fbpixel

Search icon
Search
 Ποιο είναι το πολύτιμο superfood που απολαμβάνουμε την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο;
TASTE

Ποιο είναι το πολύτιμο superfood που απολαμβάνουμε την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο;

Το Μακεδονικό Ταχίνι θωρακίζει την υγεία του οργανισμού μας ως ο πιο γλυκός σύμμαχος σε κάθε στιγμή και γεύμα της ημέρας μας


Το μαγικό μυστικό της επιτυχίας μιας γευστικής ταυτότητας κρύβεται στις πρώτες ύλες. Μια από τις διαχρονικές ελληνικές υπερτροφές, οι οποίες συντροφεύουν τις καθημερινές μας απολαύσεις με τον πιο θρεπτικό και λαχταριστό τρόπο είναι το Μακεδονικό Ταχίνι. Πρόκειται για 100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας, το οποίο εδώ κι έναν αιώνα αλέθεται σε πέτρινους μύλους, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών, και μας χαρίζει τις σημαντικές βιταμίνες, αλλά και τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία, τα οποία θωρακίζουν τη σωματική μας υγεία σε κάθε στιγμή και περίσταση του χρόνου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ταχίνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο και σελήνιο και αποτελεί πηγή μαγνησίου, ψευδαργύρου και φυτικών ινών με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό συμπλήρωμα για τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού. Η πλούσια σύστασή του σε πρωτεΐνη, αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, δομεί την επιθυμητή ισορροπημένη διατροφή. Από την αρχαιότητα, το σουσάμι διαδραμάτιζε σπουδαίο ρόλο στη διατροφή του ανθρώπου, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως μεγάλοι δάσκαλοι της Ιατρικής, όπως ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός το αξιοποιούσαν ως θεραπευτικό μέσο, αναγνωρίζοντας τα πολύτιμα οφέλη που διαθέτει για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Όταν ξέρεις ότι το ταχίνι είναι μια υγιεινή διατροφικά πρόταση πρέπει να ξέρεις και γιατί πρέπει να επιλέξεις το καλύτερο, το Μακεδονικό Ταχίνι.

Η θρεπτική απόλαυση για όλες τις ώρες 

11-klmd1.png

Το ταχίνι διακρίνεται ως ο σπουδαίος διατροφικός «θησαυρός», ο οποίος έχει κατακτήσει τη δική του σταθερή θέση και κάνει τη διαφορά στις καθημερινές μας γευστικές απολαύσεις. Μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, αποτελώντας μια θρεπτική απόλαυση για όλες τις ώρες της ημέρας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για μαργαρίνη ή βούτυρο σε κέικ και μπισκότα, για πιο υγιεινό και νόστιμο αποτέλεσμα. Δεν είναι λίγοι και αυτοί που το προσθέτουν στο γάλα, το κακάο, το στιγμιαίο καφέ ή το τσάι αντί για ζάχαρη, ενώ όσοι επιθυμούν ένα δυναμωτικό ρόφημα για να δώσουν στον οργανισμό τους την απαραίτητη δύναμη να ανταπεξέλθει στους σκληρούς ρυθμούς της καθημερινότητας, προσθέτουν μια κουταλιά ταχίνι σε φρέσκο χυμό φρούτων. Είτε σκέτο, είτε βασικό συστατικό του πρωινού μας, αλλά και ως σνακ, βραδινό, αλλά και σαν dressing σε σαλάτα, στο πλαίσιο άσκησης, νηστείας και ισορροπημένης διατροφής, μας προσφέρει δύναμη και ενέργεια, κάτι το οποίο ειδικά αυτήν την περίοδο είναι απαραίτητο.

Σε κάθε περίσταση της ζωής μας, έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, καθώς και τις ευεργετικές ιδιότητες του Μακεδονικού Ταχινιού. Το στοιχείο, το οποίο διακρίνει την εκλεπτυσμένη ταυτότητα του Μακεδονικού Ταχινιού είναι το γεγονός ότι κάθε φορά καταφέρνει να κάνει τη διαφορά, σε αντίθεση με αντίστοιχα brands που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Και αυτό συμβαίνει γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως να ενώνει με τον πιο αρμονικό τρόπο την άρτια ποιότητα με τις απαιτήσεις της κάθε περίστασης κατανάλωσης. 

Η κατάλληλη νηστίσιμη επιλογή! 

02-12.jpg

Ειδικά στην περίοδο της Σαρακοστής την οποία διανύουμε, το Μακεδονικό Ταχίνι μας προσφέρει τις κατάλληλες ποσότητες ασβεστίου, σιδήρου και πρωτεϊνών, τις οποίες έχουμε ανάγκη λόγω της αποχής μας από δύο βασικές ομάδες τροφίμων (γαλακτοκομικά και κρεατικά). Παράλληλα, το Μακεδονικό Ταχίνι συνοδεύει τη μαγειρική μας ως ένα εξαιρετικό και άκρως βοηθητικό "εργαλείο", καθώς έχει εφαρμογή σε νηστίσιμα αρτοσκευάσματα όπως ταχινόπιτες, ταχινόψωμο και άλλα, ενώ μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο στα γλυκά πιάτα μας.

Η εγγύηση της υψηλής ποιότητας

Στην επιτυχημένη του διαδρομή μέχρι σήμερα, η φιλοσοφία του Μακεδονικού Ταχινιού στηρίζεται σε τρεις κεντρικούς άξονες, οι οποίοι επιβεβαιώνονται σε κάθε γευστική δοκιμή με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο: άριστη ποιότητα, ασύγκριτη γεύση και σεβασμός προς το περιβάλλον. Από τους συστηματικούς ελέγχους της πρώτης ύλης μέχρι τα τελικά στάδια της παστερίωσης και της συσκευασίας, η διαδικασία παραγωγής του Μακεδονικού Ταχινιού μεταφέρει τη δική της ιστορία δεξιοτεχνίας στο πιάτο μας. Σημαντικό ρόλο παίζουν παράγοντες όπως οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής, η άριστη πρώτη ύλη, οι πιστοποιημένες μέθοδοι αποστείρωσης, τα πολλαπλά στάδια απομάκρυνσης ξένων σωμάτων και το πλύσιμο με καθαρό, πόσιμο νερό. Αποτέλεσμα; Εκλεκτό, ομοιόχρωμο, πεντακάθαρο σουσάμι, το οποίο αλέθεται σε πέτρινους μύλους χωρίς την χρήση χημικών ή άλλων ουσιών, διατηρώντας την εκλεπτυσμένη γεύση και τα πλούσια αρώματα που το καθιστούν μοναδικό!

Για την περίοδο της Σαρακοστής και όχι μόνο, λοιπόν, επιλέξτε Μακεδονικό Ταχίνι και... απολαύστε τη διαφορά, κάθε φορά!

Info: Facebook: @Μακεδονικός Χαλβάς, Instagram: @makedonikoshalvas

Για ακόμη περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του.