφικών μιούζικαλ. Στην αρχή ο Astaire ήταν διστακτικός για τη συνεργασία τους, καθώς μόλις είχε ξεκινήσει τη solo καριέρα του και δεν ήθελε να προσδιοριστεί και πάλι με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, το κοινό αναγνώρισε από την πρώτη στιγμή τη χημεία που υπήρχε μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να πρωταγωνιστήσει σε εννέα ταινίες (The Gay Divorcee, Top Hat, Swing Time κλπ). Ανάμεσα στις δημοφιλείς παρτενέρ του υπήρξαν και οι ηθοποιοί Rita Hayworth και Audrey Hepburn.

Η προσφορά του Astaire στον καλλιτεχνικό χώρο ήταν σημαντική, αφού εδραίωσε ένα νέο κινηματογραφικό είδος της εποχής του, το μιούζικαλ, και επαναπροσδιόρισε τον τρόπο που απεικονίζεται ο χορός στη μεγάλη οθόνη, καταργώντας τα σύνθετα οπτικά εφέ που χρησιμοποιούνταν μέχρι τότε, ώστε να είναι ξεκάθαρες οι κινήσεις των χορευτών. Απεβίωσε το 1987 αφήνοντας πίσω του μία σπουδαία κληρονομιά κινηματογραφικών και θεατρικών μιούζικαλ, τηλεοπτικών αφιερωμάτων και μουσικών διασκευών, συμπληρώνοντας μία καριέρα 76 ετών!